Ullinsvin prestgardshågån

Lange staudebed foran eldre bygning, med Anne

Ullinsvin prestegårdshåga er en perle av en hage i Vågå. Jeg var innom den på denne tid i fjor, og når jeg kjørte forbi den igjen i denne uken så skjønte jeg at jeg aldri hadde fått lagt ut bildene, så da gjør jeg det nå.

Og du, ut fra Klimasonekartet er det H6 i Vågomo. Kan jo være fint å huske på at svært mange av våre tradisjonelle stauder er ganske så herdige 🙂

Den blå blomsten til høyre er en hjelm, du ser bladverk til pioner, og i bakgrunnen tigerliljer
Tigerliljer, hosta, og mye mer
Pelargonia i noen raffe krukker jeg håper er autentiske
En kattehale (veit ikke hvilken art)
georginer, tigerliljer og taquettispir ‘Superba’
Superniese Heidi sitter i urtehagen, hun har tatt mange av bildene i dagens post.
Også urtehagen, det er humle over buen

Det er Vågå historielag som eier prestegårdshagen. Den ble anlagt ca 1745 av Edvarth Munchs tippoldefar, men hadde i nyere tid forfalt og ble i 2012 restaurert. Det er lagt ned og legges ned mye frivillig arbeide her. Hagen er åpen for besøkende, og er absolutt verdt et besøk om du kjører forbi. Les mer om hagen og resten av anlegget på Ullinsvin her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Takk for en nydelig reportasje – godt å se igjen mange av disse hardføre vakre staudene.
    Vil gjerne ha det som mål å besøke denne hagen på en tur.
    Håper du har en fin sensommer Anne.-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her