Storkonvall – gammel god staude

Mine foreldres hage er full av gode gamle stauder, slike som kan overleve i årevis uten dill og dall. Storkonvall er en av disse, og selv om det på ingen måte er noen spektakulær staude så fortjener den litt oppmerksomhet.

Storkonvall, polygonatum multiflorum, har vært brukt som medisinsk urt i mange hundre år, les mer hos Urtekilden. Den er giftig og ettersom storkonvallen lager bær så kan dette være noe å tenke over før den kjøpes inn. Et bedre alternativ kan være slektningen Hybridkonvall, som så langt jeg kan forstå ikke setter bær, men ellers har nokså likt utseende og krav.

Jeg liker storkonvall fordi den står så stramt i beddet og løfter sine stive grener opp med nette små klokker under. Den er virkelig vakker når den blomstrer, men resten av året så er nok dette er mest en fyllplante, en bakgrunn, men det trengs av og til det også.

Storkonvall trives like godt i sol som i skygge. Boka sier den vil ha løs jord, men hos mine foreldre står den i stiv leire og ser ikke ut til å ha noe vondt av det heller. Blomstrer i juni, blir 50-90cm høy og er herdig H6-H7.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Nydelig, husker den fra mine svigerforeldres hage.
    Der stod den i skyggen.
    Ønsker deg en fortsatt fin helg.
    Klem fra Mio

  2. Storkonvallen er fin den, men i de seinere årene har jeg fått små grønne larver på den slik at bladene har sett mer ut som velbrukte nettingstrømper enn som sirlige storkonvallblader på denne tiden… 🙁

  3. Jeg holder faktisk på å anlegge hage her hjemme og hele ferien er satt av til graving i hagen, muring av murer og beising av huset, så alle planteforslag mottas med takk. Det kommer nok blogginnlegg på bloggen min om dette kommer noe dager med regn 😉

  4. Jeg er helt enig i at storkonvall er en flott staude.
    Hos meg står den bakerst i beddet med prydgress og röd alunrot foran.

  5. Mio, ja, denne jeg har avbildet er fra mine foreldres hage. Har den ikke selv, men den skal på plass i skyggehagen når jeg bare kommer så langt som til å få orden. (om noen år kan jeg tenke meg…)

    Smgj, hm. Kniplingsblader kan jo være fint, men dette hørtes ikke lekkert ut 😉
    Så ergelig da.

    Petunia, hurra!

    Irene, det hørtes ut som en pen kombinasjon.

  6. Jeg elsker Storkonvallen.
    Har et hav av den i min hage i Treungen.
    Den bare gror og gror.
    Og er SÅ flott å ta inn buketter av.
    Ha en fin dag.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her