Frøken Høstblomst 2010 – Finale


Finalen for Frøken Høstblomst, 7 nydelige høstfrøkner gikk videre, stem frem din favoritt!
Avstemningen er åpen frem til og med den 22 september kl 20.00. Vinner og alle resultat offentliggjøres på torsdag.
Tusen takk til alle som har deltatt med stemmer eller kandidat, gratulerer til dere som gikk videre 🙂


_________________________________________________________________________

Frøken Usikker fra Hagepuslerier på Bergstad
et er min første vannlilje, kjøpt i år -uten å ha dam i hagen……
Hun har prøvd å blomstre 3 ganger før i år, men hennes to eldste søstre ble spist opp av noen, og den siste klarte så vidt å åpne seg på grunn av at den var gnagd på…..
Derfor er det bare så vidt hun våger å stikke hodet over vannflaten og komme ut i all sin prakt…
Jeg håper så inderlig at hun tør……

Frøken Solhatt fra Hannes hage
Mitt bidrag denne gangen er Frøken solhatt. En av hagens favoritter, med sin nydelige form og farge. Og med sitt yrende besøk av humler er det ingen tvil om at dette blir favoritten min av høstblomster.

Frk. Høstlys fra Bare Mio
Min kandidat er Frk. Høstlys – Syrin Hortensia (Hydrangea paniculata «Grandiflora»).
Med sitt lyse og lette utseende er hun en stor glede i hagen og hun har derfor fått navnet Frk. Høstlys. Hun lyser opp nå når det går mot mørkere tider. Jeg er titt og ofte ute i hagen bare for å beundre og nyte synet av henne. Blomstringstiden hennes er august – september så jeg ser frem til å nyte hennes blomstring lenge utover høsten.

Frøken Sunshine fra Quiltefia
Min utvalgte er Frøken Sunshine og småsøstrene hennes. Jeg har stadig glede av å sette kameraet mitt i macro posisjon og stikke det ned i blomster som kommer i min vei…….Denne damen her vet jeg ikke engang hva heter til etternavn, men jeg har sett henne på mye sørligere breddegrader enn våre. Jeg har prøvd å holde henne selv, men uten å lykkes…. Jeg er stadig fasinert av hennes spraglete fargeprakt og eksotiske utseende……. Enig??
(RandiF har identifisert denne som en Lantana, takker!)

Frøken Øyne Blå fra Dagdrømmeren
Hortensiaen frøken øyne blå ble plantet ned i fjor i barkebedet vårt. Da var den babyrosa i fargen. I år ble den lilla. Den andre hagehortensian min er blå. I fjor var den grønnhvit. Jeg har lest et sted at den kan bytte farge slik. Sur jord gjør planten blå, mens kalkholdig jord får fram rosafargen. Synes det er helt fantastisk og gleder meg allerede til neste år for å se hvordan fargene blir da!

Frøken Rødme fra Hasigamas Univers
Min Frøken er en vakker , høyreist lilla og burgunder primadonna… Hun har blinket til meg i naboenes hage i flere år, og nå som vi har oppgradert uteområdet vårt, så ble hun endelig min…

Frøken Senorita fra Parkvegens Hageglede
Mitt bidrag er Frøken Senorita, som en ildfull Spansk Flamencodanser.
En Stokkrose, avleggere fra en hagevenninne på Vigra. Hvilke farger var uvisst, helt til de begynte å blomstre nå på sensommeren. En lys gul, en lys gul med en anelse fersken i kanten, en rosa og så denne da.. Samtidig som den har en kraftig farge, så er den gjennomsiktig og sart. Den lyser opp i bedet og står fortsatt med mange knopper.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

  1. Så spennende og kjekt at Frk. Høstlys er med i finalen.
    Gjett om jeg er glad.
    Lykke til til alle de nydelige frøknene i finalen.
    Klem fra Mio

  2. Nei, så koselig at ‘Frk.Usikker’ blei med videre! Hun er kanskje ikke så fargerik, men skaper jo forventninger og drømmer…..
    Mange flotte kandidater i finalen! Dette blir spennende!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her