Roseblader med sukker på – lekker kakepynt (video)

Jeg er jo veldig i rosemodus for tiden. Det kommer stadig inn nye deltagere til konkurransen Frøken Rose, og jeg blir inspirert til å vise frem noe av alt det lekre man kan gjøre med rosene, som å spise de.

Å kandisere blomster er superenkelt, og kan gi et meget pent resultat. I videoen under viser jeg hvordan jeg kandiserer rosene, metoden kan brukes på andre spiselige blomster også. De kandiserte rosene smaker kun sukker, selve rosebladene blir tørre og har ingen smak, og rosebladene er dermed godt egnet som kakepynt.

Her har jeg brukt ekstra fint sukker.

Jeg anbefaler alle å prøve seg frem litt med ulike roser fra hagen. I utgangspunktet så synes jeg at roser med sterk farge blir finest, men ulike roser tørker på ulik måte. Av de rosene jeg har prøvd så er det en mørkerød som har blitt mest vellykket, mens Rapsody in Blue som er den jeg pensler i filmen ikke ble fin i det hele tatt. Det er naturligvis viktig å ikke bruke kronblader som er sprøytet.

Hvilken type sukker du bruker vi også få konsekvenser for resultat. For rosekronbladene synes jeg det vanlige sukkeret er finest, men det er mulig å få kjøpt sukker som er mer finkornet, og det gir et litt anderledes utrykk. (Ikke bruk melis, det blir ikke pent).

Rosebladene kan dersom de er helt tørre oppbevares i noen uker, muligens noen mnd i luftett boks uten å forringes.
Del gjerne dine egne erfaringer i kommentarfeltet, har du selv kandisert roser så vil jeg gjerne se!

Røde stive roser og helt vanlig sukker, ser det ikke lekkert ut?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Wow…visste ikke at de kunne spises, jeg, men skjønner at de da må være usprøytet.
  Det så virkelig lekkert ut!

  Takk for tipset og ha ei riktig god helg!

  Klem fra meg)

 2. Tovepia, roseblader er en høydare innen spiselige blomster. Brukes mye til ulike ting, jeg kommer med et knippe oppskrifter i neste uke, bla rosegele 🙂

  For flere spiselige blomster klikk på stikkordet «spiselige blomster» rett under posten 🙂

  Og dere, disse jeg viser her er jo de velykka. Det er ikke alltid ting blir vellykka, så prøv dere frem litt med ulike roseblader, oki 😉

 3. Så artig og stilig! Kan ALLE typer roser spises…? Hadde jo vore artig å prøvd ein gang det der. Vert jo utruleg dekorativt.
  Takk for tips!
  Ha ei strålande god helg!
  Klems

 4. Jupp Randi, alle rosekronblader er spiselige. Men de må naturligvis ikke være utsatt for sprøytemidler.

  Takk for kommentar Vigdis og Anette, hyggelig å kunne inspirere 🙂

 5. Tovepia, roseblader er en høydare innen spiselige blomster. Brukes mye til ulike ting, jeg kommer med et knippe oppskrifter i neste uke, bla rosegele 🙂

  For flere spiselige blomster klikk på stikkordet «spiselige blomster» rett under posten 🙂

  Og dere, disse jeg viser her er jo de velykka. Det er ikke alltid ting blir vellykka, så prøv dere frem litt med ulike roseblader, oki 😉

 6. Takk for alle finfine kommentarene 😀

  Jeg håper dere som prøver eller allerede har gjort dette forteller om egne erfaringer i kommentarfeltet her, lenk gjerne til bilder. Det er så kjekt å se hva andre lager til 🙂

 7. Hei Anne,
  Flott blogg du har med mye inspirasjon for en hagenovise. Jeg har skrevet et innlegg om spiselige blomster i hagen på bloggen min og linket til denne siden.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her