Slik lager du sjokoladeblader og blomster! (kakepynt)

Har du lyst på unik pynt til kaker og desserter? Lag dine egne sjokoladeblader – jeg kan garantere at gjestene blir imponert 🙂 Dette er pynt som ser lekker ut, er enkel å lage, og som smaker aldeles nydelig – hva er vel bedre enn det?

Du trenger:
* Sjokolade som er egnet for oppvarming, dvs ikke melkesjokolade. Gå i bakehylla på butikken, der finner du ulike typer mørk og hvit sjokolade.
* En pensel
* Blader. Disse må være tørre, og de må ikke være sprøytet, og de må ikke være giftige.

Forslag til blader:
Bladene må være relativt stive, ellers er de håpløse å jobbe med. De bør ha tydelige vener slik at det blir mønster, og bladene kan ikke ha hår på undersiden, da løsner ikke sjokoladen. Meget flikete blader er vanskelige å løsne fra sjokoladen. Under har jeg noen forslag, har du andre favoritter så del gjerne i kommentarfeltet.
* Rips, solbær og stikkelsbær.
* Roseblader
* Tyttebærlyng, blåbærlyng
* Jordbærblader
* Lønn
* Rose-kronblader

Slik gjør du det:
* Hakk sjokoladen og smelt i et vannbad. Du får best resultat om du tempererer sjokoladen, men jeg innrømmer at jeg ikke gjør det sjøl, ettersom jeg ikke har egna termometer, eller tolmodighet. (Sjokoladen blir blankere, penere farge, og tåler mer uten å smelte om den er temperert, og ikke minst får den imponerende snap). Men, enten du tempererer eller ei, det som virkelig er viktig er at du ikke får noe vann eller vanndamp i sjokoladen.


* Pensle sjokoladen på på baksiden av bladene. Pass på at du dekker hele bladet, fra stilk til tuppene.
* Legg med bladsiden ned på bakepapir, legg gjerne noe (feks en teskje) under slik at bladet ikke blir paddeflatt.
* Sett brettet med bladene kaldt til sjokoladen har stivnet helt.
* Jeg liker sjokoladen tykk, så jeg legger på ett ekstra lag, og kjøler ned på nytt.


* Ta bladene ut, og dra forsiktig av selve bladet fra sjokoladen. Noen blader brekker trolig, så lag alltid for mange. Om det blir igjen bladbiter så pirk de av sjokoladen med neglen.
* Kan oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap i noen uker.
* Brukes som pynt til kaker og desserter. På toppen av ulike kremer og glasurer, eller som her på en seng av roseblader.

 

Sjokoladeblomster:
Du kan lage nydelige sjokoladeblomster på samme måten, utfordringen er å finne en blomst med stive nok kronblader. Noen av rosene i hagen her tåler sjokoladen uten å klappe sammen, og lager nydelig struktur. Hva med en hvit sjokoladerose på en mørk sjokoladekake for eksempel 🙂

Når jeg lagde eksemplene i dag fikk jeg lyst til å prøve en litt annen vri. Jeg la sjokolade på kronbladene til en rose, men, i stedet for å trekke av rosebladene lot jeg de være på. Roseblader er fullt spiselige, og jeg synes det var meget lekkert med de røde kronbladene med sjokoladeryggen.

Tusen takk til Linde, Hanne og Tone som bidro med tips til egnede blader på Facebook 🙂

Dersom du liker å pynte kaken med blomster så anbefaler jeg oversikten over 20 spiselige blomster, og posten om kandisert stemor.. Jo, en ting til, har du lyst til å se flere sjokoladeblader og la deg inspirere til måter å bruke de på? Sjekk denne flickerkonto

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

27 KOMMENTARER

 1. Flott at dere synes dette var en grei gjennomgang 🙂 Har planlagt den en stund, og i dag passet det slik med form og med at mannen var hjemme (han har tatt de fleste bildene).

  Jeg kom akkurat på at jeg hadde glemt å lenke til en flickerkonto jeg fant før en gang, med masse sjokoladeblader. Anbefales som inspirasjon!

 2. Så lekkert. Takker for tips og enkel og grei beskrivelse av framgangsmåten. Det der er sånt du kan imponere gjester med ja…
  Klems

 3. Jeg håper dere viser frem om dere lager blader, hadde vært kjempekjekt å få se. Legg gjerne lenke her til blogginnlegg eller bilde.
  🙂

 4. Hei 🙂
  Nå fikk til og med jeg lyst til å bake:))
  Tusen takk for fint tips:))
  Jeg som er så glad i hagen min er glad for at jeg fant deg:))
  Ha ei god helg!

 5. Hei!
  Jeg bare lurer på om du har prøvd med hvit sjokolade noen gang? Å tilsatt farge i sjokoladen? Jeg har prøvd å fått til det brae tipset ditt. Men har lyst på orange å røde blader til ei kake 🙂

  • det er jeg veldig skeptisk til du, sjokolade tåler ikke å blandes med vann. Men du kan male sjokoladen etterpå om du har rett type «maling», det er vel pulver de bruker da tror jeg.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her