Burgunderfarget bladverk

Bladverk har lenge fascinert meg, og da spesielt blader med farge og mønster. Det fargede bladverket gir god kontrast og skaper spenning i beddet, og løfter en sammenplantning til nye høyder. Her er en liten bildekavalkade over planter fra hagen min med burgunderfargede blader. Om du har noen favoritter innen farget bladverk så fortell gjerne om de i kommentarfeltet! (og legg gjerne lenke om du har blogget planten).


Oksalis. Den første er Oxalis corniculata ‘atropurpurea’ og en herdig staude. Resten er navnløse.


Bladbegonia, den fjonge broren til begonia, han som dyrkes bare for bladenes del, og hvilken blader!


Alunrot, Heuchera, det finnes utrolig mange typer, disse har jeg sådd selv.


Rosa Mjødurt, Filipendula multijuga ‘palmata nana’. Underskjønn plante, med både vakkert bladverk og blomster.


Georginer, Dahlia. Enkelte georginer har mørkt bladverk. Disse bryter lekkert opp mellom de vanlige grønne.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Jeg har også blitt opptatt av blader etterhvert og har også sådd noen Hauchera. Det var ikke så vanskelig 🙂 Deilige bilder Anne. God helg.

  2. Ja, Heucheraen var supergrei å så, men ikke alle slaga jeg sådde spira, dessverre. Men de som spira spira jo noe vanvittig da. hehe.

    God helg til deg og alle andre også 🙂

  3. Skal du ha eit fint bed, må du ha nokre «bladplanter». Hosta og alunrut er mine favorittar. Høstormedrue har også veldig fint bladverk, synes eg.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her