Georgine: Overjordiske ‘Onesta’

Georginen ‘Onesta’ er virkelig vakker, den har noe overjordisk og lett over seg, en drømmer. Kronbladene har rosa base og hvite kanter, rosafargen er noe skarpere i knopp enn på slutten av blomstringen. Den klassifiseres som en dekorativ dahlia, og er i hagen min 90 cm høy med 10 cm store blomster. Stiv opprett vekst, med mange knopper pr stilk og ikke spesielt lange stilker, men som dere ser så er den riktig lekker i vase, bare velg en hvor det blir kort vei ned til vannet.

Onesta ble kjøpt inn i våres. Når den kom i blomst var jeg sikker på at den var feilmerket, for den planten jeg fikk ligna ikke mye på den på pakka. Men når jeg googla navnet så så jeg at jeg hadde fått rett knoll, det var pakken som var utstyrt med et missvisende bilde. Egentlig helt greit, for denne georginen er langt vakrere enn bildet var 🙂

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. En av jordens vakreste kanskje.. Enig med deg! Lukter de like godt som de ser vakre ut eller..? Og såååå høye da! Ja de tar seg nok godt ut i hagen din! Ha en flott dag! 🙂

 2. Kjempelekker!
  Jeg venter på blomstring av Bonesta her hos meg. Det skal være en sport av Onesta. Og etter hva jeg kan se på Google (hvis det stemmer da) skal den være rosahvit med rosa striper/flekker. Nå håper jeg bare at det ikke blir frost på en stund ennå slik at jeg får se hvordan alle nykommerne ser ut.

 3. Den er dronningen Georginen! Helt klart meget spesiell.
  Nå ser jeg frem til min siste gruppe med ertblomster skal blomstre.
  Da skal jeg lage en bukett med «Onesta» og ertblomster!:)

 4. Jorunn, jeg sitter og redigerer erteblomstbilder nå, tenkte å vise frem mine i morgen 🙂 Mine er litt sutrete nå da, de trivdes ikke i det regnet vi hadde i august, men knopper er det, så om sola bare får varme litt fremover så blir det full fres på blomstringa igjen 😀

  Wenche, hm, spennende. Her er omtale på min favoritt dalia-oppslagsplass:
  Bonesta: http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en
  Onesta: http://www.dahlie.net/dyn/einzel.php?lang=en

  Som du ser så er bildene der av Onesta ikke helt som mine, (mine har mer tegninger). Bonesta ser jo veldig søt ut da.

  Viola, de dufter nok dessverre ikke disse georginene, men flotte er de 😀

 5. Den georginen var nydelig! Vakre bilder av den også!
  Vil gjerne være med på konkurransen din, men akkurat nå er det bare hortensia som blomstrer hos meg (og de reknes kanskje ikke som høstblomst, gjør de?)
  Tror jeg må plante ned noen til neste år. Litt kjedelig når våren og sommermånedene er over og alt bare er grønt igjen. Trenger noen farger i bedet på denne tiden også. Kanskje jeg må ut å skaffe meg noen georginer? Skal de stå i sollys eller i skygge?
  Ha en fin dag
  Tonje

 6. Tonje, jeg svarte deg inne på din blogg, men du kan altså gjerne delta med Hortensia, den har da så vidt jeg veit for vane å blomstre helt frem til nå. At den har lang blomstring er ingen hindring for å delta 🙂

  Bente, takk, og like så!

 7. Så fin denne var!
  – og så passet den så godt sammen med erteblomstene, nydelig bukett!
  Jeg må prøve å huske dette navnet til neste vår, for denne kunne jeg godt tenkt å ha.

 8. Hei!! Kjempefine georginer! Og veldig fine buketter!! Ingenting er som å lage buketter av det som finnes i hagen!! Jeg har lagt inn bidrag til Frøken Høstblomst!! Hilsen AnneKari

 9. Ja den er vakker og eg hadde ei. Hjorten stod med framføtene i beddet og røska opp heile dama, knafsa ho i seg med rot og jord og heile pakka. Syrleg utplukka mellom roser og geum… sukk hjerte men brist ikkje..

  Ellers valde eg georginer som hovedblom i brurebuketten min..utruleg vakre!

  Klem!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips