Presentasjon av kandidatene til Frøken Løk 2010

19 nydelige kandidater kniver om tittelen Frøken Løk 2010.
Finner du du en kjær venn fra egen hage? finner du nye favoritter bland kandidatene? og hvem får din stemme?

Bla deg gjennom, klikk deg gjerne videre, og la deg fascinere:

Frøken Brr fra GundaM Playing around
På jakt etter løkvekster i hagen, ikke lett det for tiden… Snøen ligger som et hvitt dekke fra morgenen av og dekker det meste. Men der, endelig et tegn til liv og der litt lengre til høyre…Selvfølgelig må man bli med på Annes uhøytidelige vårløk konkurranse og jeg velger kalle denne stakkarslige skapningen frk Brrr .
Selvfølgelig måtte jeg plukke med med inn både frk Brrr og den stakkarslige krokusen og den åpnet seg tvert den kom inn i stua ! Med neglebitt og kalde kinn ble disse bildene til 😉

Som Snø fra Hagen på Haugen

Tett Inntill fra Gleden i mitt liv
Tett inntil
Du kan høre det banke
Hysj nå…..
La roen senke seg
Du ligger tett inntil mitt hjerte

Frk. Angelique fra Ramme Alvor
For meg er dei vakraste løkplantane tulipanar. I fjor oppdaga eg nokre som eg tykte var usedvanleg flotte. Spesielt ein kvit og rosa fylt. Blandt desse finn eg årets kaditat til Frk. Løk hjå Moseplassen.
Det beste med denne tulipanen er at den har fleire greiner med tulipanroser på kvar plante: Dei har desverre enno ikkje komen i flor dette årets kandidat er fjorårets Frøken Angelique

Frøken Blåmandag fra Hvitt
Jeg var ute i hagen for å fotografere til Frøken Løk 2010 konkurransen. I dyp konsentrasjon står jeg der da min åtteåring sier: Kan du ta bilde av denne? Jeg snur meg og knipser fort et bilde av det hun har i hendene, og gjennom lisen ser jeg en død frosk, flat som ei pannekake, pyntet med blomster og gjørme! Jeg ser på henne med forskrekkelse og hun svarer: Det var ikke meg, den var død da jeg fant den!


Frøken Vårlys
fra Joruns hage og hobby

Villtulipanen Tarda er min kandidat i 2010, frøken Vårlys

Frøken Vårfrisk fra Heimdal
Frøken Vårfrisk er min kandidat til «frøken løk» konkurransen som Moseplassen arrangerer. Eg har hatt våriris med i konkurranse før, men det var eit anna bilde som var tatt i fjor. Desse små irisane blømer i april og dei er dermed av dei aller første blomane som lyser opp om våren her hos meg.

Frøken Superplen fra Moseplassen (utelatt fra avstemning)
Her og der i parker i Oslo kan man komme over store blå felt i plen og under busker. Det er vanligvis scilla, enten snøstjerne eller russeblåstjerne som står tett i tett og danner herlige blå tepper. Hvorfor skal plen absolutt være grønn?
Min kandidat Frøken Superplen er en Scilla sibirica, russeblåstjerne – eller som jeg så kjekt forenklet når mannen og jeg var i botanisk hage for en mnd siden, nedoverscilla! (det var masse snøstjerner av div slag, og vi måtte lete for å finne russeblåstjerna, og frem til vi fant den så var det mye enklere å forklare åssen den så ut på den måten). Se gjerne videoen jeg satt sammen for å bli inspirert av scillaens enorme potensiale for innreding av hagerom 😉

Hvit under og gul over fra Vilt og Vakkert
Et knippe av alle narcissusene som trives i Oasen. Noen står fremdeles i knopp. Mulig enda et slag. Det får tida vise…. og tida viste at det fremdeles er noen doble igjen. De trengte bare litt lenger tid på å springe ut!

Frøken Positiv fra Kathrinehagen
Mitt bidrag til Moseplassen denne gangen, er Frøken Positiv. En staut og stolt liten løkblomst, trosser det trønderske vårværet uten å klage:)
For noen ganger blir en litt trist over tanker, utspill, kommentarer og opplevelser en får av andre som kommer til denne landsdelen «midt i Norge». For er vi ikke heldige som kan nyte et flott land uannsett landsdel og vær og vind?
Jeg syns iallefall vi bor i verdens beste land, og nyter det:)
Så Frøken Positiv blir min kanditat denne gangen, og en liten tankevekker?

Frøken Sterk fra Elly Prestegaard
Spring is for the tough ones, that´s for sure. Look at the dafodills and keep shining!

Frøken PerleBlå fra Mitt eige solsystem
Var så heldig at eg fekk avleggar av mamma for litt sidan. Såg mest ut som ein grastust når eg fekk dei, men no har det byrja å koma fram små skjønne blå perlebloma. Herleg djup blåfarge på dei. Kjekt å byrje å få litt meir farge i beda no.

Frøken Riga fra Berit T
En mørk vakkerog staselig dame kledd i sin vakreste fløyelskjole
i mørk-mørk lilla toning med ørlite gult.
Hun blomstret for første gang i fjor.
Hun var en gave fra en som hadde vært i Riga.

Frøken Fantasi fra I Toneroses hage
Blomsterløk nå på våren synes jeg er veldig stas i hagen, antagelig av den enkle grunn at jeg ikke har så mange vårblomstrende stauder enda.. Men jeg har litt løk iallefall! :o) Her hos oss er det ikke kommet så grådig langt i hagen enda, og jeg tenkte egentlig å vente noen dager med å velge en kandidat, og satse på at noe nytt springer ut innen fristen utløper. Men så kom jeg på at jeg kunne stashe litt på et bilde, for jeg har det med å glemme ting om jeg utsetter! Så, om jeg melder på en kandidat nå-så husker jeg det iallefall..! :o)
Min løk-frøken ble en tulipan. I hagen er det massevis av tulipanblader som titter frem nå – og jeg håper virkelig det blir stor blomstring på disse. Det hadde vært gøy! Enda er det ingen som har sprunget ut, men det er en del blomsterknopper som snart vil stråle. Gleder meg! Kandidaten min døper jeg til Frøken Fantasi. Her svøper hun bladene sine mykt og trygt rundt lille Lukas, som en liten engel med vinger passer hun på lille babyen vår. Han sover søtt videre, og drømmer..

Frøken Mai Hood fra Quiltefia
Det fine med blomsterløk, er at jeg stadig blir gledelig overrasket!! Jeg er av den typen som putter noen løk i jorda, ofte helt i siste liten før snøen kommer. Da får jeg den som regel til halv pris også!! Så tenker jeg ikke mer på det, før jeg oppdager, at her, var det noe jeg ikke hadde sett før!! Denne vakre hvite Narcissusen med navnet Mount Hood, sto fint i et bed, i hagen på hytta!!

Frøken Forventningsfull fra Gamleheksa
Tulipanknuppen har store forventninger tæll vaksinlivet som utsprøttin blomme. Den veit itte at dæ livet er ganske stutt.
Je har store forventninger tæll tulipanen si skjønnhet.
Vi gleder øss, begge to.
Vi er forventningsfulle.

Frøken R fra Dyvekes hage
I fjor høst plantet jeg og eldste datteren min løk til den store gullmedaljen. Nå når våren er kommet, har vi begge fulgt utviklingen til løkplantene med argusøyne. Det har seg slik at favorittfargen til datteren min er rød (helt sant – ikke rosa). Etter at hun var med meg på hagesenter for å gjøre løkinnkjøpene, kom vi naturlig nok hjem med en del røde tulipaner.
Så langt er dette blitt favoritten vår som til min datters store glede har blitt døpt Frøken R. Både fordi den er Rød og fordi navnet til eldste jenten min starter med – nettopp – R.
Forøvrig er dette er en T.greigii-hybrid med det ofisielle navnet Toronto.
Det som gjør den ekstra spesiell i mine øyne, er den nydelige grønne stripen langs ett av kronbladene på noen av disse tulipanene. I tillegg liker jeg godt at det faktisk kommer flere blomster på hver stilk. De mørke sjatteringene på de grønne bladene er også ganske dekorativt

Frøken Krøll fra Hageliv og Hagedesign
Jeg har ventet på at tulipanene skal springe ut, men det er kun 2 stk som kanskje kan kalles blomst og ikke knopp. Derfor har jeg funnet frem løkfavoritten og nykomlingen fra i fjor sommer, Lilium Martagon ‘Album’ – Frøken Krøll. Dette må være tidenes vakreste og søteste lilje!
Martagonliljer – krølliljer, også kalt turbanlilje etter det tyrkiske ordet for turban, er viltvoksende i Europa og finnes kultivert i flere farver. Hvit, gul, dyp burgunderrød og rosa som er mest utbredt. De liker veldrenert, næringsrik og lett fuktig jord samt plassering i sol eller halvskygge. For at løken ikke skal råtne om vinteren er det lurt å fylle sand rundt løken ved utplanting. Blomstringstid er juni-juli. De blir ca 90-120 cm, litt avhengig av sort. Martagonliljer formeres med frø eller at man forsiktig graver dem opp og deler sideløkene fra morplanten. De kan bre seg og bli store og kraftige om man lar dem stå i fred.

Fröken schackruta fra Timian & Akeleia
Min senaste kärlek i rabatten är min söta kungsängslilja som står och nickar med sin stora blomma. Kungsängsliljan heter Fritillaria meleagris på latin och är nog den enda blomman som faktiskt är rutig! Den är oftast röd men finns även som ”alba” med ett svagt rutmönster i vitt på vitt.
En fördel med Fritillaria-släktet är att de inte är populära hos rådjuren, så de får stå kvar när tulpanerna blir uppätna.

Varm takk til alle som deltar med kandidater, det er en fryd å kunne frydes med dere over hagens små gleder 😀
Beklager så mye at presentasjonene av kandidatene ble noen dager forsinket.

Resultatene er her gitt, de er gitt i bildeform da Polldaddy oppfører seg rart (den stenger ikke selvom den sier den stenger, så folk kan fortsette å stemme…)

Avstemningen er åpen frem til og med 23 mai, vinner og plasseringer presenteres påfølgende mandag. (Kun en stemmerunde denne gangen ettersom det ble under 20 deltagere)

Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, (men du kan kun stemme en gang så merk av for alle du ønsker å stemme på før du trykker stemmeknappen).

Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er mottatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt.

Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.

PS: Dersom jeg har gjort noe feil med lenker eller navn, eller, enda verre, prestert å glemme en kandidat så håper jeg dere gir meg beskjed.

Da håper jeg alle finner frem til noen favoritter og gir de sine stemmer!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Jeg beklager som sagt at det ble så forsinket dette, og dere, om jeg har rota med noe, eller utelatt noen, vær så vennlig og si i fra!

  Og gratulerer med dagen alle sammen!

 2. Mange flotte kandidatar her…blir eit vanskeleg valg denne gangen også.

  Gratulerer med dagen til deg og dine også. Håper de får ein flotte 17.mai.
  Klems

 3. Ja her var det mange flotte løkblomster å titte på, og sandelig fant jeg en favoritt også:) Gratulerer med dagen Anne og ha en fin 17. mai:)

 4. HEI! Nydelige vårløker.
  Her er min «Føken Vårlys» kommet i godt selskap!
  Ser at hun trives med en «Frøken Blåmandag» over og » Frøken Vårfrisk» under seg.
  Ha en fin uke!

 5. Da har jeg avgitt min stemme. Kunne godt ha stemt på alle kandidatene, men greide å begrense meg litt 🙂 Jeg ble veldig inspirert av alle de fine løkplantene, og flere av dem har jeg veldig lyst å ha i min hage også. Så til høsten planlegger jeg å utvide løkrepetoaret 🙂

 6. Stemmene strømmer inn, takk alle sammen både for stemmer og hyggelige hilsner.
  17mai ble ikke noen super dag, men hey, det er mange dager igjen av året som kan få være supre 😉

 7. For noen flotte kandidater :))
  Klart jeg er med og stemmer de frem!!
  Ønsker deg en herlig uke Anne – og prikledottene klarer seg bra de :):):)
  Stor klem fra Lokki
  PS har GiveAway bli med om du vil ♡♡

 8. Da er det stemt!

  Og jeg er som vanlig helt betatt av alle sammen. Men klarte å skille ut en favoritt. Like morsomt hver gang :-).

 9. Tenk at jeg kunne glemme tidsfristen til denne konkurransen 😉

  Greide i hvert fall å avgi stemme til en søt kandidat!

 10. Kära Anne,

  det är förstås ingen fara! Krya på dig! Många fina kandidater som vanligt, nu har jag röstat på min favorit.

  Kram från Sverige

  PS Du (och alla som läser här) får gärna vara med i min utlottning! Se längst upp till höger på min blogg.

 11. Kära Anne,

  det är förstås ingen fara! Krya på dig! Många fina kandidater som vanligt, nu har jag röstat på min favorit.

  Kram från Sverige

  PS Du (och alla som läser här) får gärna vara med i min utlottning! Se längst upp till höger på min blogg.

 12. Takker for alle trivlige kommenaterer 🙂
  Formen er fremdeles laber, men det går da fremover. Dårlig samvittighet for alt jeg skulle ha gjort gjør ikke til noe godt, men jeg håper alle forstår at jeg ikke orker med å være like aktiv verken her eller der som jeg pleier.

  *klem*

 13. […] Det ble delt førsteplass denne gangen! Hipp hurra for: Frøken Positiv fra Kathrinehagen Frøken Vårfrisk fra Heimdal Tett på på tredjeplass kom Frøken Brr fra GundaM – Playing around. Resten av plasseringene og alle de flotte kandidatene kan dere se i presentasjonsposten […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her