Frøken Høstblomst 2010

Hver måned holder jeg en uformell og åpen konkurranse her på bloggen, og denne gangen skal vi kåre Frøken Høstblomst 2010. Jeg kaller det en konkurranse for vi stemmer frem vinneren. Men det er like mye en utfordring hvor poenget er å gi alle en mulighet for å vise frem sine favoritter slik at vi kan bli inspirert av hverandre.

Høsten er her, men det betyr slettes ikke at hagegledene er over. Det er nemlig en hel masse stauder og annet som har sin storhetstid nå på høsten. Denne konkurransen er for å spre kunnskap om disse! (Alt som blomstrer nå kan delta, men jeg håper dere fokuserer på det som har hovedblomstring august-oktober.)

Hvordan delta:

* Ta eller finn frem et bilde av kandidaten (kun dine/familiens bilder, det kan godt være arkivbilde så lenge det ikke har deltatt i en konkurranse tidligere)
* Gi kandidaten et personlig navn. Det kan være beskrivende eller et vanlig egennavn, men bruk helst ikke plantens ekte navn, det blir fort forvirrende ettersom det ofte er flere av samme blomst som deltar.
* Skriv en beskrivelse. Beskrivelsen kan være så kort eller lang du ønsker. Du kan beskrive blomsten, hvorfor du liker den, eller fortelle en anekdote, eller noe helt annet, helt opp til deg. Dersom du bruker tekst som er beskyttet av opphavsrett (skrevet av andre) så kommer jeg ikke til å inkludere det i presentasjonen her på bloggen.
* Post det hele på egen blogg, eller om du ikke har blogg send til meg over e-post (anne alfakrøll mosepassen.com), eller post det på Moseplassens Facebookside (Dersom du er tilhenger av siden så kan du lage eget innlegg der med bilde).
Dersom du poster på egen blogg så er det hyggelig om du i din presentasjon lenker til denne bloggen slik at dine leser kan følge med videre, og kanskje blir også de inspirer til å delta 🙂
* Skriv en kommentar i denne posten om at du har presentert deltager, dette er viktig og må gjøres uansett hvordan du sender inn bidrag! (og etter at bidraget er inne, ikke før)
* Alle kandidater presenteres her på bloggen, og dersom du deltar i denne konkurransen så godkjenner du at jeg bruker bilde og tekst til dette, det lenkes så til de respektive blogger
* Vinner kåres ved avstemning her på moseplassen, det er ingen premier utover heder og ære.
* Påmeldingsfrist: Jeg tar i mot påmelding til og med 14. september. Presentasjon og avstemning kommer i egen post den 16 september.

Se gjerne oppsummeringsposten for mer informasjon og lenker til tidligere konkurranser, eller la deg inspirere av Frøken Høstblomst 2008!

Kom igjen, bli med da vel! Ut i høsten og finn din favoritt :D

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

44 KOMMENTARER

 1. Denne listen oppdaterer jeg fortløpende ettersom jeg får påmeldinger. Den er delvis for å hjelpe meg holde orden, men også for at dere skal se hvilken navn som er i bruk og enkelt kunne besøke de som allerede har meldt seg på.

  Frøken Usikker
  http://racemosashage.blogspot.com/2010/09/et-bidrag-til-frken-hstblomst.html

  Frøken Blåsten
  http://sandorenogblaasten.blogspot.com/2010/09/frken-blasten-min-kandidat-til.html

  Frøken Solhatt
  http://hanneshage22.blogspot.com/2010/09/frken-solhatt.html

  Frøken Strålende
  Pr epost fra Figaro

  Frøken Astrid
  http://annehulen.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst-2010.html

  Frøken Lavendelblå
  http://benteshusoghage.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst.html

  Frk. Høstlys
  http://baremio.blogspot.com/2010/09/frk-hstlys-min-kandidat-til-frk.html

  Frøken Flørt
  http://lineah-rakfre.blogspot.com/2010/09/frk-flrt.html

  Miss Shocking
  http://randifsinvestlandshage.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst-konkurransen-et-bidrag.html

  Min lille Høstsol
  http://huldraslivogleven.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst-2010.html
  10

  Frøken Jordskokk
  http://bestemorshage.blogspot.com/2010/09/frken-jordskokk.html

  Frøken Rosa draum
  http://randi.kuloy.net/2010/09/06/froken-rosa-draum/

  Frøken Sunshine
  http://quiltefia.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst-2010.html

  Frøken Yndig
  http://mitthvitehus.blogspot.com/2010/09/frken-yndig.html

  Frøken Lyng von Haugen
  http://gledeimittliv.blogspot.com/2010/09/ny-frken-konkurranse.html

  Frøken Steinrosa
  http://nr14.wordpress.com/2010/09/07/fr%C3%B8ken-steinrosa/

  Frøken Solfrid
  http://viltogvakkert.blogspot.com/2010/09/frken-solfrid.html

  Frøken Øyne Blå
  http://tonjeboganes.blogspot.com/2010/09/frken-yne-bla.html

  Frøken Forventning
  http://moseplassen.com/2010/09/min-deltager-froken-hostblomst/

  Gråter av glede
  http://ninashage.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst.html
  20

  Frøken Rødme
  http://hasigamasunivers.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst-2010.html

  Frøken Ohlala
  http://nefertiti-nefertitisgjorenogladen.blogspot.com/2010/09/frken.html

  Frøken Ildfull
  http://ruthsdatter.blogspot.com/2010/09/frken-ildfull.html

  Frøken Pastell
  http://thelma-louise-oslo.blogspot.com/2010/09/frken-hstblomst-frken-pastell.html

  Frøken Seniorita
  http://parkvegenshageglede.blogspot.com/2010/09/frken-senorita.html

  Frøken Pynteblomst
  http://ellypropelly.wordpress.com/2010/09/13/prepare-for-juicy-tastes/

  Frøken Reprise
  pr epost

  Frøken Himmelstjerne
  http://www.fiesnotiser.no/2010/09/hstens-fagreste.html

  Frøken Fairydust
  http://www.chatrinesliving.com/2010/09/hsthagens-vakkreste.html

  Frk. Panikk
  http://rammealvor.blogspot.com/2010/09/frk-panikk.html
  30

  + mamma og mer kommer med en kandidat, har fått utsettelse.

 2. Endelig hadde jeg en kandidat til blomsterkonkurransen, morro! Har lagt til bidraget for september på egen blogg. Gleder meg til å se alle fine bidrag!

  Hilsen Gry K

 3. Endelig skal jeg også være med! Har to kandidater, men jeg kan kanskje bare stille med en i konkurransen?

  Jeg hadde forøvrig veldig lyst til å delta i Frk Rose med rosen Frk Overlever. Det er en av to gamle roser som har overlevd uten noe som helst stell de siste 7 årene (før vi overtok hagen). Den har heller ikke fått annet stell enn en liten stuss dette året, etersom jeg ikke er en dreven hager enda. Likevel kom det en utsøkt vakker hvitrosa rose som duftet deilig. Før jeg rakk å ta bilde så regnet den sammen, dessverre.

  Gratulerer med vellykket rosekonkurranse! Så mange påmeldte og stor suksess. Jeg oppdaget mange fine roser som jeg nå har lyst på. Du hadde jo fått tak i så fine premier også 🙂 Det burde regne bøker fra forlagene til giveaways hos deg. Det er jo så utrolig god reklame for dem. Jeg kommer garantert til å ta en titt på/kjøpe «Rosor för nordiska trädgårdar» (og det er det sikkert flere som gjør etter Frk. Rose), for jeg har tenkt til å plante mange roser etterhvert.

 4. Hei Mamma og mer 🙂
  Flott at du vil være med, og ja, kun en kandidat påmeldt hit ja (men om du vil så kan du jo gjerne presentere to hos deg, det hender noen gjør det og lar leserene bestemme hvem de sender til konkurransen).

  Tusen takk for de fine ordene om rosekonkurransen da 😀 Det ble jo en veldig kjekk konkurranse, masse lekkert å la seg friste av og gledes over ja.
  Angående forlagene, så får vi nå se, hehe… Det svenske forlaget tente jo veldig, så det var utrolig hyggelig, disse bøkene var jo sågar «gamle», og uten noe promobudgett. Håper norske forlag er interessert også. Har forsøkt å melde meg for anmeldereksemplar i første omgang, men har ikke fått noen respons, så jeg bør vel ringe tenker jeg.

 5. Kjempestas med intiativet ditt til disse konkurransene! høstkonkurransen har jeg absolutt lyst til å være med på, og det er så herlig å få tips til nydelig blomstring nå på høsten. Lærerike disse konkurransene dine!! :o)

  jeg må bare tenke litt på hvilken kandidat jeg skal melde på..!

  Ønsker deg en herlig dag!!

 6. n

  jeg vil veldig gjerne være med på denne mnd s konkurranse…

  her er link til innlegget..

  ‎http://mitthvitehus.blogspot.com/

  Håper jeg har gjort det riktig nå…

 7. Hei Anne
  i år er jeg faktisk «i rute» med høsten. Kjenner at sommeren har vært god og blomsterfyllt, og nå nyter jeg avslutningen av fyrverkeriet. Takk til meg selv for at jeg sådde ringblomster, eller morgenfrue som danskene sier. Den er ren energi.
  Så da hiver jeg inn det siste bildet i bloggen min; «Prepare for juicy tastes». Riktignok en kake, men den er godt dandert av min kjære venninne Frøken Pynteblomst.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her