Frøken Rose 2010 – 10 finalister:

Etter rekordmange stemmer på rekord mange deltagere så er nå de ti finalistene klare!
Gratulerer til alle som kom videre, og takk til alle som deltok enten med kandidater eller med stemmer.


Jeg oppmuntrer alle som ikke allerede har sett den å titte innom presentasjonsposten. Der finner du mer om de ulike finalistene og lenker videre til de respektive bloggene. Og du finner de 50 skjønnhetene som ikke nådde opp til finalen, et herlig knippe rosefavoritter!

Dere lesere skal nå stemme frem vinneren, som får tittelen Frøken Rose 2010.
Det er som kjent premie, de fantastiske bøkene Rosor för nordiska trädgårdar av Lars-Åke Gustavsson fra forlaget Natur&Kultur. Boksettene går til både første, andre og tredjeplass. (Bokanmeldelse)

* Avstemningen er åpen frem til og med søndag 22.8 kl 20.00
* Avstemningsresultatene er skjult, vinner og resultat fra innledende og finalerunde offentliggjøres på mandag.

Avstemningen er nå ferdig Vinner ble Frøken Solguld von Scneewaltzer, les intervju med henne i vinnerkunngjøring.

pst, posten er oppdatert med utdypende presentasjoner:
____________________________________________________________________________________
Oppdatert: Etter oppmuntring i kommentarfeltet så legger jeg her til presentasjonen av alle finalekandidatene slik de fremsto i første runde. Jeg tar gjerne i mot flere innspill på utformingen av finalepresentasjonen! (primært for å gjøre det best mulig for neste konkurranse, men også innspill for denne).

Frøken Norge fra Lins Blogg
Hun er norsk og utrolig flott! Hun lyser liksom opp innenfra. Hun dufter nydelig og klatre sakte. Små blomster, halvfyldt som står leeenge, også på nattbordet. Hun fryser heeelt ned om vinteren hvert år, så hun er ikke å regne som en god dekker av stygge gjerder og slikt.
Jeg har ikke så mange norske roser i min hage, så jeg synes det er ganske så stas med Emelie! Hun er en sport av Leverkusen.
Jeg har blitt veldig glad i henne, og anbefaler henne gjerne videre!

Hagens Prins fra Bare Mio
Min deltaker er Hagens Prins, navnet hans er Blue Boy . Fra han begynte å blomstre i juli gleder han oss med sine vakre blomster og for et fargespekter på blomstene. Blomstene varierer også i fargene alt etter vær og lysforhold. Han er den største gleden i hagen og han har derfor fått navnet Hagens Prins (siden han fremdeles er så ung).

Frøken Solguld von Scneewaltzer fra Blomsterplukk
Eventyrlig vakker, i snøkvitdrakt
strekker hun seg i valsetakt
med gjenskinn fra sol og varme
sprer hun sin gyldne charme
takker med glans og fordums prakt.
Min kjære frøken Solguld von Scneewaltzer

Frøken Yndling fra Heidis hageverden
Moseplassen har utlyst en konkurranse, kalt Frøken rose 2010. Denne gangen er det fine rosebøker til de tre bildende som havner på pallen. Så har du ett bilde av en fin rose du er glad i, så hiv deg med i denne uhøytidlige konkurransen du også.
Min kandidat har jeg kalt Frøken yndig, som er en Rosa arvensis splendens. Det er en middels stor rambler. Blomstene er hvite, med rødlige knopper. Den har en sterk, god lukt og herdig til H-5. Anbefales! Min klatrer i en bue av armeringsjern.

Frøken Perfekt Fra Rugosa
Av alle roser vi har, må denne bli vinneren når det gjelder form og farge.
Vi må ofte vente lenge før den blomstrer og ikkje blir det så mange roser heller, men dei som kjem er kort og godt perfekte. Bildet er behandla i «photoshop».

Frøken Rosalill av Heimdal, fra Heimdal
Min kandidat er ny i Heimdalhagen i år og ho lovar bra. Ho heiter Frøken Rosalill av Heimdal.
Rosa sitt botaniske namn er Leonardo da Vinci (Meilland 1993)

Frøken Pernille fra Twins hage
Jeg har alltid litt problemer med å finne navn på disse frøknene, men når det gjelder denne så var det faktisk ganske enkelt. Det var bare å tenke på hva som er vakkert og da falt valget helt naturlig på Pernille – min vakre svigerdatter 🙂
Denne rosen tror jeg må være en av mine absolutte favoritter, det er en utrolig vakker rose.
Rosen er Eden Rose, en buskrose fra Meilland (1985). Den kan i følge ‘Rosor for nordiska trädgårdar’ bli opptil 120 cm høy, remonterende og er der benevnt som ‘Pierre de Ronsard (‘Meiviolin’). Den er herdig til H3.

Duftprinsessen fra Bentes hus og hage
Her i hagen hos oss, er det kun Hurdalsrosa, Namdalsrosa og Flammentanz som blomstrer, enda, så det er ikke så mange å velge mellom. I tillegg blomstrer den nydelige historiske rosen, som heter Celestial.
Jeg kaller den «Duftprinsessen», da den dufter så nydelig!
Dette er en rose som liker sol, dufter fantastisk nydelig, som blir maks 150 cm høy, og som ikke remonterer. Men, jeg synes den er så nydelig, og dufter så godt, så den er vel verd å ha i hagen allikevel. For ikke å snakke om at den har en herdighetsgrad på H6-7.

Frøken Baron fra HildeG og hagen
Dette er en remontantrose, dyp rød i fargen, med karakteristiske hvite kanter på kronbladene. Helt spesiell. Den er ganske ny i min hage, planta i fjor etter forrige import fra Knud Pedersen, og har klart den forferdelige vinteren bra. Første gang den blomstrer hos meg, men jeg aner en ny yndlingsrose. Her er Knud Pedersens bilde og faktaopplysninger. Min har ikke vært dekket av annet enn naturlig snødekke i vinter.

Frøken Englekyss fra Berits hageskriblerier
Frøken Englekyss heter egentlig Celestial og er ei bedårende gammel Albafrøken. Navnet betyr himmelsk, og ifølge Torben Thim åpner knoppene seg ved at englene kysser dem. Jeg fortalte dette til mitt lille englebarnebarn (snart fire år) i sommer. Hun gikk øyeblikkelig i gang med å kysse alle knoppene og så deretter forventningsfullt på rosebusken. Jeg måtte forklare at det ikke skjedde sånn med det samme, og ba henne se etter i morgen…. 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Så mye vakkert! Og jeg konstaterer at alle mine favoritter er i finalerunden, nå blir det bare valgets kval å velge bare en av dem!

  Men Anne jeg måtte le da jeg så navnene i valgboksen. Jeg er nemlig ikke så sikker på at Pernille ville likt å bli kalt Frøken Persille :-)))

 2. Takk Wenche, da er det rettet opp, og jeg satser på at Pernille hadde lagt seg for kvelden og således ikke rakk å oppdage fadesen 😉

 3. Moro å komme til finalen. Men en liten kommentar – klikk på noen av disse fører ingensteds hen. Hadde det vært mulig å linke til den opprinnelige presentasjonen – eller å lage et «finaleinnlegg» basert på den opprinnelige presentasjonen? Litt lettere å finne fram i?

 4. Hei Hilde.
  Jeg er helt enig med deg i at det hadde vært bedre å få til noe som førte videre. Jeg jobber med saken nå for å få på plass muligheten for å sette bildene pent sammen med bildetekst og store bilder og alt, men det rakk jeg ikke for denne presentasjonen.

  Det er i mine øyne ønskelig at man kan se alt i en jafs, altså, samtidig på skjermen uten å skrolle. For å få det til setter jeg alt sommen som collage. Men, jeg får plasproblemer, spesielt når det er så mange, og dermed har jeg nå de siste rundene valg vekk følgeteksten, og den er ofte en viktig bit. Og så må jeg si at jeg på et tidspunkt gikk litt lei av å lenke, hehe, men jeg lover å skjerpe meg til neste runde 😉

  Flott med innspill, jeg har nok havnet litt i en tralt, og da er det godt at noen kommer med friske øyne 😀 Jeg bør nok revurdere dette med å få samlet alle på et skjermbilde.

 5. Hyggelig å høre Hasigamas 🙂

  Hilde og andre, nå har jeg lagt til presentasjonene fra den innledende runden. Tar gjerne i mot innspill på hva dere foretrekker!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her