Vårblomstring i Botanisk hage (video)

16 april var mannen og jeg en liten tur i Botanisk hage her i Oslo. Botanisk hage viste seg fra sin aller beste side, og det ble en fantastisk tur.

Parken er stor, og vi rakk kun over en del av den. Fantastiske Mannen filmet det vi så, og jeg har nå satt det sammen til en liten film, som jeg håper kan både glede og inspirere. Se så mye fint som kan blomstre riktig tidlig!

Har navnsatt etter beste evne, men om noen ser noe feil så si endelig i fra. Her her en liste over det videoen viser, for de av dere som blir fristet og ønsker å føre over på ønskelister:

Snøstjerne, Scilla forbesii (kalles også Chionodoxa Forbesii)
Stor snøstjerne, Scilla Luciliae (kalles også Chionodoxa Luciliae)
Russeblåstjerne, Scilla Siberica (kalles også Othocallis siberica.)
Vårpryd, Puschkinia Scilloides
Vårkrokus, Crocus Vernus
Smalkrokus, Crocus Tommasinianus
Gullstjerne, Gagea Lutea
Vinterblom, Eranthis Hyemalis
Lerkespore, Cordyalis (finnes masse ulike)
Kuleprimula, Primula Denticulata

Det var egentlig meningen å legge fortellerstemme på, men det hadde jeg ikke overskudd til (det var jo kjekt å få denne filmen ut før våren var omme..). Om noen lurer på noe av det dere ser så er det fritt frem for å spørre, så tar vi det i kommentarfeltet 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

33 KOMMENTARER

 1. Så hyggelig å høre 🙂
  Det er skikkelig kjekt å lage disse filmsnuttene, spesielt når jeg får mannen til å rusle rundt og filme mens jeg kan sitte bedagelig og mene 😉 Om jeg orker utflukter utover sommeren så blir det garantert flere hage/park-filmer!

  Om noen har konkrete tips for hva som kunne vært gjort bedre eller andeledes så kom med de. Vi ser at vi må holde kameraet enda stødigere, og at panoreringen hakker noe, men det må da være andre ting å jobbe med også 😉

 2. Nydelig!
  Her er både inspirasjon og glede!
  Jeg pleier besøke Botanisk hage hver år.
  Flott å se hvor langt vårblomstringer er kommet der.
  Her har krokus blomstret en stund,de botaniske tulipaner er nok rett rundt hjørnet.
  Jeg ønsker meg en mer allsidig vårhage og har notert ned fristelsene på min ønskeliste.
  Syntes jeg så et hjerte formet av blader.
  Ser frem til det årlige plantesalg i Botaniske hage!

  Takk!:)

 3. Jeg har ikke vært i botanisk så tidlig på året før, så det var litt gjeft å få se de store skillateppene. Nå har det nok kommet mye lengre ettersom det har gått noen dager, muligens har noen av magnoliaene sprunget ut?
  Om formen holder så håper jeg på et besøk til helgen, og da skal vi ned i fjellhagen først, for det området rakk vi ikke sist.

  Du så et hjerte ja, det var laget av krokus (Crocus Tommasinianus). Sola var på hell så blomstene hadde begynt å lukke seg litt, det er nok mye tydeligere på sitt fineste.

 4. Nydelig!
  Her er både inspirasjon og glede!
  Jeg pleier besøke Botanisk hage hver år.
  Flott å se hvor langt vårblomstringer er kommet der.
  Her har krokus blomstret en stund,de botaniske tulipaner er nok rett rundt hjørnet.
  Jeg ønsker meg en mer allsidig vårhage og har notert ned fristelsene på min ønskeliste.
  Syntes jeg så et hjerte formet av blader.
  Ser frem til det årlige plantesalg i Botaniske hage!

  Takk!:)

 5. Så fint!!! Flott film! Var nylig i Botanisk jeg også – liker å rusle rundt der alene, det er meditativt. Og etterpå tok jeg en kaffe på kafeen og nøt vårsola og folkelivet. Herlig! Synd vi ikke har flere slike blomsterparker heromkring – I Sverige og Danmark er det jo massevis.
  Skulle gjerne hatt en slik blå plen jeg også, det er utrolig vakkert. Men det vil ikke her. La merke til at de lar løvet ligge der det er løk i plenen, det isolerer sikkert godt. Men det er likevel utrolig at det blomstrer så tidlig.
  Og nå er det bare å glede seg til magnliaen og alle de andre trærne blomstrer! Var der og fotograferte en tidlig morgen i fjor, og snublet i fotografer og stativer overalt 😛

 6. Hei Anne på Landet. Ja botanisk hage er ett funn! Jeg savner også store og små parker med vekt på vegetasjon, ikke bare grusveier og benker og traurige statiske bedd.

  Scillaplen.. vel. Noen triks er at de ikke må tørke på våren, og at de ikke må ha det for vått på sommer høst, (det er derfor enklere å få til i skråninger da de er mer naturlig drenerende). og at de må få visne ned før de klippes, , og at de ikke tåler masse tråkk (litt er ok). Jo, også er det en ide å ikke gjødsle for mye, faktisk, gjødsler man mye så trives gresset for godt.

  Magnolia ja, «drømme»…

  Takk Anita 🙂

 7. Hjertelig takk for titten! Så utrolig smart med video – nå har jeg også «vært» der! :o) Kjempebra sammensatt, med vakker musikk og supert med navnsetting. (litt farlig, altfor enkelt å se hva man ønsker seg…!)

  Liker forresten veldig godt det nye oppsettet på hagetv-oversikten, gjerne ha det på nye måte. :o)

  Tusen takk for loppemarked-tips!

  Ønsker deg en fortsatt vidunderlig dag!!

 8. Dette var et funn! Veldig kult at noen har fokus på hage. Jeg fant forresten et ganske tøft hageverktøy på nett idag. Halvors Hage heter det. Bohus som har laget et verktøy der man kan lage sine egne moodboard og vinne 10 000 kroner. Verdt å sjekke ut.

  halvorshage.no

  Kul video i hvertfall!

  Ha en fortsatt fin tirsdag og post mere sånne ting som dette!

 9. Tusen Takk for en vårlig vakker omvisning!
  Helt strålende! – og jeg noterte navn på noen av vårblomstene du viste her som jeg ikke visste navnet på – nå vet jeg!
  MORO!!!
  Du er SÅ flink Anne – du inspirerer storveis!!
  Ønsker deg en nydelig uke!
  Klem Lokki

 10. Hjertelig takk for titten! Så utrolig smart med video – nå har jeg også «vært» der! :o) Kjempebra sammensatt, med vakker musikk og supert med navnsetting. (litt farlig, altfor enkelt å se hva man ønsker seg…!)

  Liker forresten veldig godt det nye oppsettet på hagetv-oversikten, gjerne ha det på nye måte. :o)

  Tusen takk for loppemarked-tips!

  Ønsker deg en fortsatt vidunderlig dag!!

 11. Tusen takk! Nå fant jeg navnene på flere av de små gledene som har dukket opp i vår nye gamle hage.

  Avtalte akkurat besøk til Botanisk hage om et par uker. Nå gleder jeg meg enda mer.

  Flott filming (ok, litt ustøtt, men overhodet ikke sjenerende), klipp og redigering. Likte musikkvalget også.

  Mer!

 12. Takk for så fine kommmentarer 🙂 Kjempehyggelig at dere liker videoen.
  Flere av dere kommenterer dette med navnsetting. For meg er dette en selvfølge. Det er så utrolig irriterende med hageprogram eller hageartikler som viser masse innspirerende bilder, også ikke forteller navnene, så derfor forsøker jeg så langt jeg kan å sette navn på det jeg viser frem. Denne gangen måtte jeg få hjelp via http://www.hagegal.no/hagefora/ med en par av plantene som jeg var usikker på, men litt ekstrainnsats som det er det verdt synes jeg. (og forresten, ekstra takk til Jensen/Bjørnar http://planteliste.net/ som virkelig sto på for å hjelpe meg med identifiseringen.)

  Hei Mamma og mer, takk for fin tilbakemelding 🙂 Jeg lurer på om det kanskje blir en monopad (ettbeina stativ) på oss snart, det ville gjøre det enklere å være stødig. Ja, også å sette seg rett på bakken da, ikke vingle i knebøy, hehe. Vanlig stativ blir for styrete oppi beddene slik. Litt mer stabilitet i bildene hadde gjort seg synes jeg.

  Lokki, hyggelig å kunne bistå til identifisering, og enda kjekkere å kunne inspirere 😀

  Hei Trine Rose, takk for tips 🙂 Tittet innom, og det var jo kjekt og greit satt opp det 🙂

  Tonerose, så flott at du liker den nye hage-tv oppsettet! hurra 🙂

 13. For et vakkert sted:) Har ikke vært der, men det spørs om ikke jeg må gjøre noe med det. Jeg har en søster som bor i Oslo, så kanskje jeg kan få med meg henne en gang…;)

 14. Tusen Takk for en vårlig vakker omvisning!
  Helt strålende! – og jeg noterte navn på noen av vårblomstene du viste her som jeg ikke visste navnet på – nå vet jeg!
  MORO!!!
  Du er SÅ flink Anne – du inspirerer storveis!!
  Ønsker deg en nydelig uke!
  Klem Lokki

 15. Tusen takk! Nå fant jeg navnene på flere av de små gledene som har dukket opp i vår nye gamle hage.

  Avtalte akkurat besøk til Botanisk hage om et par uker. Nå gleder jeg meg enda mer.

  Flott filming (ok, litt ustøtt, men overhodet ikke sjenerende), klipp og redigering. Likte musikkvalget også.

  Mer!

 16. Åååååååååå så nydelig!! Så flott laget den filmen, med vakker musikk til! 🙂 Jeg nøt den og skal ta den med meg inn i mine drømmer, for nå er det natt og tid til å sove.. Tusen takk! 🙂

 17. Botanisk er vel verdt et besøk, året rundt. Har faktisk aldri vært inne i drivhusene, men hagen er skjønn 🙂

  Viola, håper du drømte om vaiende blomsterenger og myk musikk. *klem*

 18. Blått er flott! Nydlig blomster. Moro å se litt film. Vi var på den store museumsrunden forrige sommer med barna og da var vi selfølgelig innom botanisk. Har sååå mye fine blomsterbilder derfra. Herlig!!

  Marte

 19. Fantastisk, er bare målbunden !!! Har vært på hagetur i Botaniske tre-fire ganger, og en rusletur med min datter for noen år siden. Ser fram til ny video fra deg. siden jeg bor litt langt unna, er det ikke lett å komme seg dit, men vil prøve fjellhagen litt senere i mai.

 20. Jepp, blått er herlig! Og det var virkelig endel blått å skue denne gangen 😀

  Orchis, kjekt å kunne sende deg noen minner fra gamlelandet.

  Bjørg Aas, takker for fine ord 🙂

 21. Kjempefin video. Får såå lyst å reisa og sjå. Men målet bør vel heller vera Aboreet på Milde (Bergen) for mitt vedkomande. Ikkje langt men kjem meg liksom ikkje av gårde. Ser gjerne fleire sånne videoer !!

 22. Sååå flott film! Også så proff den ble!
  Sånt kan jeg sitte å se på i evigheter!

  Også så masse flotte løk de har snurrende oppe i botanisk hage. De er flinke synes jeg! Også så flott hjerte!

  Håper turen gikk greit og gav litt påfyll i ditt batteri!!
  Jeg fikk iallefall godt påfyll i mitt av denne filmen!

  Takk for titten!

 23. Sååå flott film! Også så proff den ble!
  Sånt kan jeg sitte å se på i evigheter!

  Også så masse flotte løk de har snurrende oppe i botanisk hage. De er flinke synes jeg! Også så flott hjerte!

  Håper turen gikk greit og gav litt påfyll i ditt batteri!!
  Jeg fikk iallefall godt påfyll i mitt av denne filmen!

  Takk for titten!

 24. Tusen takk Sigrid, tulik og Lin for kjempekoselige kommentarer 🙂

  Ja, jeg fikk påfyll, men jeg gikk også helt tom og måtte betale dyrt for den fine stunden. Men, men, sånn er det bare, sjela og kroppen har begge behov, og man kan ikke gjøre alle til Laks 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her