Vårvandring i fjellhagen på Botanisk hage i Oslo (video)

2. mai tok min snille mann med seg kameraet og filmet det han kom over i fjellhagen på Botanisk hage i Oslo, slik at både jeg og dere blogglesere skulle få se. Ting tar av og til sin tid, så det er jo ikke lengre representativt for hvordan hagen ser ut der nå, men inspirerende tenker jeg filmen kan være lell.

Parken til Botanisk hage er åpen helt til kl ni om kvelden, om du bor i nærheten anbefaler jeg en tur, jeg vil tro den skjønne magnoliaen fremdeles kan nytes!

Handletips:
Noe av det dere ser i filmen er relativt greit å få tak i, annet er det verre med. Skriv ned navn og ta med til de lokale gartneriene og spør om de har det du sikler på. Ett annet godt tips er å oppsøke ulike planteloppemarked og småutsalg. Her i Osloområdet så er de to beste åpne plantemarkedene Vårtreffet på Botanisk hage (nå den 30 mai), og planteloppemarkedet til Skedsmo hagelag (den 29.mai). Der kan du finne godbiter du aldri finner i vanlige gartneri. For spennende gartneri i Osloområdet se tråd på hagegal. Og for hele landet se liste også hos Hagegal.

Det er også en rekke ulike større og mindre butikker som driver med nettsalg av blomster, og der kan du også finne gull. Jeg har en liste over nettbutikker som selger planter og hageutstyr

Planteliste:
Kubjelle Pulsatilla ambigua
Mogop Pulsatilla vernalis
Kubjelle Pulsatilla patens
Lysichiton americanum
Kuleprimula Primula denticulata.
Rosenøkleblom Primula rosea
Primula cluicana
Primula marginata
Prumula Veris
Orientjulerose Helleborus orientalis
Bekkeblom kultivar Catha palustris ‘Flore Pleno’
Iberis saxatilis ssp. saxatilis
Arabis vochinensis
Soldanella montana
Våradonis adonis vernalis
Kanadablodurt Sanguinaria canadensis
Fylt Kanadablodurt Sanguinaria canadensis ‘Multiplex’
Corydalis glaucescens
Lerkespore Cordyalis bracteata
Lungeurt? Pulmonaria mollis
Draba rigida
Firblad Trillium camschatcense
Sibir-hundetann Erythronium sibiricum
Shortia uniflora
Shortia soldanelloides var magna
Keiserkrone Fritillaria imperialis ‘Rubra’
Nøkkerosetulipan Tilipa kaufmanniana
Krydderperleblom Muscari botryoides var kerneri
Rhododendron japonicum
Rhododendron chrysanthum
Rhododendron oreotrephes
Japanmagnolia Magnolia kobus var.kobus

Se også video fra den riktig tidlige blomstringen i botanisk hage

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Takk for koselig omvisning i Botanisk hage i Oslo.
  Det er litt langt for meg å reise dit for en dag, men hva gjør nå det når du så flittig lager en video fra ditt besøk. Tusen takk!

  Klem Anita

 2. Takk for visning av Vårvandringen i Botaniske hage!
  Håper å kunne komme på vårtreffet på Søndag.
  Jeg har
  Orientjulerose Helleborus, Kanadablodurt(dersom jeg kommer over den),
  fylt Kanadablodurt og primula på min ønskeliste.
  Ha en fin dag!

 3. Takk for turen! Med herleg fuglesong i bakgrunnen var det jo nesten som om eg rusla rundt der sjølv. Og det med eigen guide som kunne kome med tips og utfyllande informasjon på vegen… Takk!
  Klems

 4. Så vakkert Anne – og så snill mannen din er som tar med den Botaniske hagen hjem til deg – og oss andre! Tusen takk for en flott filmsnutt dere har laget – den inspirerer og gleder!
  Fortsatt god hvile og nydelige dager ønskes deg Anne!
  Klem Lokki

 5. Takk for inspirende tur! Og proff video!
  Lenge siden jeg har vært i fjellhagen nå. Var mye i botanisk når jeg bodde i nærheten. Skal dit på søndag da:-)
  Ha en fin kveld – håper formen er bedre.

 6. Så flott video! Jeg var en tur i botanisk hage noen dager en uke etter at videoen din ble tatt opp – hyggelig med en oppfriskning av inntrykk. Hils til den flinke videomannen 😀

 7. Tusen takk for alle de fine ordene om videoen. Det er skikkelig artig å pusle med. Mannen er utrolig sporty som stiller opp og filmer, uten han hadde jeg ikke hatt muligheten for disse utfluktsfilmene. Fuglefilmene filmer jeg jo stort sett selv, men det foregår jo her hjemme, i små puljer, så det blir annerledes.

  Det rareste, og for meg foreløpig vanskeligste er faktisk å legge på kommentarene, hehe. Trikset blir å ikke prøve for hardt å høres lur og fornuftig, men gjøre som når jeg skriver, holde det som om jeg snakker til venner – for det gjør jeg jo 🙂 Uansett, mye å forbedre er det, men det er utrolig kjekt å lære seg noen nye skills 🙂 Formidling er kjekt!

 8. Takk for en nydelig liten film om Botanisk hage! Jeg var der også i begynnelsen av mai, og utrolig hyggelig gjensyn her på bloggen din.
  Mannen din er skikkelig flink til å filme, og å lage gode bilder. Jeg synes du kom med akkurat passe lange kommentarer, slik at man hørte kommentarer, fuglekvitter og bare stillhet innimellom. Fin rytme. Jeg hører faktisk at det er litt uvant for deg å lese inn kommentarer, men det er jo bare å lage flere filmer, det, så blir det bare bedre og bedre 🙂
  En annen ting jeg synes er bra: Du er veldig nytte-orientert. Navn på alle plantene, og kommentarene dine er nyttige tips. Det er mye bedre enn om du hadde lagt ut masse om dine egne følelser og opplevelser rundt blomstene. Du lar OSS føle og oppleve, og det er det som gjør dette så bra!

 9. Takk for fin kommentar Elin 🙂
  Det er utrolig hyggelig å høre at du setter pris på nytte-vinklingen. Jeg jobber jo bevisst med akkurat det, forsøke å få til en balanse hvor jeg kan både inspirere og informere.

  Bloggen har for meg blitt en læringsarena hvor jeg kan bygge opp erfaringer rundt dette med å formidle. Håper jeg kan dra nytte av disse erfaringene senere når jeg en gang i fremtiden skal ut i jobb igjen. Delvis fordi jeg jo ser direkte nytte, men også fordi jeg håper en fremtidig arbeidsgiver ser noe godt i at jeg har forsøkt å være aktiv på tross av en pasifiserende sykdom. Men det viktigste med bloggen og de andre sosiale mediene er for meg ikke den fremtidige nytteverdien, men heller det at jeg får ta del i noe, være sosial. Ett annet viktig element er naturligvis også dette med å mestre, på slutten av dagen kunne se tilbake og si at jeg har gjort/fått til noe i dag også.

 10. Takk for fin kommentar Elin 🙂
  Det er utrolig hyggelig å høre at du setter pris på nytte-vinklingen. Jeg jobber jo bevisst med akkurat det, forsøke å få til en balanse hvor jeg kan både inspirere og informere.

  Bloggen har for meg blitt en læringsarena hvor jeg kan bygge opp erfaringer rundt dette med å formidle. Håper jeg kan dra nytte av disse erfaringene senere når jeg en gang i fremtiden skal ut i jobb igjen. Delvis fordi jeg jo ser direkte nytte, men også fordi jeg håper en fremtidig arbeidsgiver ser noe godt i at jeg har forsøkt å være aktiv på tross av en pasifiserende sykdom. Men det viktigste med bloggen og de andre sosiale mediene er for meg ikke den fremtidige nytteverdien, men heller det at jeg får ta del i noe, være sosial. Ett annet viktig element er naturligvis også dette med å mestre, på slutten av dagen kunne se tilbake og si at jeg har gjort/fått til noe i dag også.

 11. Du svikter ikke, Anne! Tusen takk for at du atter deler nydelige og ikke minst opplysende bilder med oss. Setter virkelig pris på alt du/dere gjør for at vi andre i blogglandia kan få tak i våre hagedrømmer:o)
  Ha en flott helg, min venn.
  Klem fra Solveig

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her