Vinneren av Frøken Rose 2010 ble:

Frøken Rose 2010 heter Frøken Solguld von Scneewaltzer og ble presentert av Heidi med bloggen Blomsterplukk Hurra!

På andre plass kom Hagens Prins (Blue Boy) fra Bare Mio, og på tredjeplass kom Frøken Pernille (Eden Rose) fra Twins hage.
Disse tre får hver sitt sett av mine og mange andres rosebokfavoritter; Rosor för nordiska trädgårdar av Lars-Åke Gustavsson fra forlaget Natur&Kultur. Vinnere er kontaktet pr epost og får bøkene tilsendt snarlig.

På fjerde plass kom Frøken Perfekt (Peace) fra Rugosa, og på femte Frøken Baron (Baron Girod de l’Ain) fra HildeG og hagen.
Resten av resultatene fra finalerunden og innledende er nå åpnet, og du ser de i de respektive poster.

Gratulerer så mye til vinner, premievinnere og alle andre! Og tusen takk til alle som har vært deltatt med sine rosefavoritter og sine stemmer!

Frøken Solguld von Scneewaltzers «ekte» navn er Schneewalzer 87, og dette er litt av hva Rosor för nordiska trädgårdar har å si om rosen:
Klatrerose, men kan beskjæres hardt og brukes som buskrose. Voksesett tett og kraftig, grener rette eller svakt bøyde. Lite torner, de som er er store og grove. Bladene er grå-grønne. Blomstene er meget store og fylte, formen endres fra spiss til skål ettersom de springer ut. Fargen starter ut lysegul og blekner så helt til den er nesten hvit, det kan være et stenk av rosa. Svak til middels sterk duft. Hovedblomstring i juli, men fortsetter med enkelte roser langt utover høsten. Blomstene kan bli stygge av kraftig regn, men planten er lite plaget av sykdom. Boka sier H3, men rosen merkes H4 i Norge.

Alle bilder i denne bloggpost er tatt av Heidi/Blomsterplukk og viser Schneewaltzer i ulike stadier

Og så til det tradisjonelle seiersintervju:
Til Frøken Solguld von Scneewaltzer:
* Gratulerer med seieren, hva føler du nå?
Jeg føler… jippi, liksom… jeg er SÅ glad!

* Hvordan skal seieren feires?
Jeg vil gjerne på ball og danse vals så klart!! Jeg tror nesten jeg kan klare en quickstep også jeg,- så glad er jeg!

* Hva er dine ambisjoner, kampsaker eller fremtidsplaner som Frøken Rose?
En slik frøkentittel forplikter jo…- min rosehjertesak er at jeg vil kjempe for mildere vintre og bedre levekår for alle roser i hele Norge, – da slipper vi at så mange av de små rosebarna fryser ihjel!

* Hva sier familie og venner til seieren?
Min nærmeste familie her ved paviljongen er kjempeglade mine vegne! New Dawn, som står ved siden av meg sier hun vil være med meg som anstand når jeg skal ut og feire… og Polstjernen er gentleman som vanlig og vil gjerne være kavaleren min! Så vi skal nok få en hyggelig aften på ball.

* Hva mener du er dine sterkeste kvaliteter eller grunnen til at du vant denne konkuransen?
Nei, jeg vet ikke riktig, (rødmer og fniser litt) jeg har nok fått godt stell etter den harde vinteren vi hadde her det siste året, – mye god næring og vann nok har jeg fått… – og Heidi var ute og ristet bort regndråpene så ikke bladene mine skulle bli så flekkete til fotoseansen…

Jeg må også få benytte anledningen til å takke alle de som har stemt på meg og som har hjulpet meg fram til denne seieren! Jeg er veldig rørt, og kjempeglad!

* Hva har skjedd siden din presentasjon?
Nå kjenner jeg at det går mot høst, og jeg får ikke så mange nye blomster lenger… men jeg skal nok holde piffen til etter ballet!

* Vil du fortelle noe om dagen bildet ble tatt?
Bildet ble tatt midt på dagen da sola skinner som best inn på meg, det er da jeg koser meg mest og strekker meg så høyt jeg kan for at solen skal speile seg ordentlig i blomsterbladene mine. Jeg vil helst fange strålene slik at jeg kan varme meg litt om natta også.

Til Heidi:
* Hvorfor valgte du ut akkurat denne til å representere hagen din?
Jeg er veldig svak for kvite roser, og jeg fikk tatt noen gode bilder av den i sommer, så valget var ikke så vanskelig.

* Vil du si litt kort om deg og bloggen
Jeg har blogget i to år med – litt ujevnt egentlig og jeg hadde et langt opphold for en tid tilbake, men det er morsomt å dokumentere det som skjer i hagen. Det å blogge og det å drive med hage samt å fotografere i hagen, er egentlig tre sider av samme sak for meg, – nemlig en mulighet til å utfolde meg kreativt. Det gir meg uendelig mye glede og mange gode stunder!

* Hva er din hagefilosofi/preferanser?
For mange år siden leste jeg en artikkel om Tasha Tudor’s hage og ble helt frelst av det ville, frodige uttrykket … – jeg er nok ikke i nærheten av å få til noe slikt, – men jeg jobber med saken. ;o) Jeg er veldig glad i roser, peoner og stauder, – alt som kommer igjen og igjen. Men sommerblomster trengs jo også…. Det viktigste jeg gjør for å få hagen frodig, er nok at jeg prøver å spille på lag med de gitte forutsetningene… jeg må passe på at plantene jeg kjøper er hardføre nok, – helst H5 – H8, (H4 kan gå bra noen ganger…)

* Hvorfor liker du roser?
Roser er bare utrolig vakre, og det estetiske er nok veldig viktig for meg. Når jeg så får fram eksemplarer som jeg er fornøyd med, så blir jeg jo bare enda mer glad i dem!

Jeg må også få takke alle som har stemt på meg i konkurransen, kjempemorsomt at det skulle gå så bra! Heidi-klem fra meg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Jo, en liten ting. Denne gangen var det premie. Er det noen som har noen meninger om det er fint/lurt/hyggelig/dumt/kjipt så kom med de!
  Jeg planlegger ikke å ha premie fast, men det kan være jeg har det av og til, og det hadde vært flott å høre hva dere synes om å ha premie til konkurransen. Det er også kjekt å høre hva slags premier dere kunne tenke dere (litt generelt da naturligvis).

 2. Gratulerer til verdige vinner(e)! Jeg var glad og overrasket over å komme med til finalen i slikt fint selskap.
  Premie er hyggelig, men jeg vet ikke om det har så stor betydning for deltakelsen. Ikke for meg i alle fall. Jeg har bøkene fra før – både i gammel og ny utgave. Veldig positivt om flere fikk øynene opp for dette flotte oppslagsverket.

 3. Takk for kjekke tilbakemeldinger 🙂

  Det blir jo flere konkurranser, ny nå om en uke 🙂 (tema er jeg jammen ikke sikker på… forslag?)

 4. Gratulerer til Heidis Frøken Solguld – en verdig vinner! En nydelig rose som jeg også setter stor pris på.

  Ellers må jeg takke alle som stemte på Frøken Pernille, kjempekoselig å få så mange stemmer på favorittrosen min 🙂

  Premier eller ikke? Det er selvfølgelig koselig med premier (og denne her var jo usedvanelig flott også), men det er absolutt ikke nødvendig for frøken-konkurransene. Konkurransene er bare gøy å være med på med eller uten premier 🙂

 5. Gratulerer til Heidis Frøken Solguld – en verdig vinner! En nydelig rose som jeg også setter stor pris på.

  Ellers må jeg takke alle som stemte på Frøken Pernille, kjempekoselig å få så mange stemmer på favorittrosen min 🙂

  Premier eller ikke? Det er selvfølgelig koselig med premier (og denne her var jo usedvanelig flott også), men det er absolutt ikke nødvendig for frøken-konkurransene. Konkurransene er bare gøy å være med på med eller uten premier 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her