Georgineblomstring på siste vers:


For en par dager siden var jeg en tur med kameraet for å fange inn georginenes siste praktsang 🙂 Er de ikke vakre mot høstbladene?


Det er slike høstdager som dette som gjør at jeg ikke er i tvil om georginenes fortreffelighet….

De siste nettene har det vært frost her, så georginene er nok dessverre ikke like pene som dette lengre. Men de blomstrer faktisk fortsatt, tross rim i gresset 🙂

Men til helgen er det nok slutt. Da regner jeg med at de har blitt så stygge at mannen må til pers og grave de opp. For husk, georgineknollene tåler ikke frost og må overvintres inne.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Nei nå er det nok dessverre over for denne sesongen 🙁
  Her hos meg er alle som en «svarte» av frosten de siste nettene og knollene blir forhåpentligvis gravd opp en av de nærmeste dagene.

  Men nydelige er de alle som en, flotte bilder Anne 🙂

 2. Her har det ikke vært frost ennå, men det er vel ikke så lenge til den kommer – kanskje. Det er aldri godt å vite her hvor jeg bor. Kanskje kommer ikke frosten før til jul eller nyttår.
  Jeg tenker mine georginer også kommer opp av jorden snart likevel, best å være på den sikre siden, for jeg vil jo gjerne ha dem til neste år også.

 3. Ja, plutselig er sommer og høst over, og med det takker blomstene for seg!! Her på indre østland har det vært kuldegrader flere netter så blomstringa var over for 3 uker siden, men bildene kan en jo kose seg med hele sesongen…

 4. Vakre yndige blomster, står og sprer sin kjærlighet nå i sin siste fase.. 🙂 Kuldegrader sier du, hm.. det har jeg ikke merket her.. Men tror jeg må ha en ny «gradermåler».. den roter litt den vi har.. Men har ikke merker frost her hos oss ennå.. dog er det blitt atskillig kaldere på nettene! 🙂

 5. På tross av fire netter med nattefrost så er det flere av georginene som fremdeles holder blomster. Noen er sorte, men ikke alle. Også må jeg få vist frem erteblomstene, som til min store overraskelse blomstrer like fint fremdeles! (De er dog ikke noe å ta inn, da faller de fort).

  Og hei Tonja 🙂 Så flott at du kom inn og sa i fra, jeg har venta spent kan du tro 😀

 6. Hei, og takk for koselig besøk på bloggen min! Fine blomster disse georginene, og de er jo så takknemlige som blomstrer litt utpå høstparten! Hvis det der er fra hagen din, er jeg sterkt misunnelig!….som bare har en balkong! 🙂

 7. Hei Anne:-)

  Du har noen nydelige georginer.

  Jeg har lagt inn noen georginer som er på hell inne på bloggen min. snart skal de opp og ned i kjelleren til neste år.

  Hilsen Lykke

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her