Rhapsody in Blue – min favorittrose!


Rosen Rhapsody in Blue er min desiderte favorittrose. Fargen er vidunderlig, rett og slett! Jeg har blogget om denne flere ganger før, klikk ved stikkord på linjen i slutten av posten. Rosen endrer farge endel, og kan bli både skarpere i fargen enn dette, og helt over i puddergrå-blålilla. Jeg synes denne forandringen er noe av det fineste med rosen.

På søndag åpner jeg for ny runde med konkurranse, og da blir temaet Roser (for tredje år), så det er bare å begynne å tenke ut hvilken rose som skal få representere din hage i kampen om tittelen som Frøken Rose 2010. Og denne gangen blir det premie, en helt fantastisk premie faktisk 😀

Også ønsker jeg alle en riktig goooood helg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

27 KOMMENTARER

 1. Utrolig flott farge på din Rhapsody in blue! Jeg tror ikke jeg har sett så mange blå roser før, så denne var vel spesiell!
  Jeg har foreløpig bare en rose, og det er Lykkefund! Den kjøpte jeg fordi den er praktisk talt uten torner (pyse, ja) Uansett, det dufter herlig =)

 2. Den rosen er så flott og jeg hadde så lyst på den, men den hadde ikke overlevd i dette klimaet.
  Ha en riktig god helg, klem Laila

 3. For en nydelig rose og for en utrolig flott farge.
  Så spennende konkurranse, nå må jeg ut mellom regndråpene og se på rosene.
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer.
  Klem fra Mio

 4. Så nydelig en blomst 🙂 Hadde jeg hatt en rose så skulle jeg deltatt. Holder det med en molteblomst? Det er nok det nærmeste jeg kommer roser her. De er hvertfall i rosefamilien…

 5. herlige bilder.:-) blir morro å se frøken rose 2010 🙂 er jo noe ekstra staselig over rosene..de er nå hagens dronninger.:-)

  fortsatt god sommer.:-)

 6. Rhapsody in Blue er skjønn rett og slett. Nå har jeg ikke sånn kjempepeil på roser, men her hos meg så oppfører den seg eksemplarisk. Tåler regn gjør den også, uten å bli stygg, og det er jo ett pluss…
  Fargen varierer noe etter sol og vær og alder. Den kan være skarp lilla, eller helt over i pudder-lilla. Blå er den jo ikke, men blålig er den definitivt. Fargene på bildene er riktig her på min skjerm iallefall.

  Gleder meg skikkelig til Frøken Rose sjøl jeg, det er så artig å se hvilken roser og historier dere trekker frem 😀

  Fjellsnella, hehe, neeei, ekte rose må det være. Men kanskje naboen har en du kan fotografere over gjerdet?

 7. Denne har jeg aldri sett, den var virkelig vakker!
  Rosene mine er uten blomst for tiden pga all regnværet og sommerens kjølige vær;) Men kanskje rekker noen knopper å blomstre ennå;)
  Ha en fin fredag og klem fra meg;)

 8. Hiver meg på. Kjempeflott rose synest eg og !! Kjøpte roser for første gang for to år siden. Nyter dei i år . Trudde ikkje eg skulle ha roser men eg skulle visst det…. Go`helg !!

 9. Hehe, joda Turbolotte, den blir jo grå etterhvert, men jeg synes den er like fin da jeg da 😀

  Noen spurte på Facebook-siden om hvor denne kunne kjøpes, og kanskje noen av dere her lurer på det samme.
  Det er verdt å sjekke med det lokale gartneriet om de kan bestille, (det vil si at man må snakke med de på høsten, det er da de bestiller for neste år). Dersom man ikke får napp der, eller har lyst til å handle flere sære roser så kan man handle barrotsroser fra Roseexperten. http://www.roseexpert.no/

  Nå krysser vi fingrene for at August blir sommermåneden over alle sommermåneder dere, med sol og opphold så rosene våre kan få vist seg fra sin beste side 🙂

 10. Hehe, joda Turbolotte, den blir jo grå etterhvert, men jeg synes den er like fin da jeg da 😀

  Noen spurte på Facebook-siden om hvor denne kunne kjøpes, og kanskje noen av dere her lurer på det samme.
  Det er verdt å sjekke med det lokale gartneriet om de kan bestille, (det vil si at man må snakke med de på høsten, det er da de bestiller for neste år). Dersom man ikke får napp der, eller har lyst til å handle flere sære roser så kan man handle barrotsroser fra Roseexperten. http://www.roseexpert.no/

  Nå krysser vi fingrene for at August blir sommermåneden over alle sommermåneder dere, med sol og opphold så rosene våre kan få vist seg fra sin beste side 🙂

 11. Så nydeleg. Har aldri sett roser med sånn farge før. Verkeleg vakker og spesiell.
  Å frøken rose konkurranse… då håper eg ikkje regnet har ødelagt alle dei fine rosene mine ute… Må vel nesten ut i helga og sjekke, for ser dei har dryssa litt i det siste…
  Ha ei god helg.
  Klems

 12. Helt enig – Rapsody in Blue er nydelig!

  Blir spennende med rosekonkurranse igjen:-)

  Tittet litt lenger ned og fikk veldig lyst på sjoklade.. Blir nok oppspist her før jeg hadde vært ferdig med et blad, he, he.

 13. Helt uimotståelig 🙂 Får den nyper også? Da kan man jo sylte dem – når vi først har fått orden på glassene, mener jeg…. Takk for hyggelig kommentar på Fiesnotiser 🙂

 14. En nydelig rose:) Har den jeg også, men den blomstrer ikke enda… Litt redusert etter den harde vinteren, men knopper har den heldigvis:) God helg! Klem

 15. Helga, jeg tror ikke den får nyper, aner ikke, kniper alle blomstene fortløpende, for så blomstrer den leeenge (sist vinter blomstret den helt til frosten kom i oktober tror jeg.

  Nå er konkurranseutlysningen ute, jeg venter spent på alle deltagere 😀

 16. skjønner deg godt og navnet den er gitt.. vanvittig flott rose.. er det en duftrose?

  jo du, asters.. en polsk dame jeg engang hadde kontakt med tørket disse og laget de mest fantastiske kreasjoner.. de lå i en slags gele i glass.. i sand under en glassplate i et salongbord.. presset i bilderammer.. det var ikke den ting hun ikke laget av disse.. og jeg er nesten sikker på at det var asters pga de grønne bladene som danner en ny blomst under blomsten.. jeg aner ikke om hun tørket de i gele eller sand eller hang de opp.. men hun brukte alltid de rosa og de lilla.. sa at de fargene holdt seg best.. håper jeg finner ut av det for jeg har så lyst å lage bilder av de:)

  ha en herlig søndag..

 17. For ein nydelige farge på ei rosa.
  Den tror eg at eg må få i rosesamlingen min.
  Glede meg te og se alle flotte roseinnleggene som komme framover.

 18. Jeg også gleder meg Christine 🙂
  Rhapsody in blue er et must, vi kjøpte ny i år da vår dessverre gikk ut i fjor (vår skyld, rosen er ellers sterk den).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her