Finalekandidater Frøken Hagegjest 2010

Denne måneden er det Frøken Hagegjest som kåres, og her er de seks kandidatene som gikk videre til finalen:

Som jeg sa i innledende runde, det er utrolig fasinerende å se alle de ulike kandidatene, og jammen har ikke de seks finalistene blitt temmlig ulike også. Gratulerer til de seks og lykke til!

Nå håper jeg du finner deg en favoritt og gir din stemme 🙂
Dette er finalerunden, og den er åpen for avstemning til og med tirsdag kl 20.00
Vinner og alle plasseringer avsløres i løpet av onsdag. Det er som kjent premier denne gangen slik at de som kommer på første og andre plass kommer til å bli kontaktet for postadresse.

Denne gangen har jeg lagt til finalekandidatene med store bilder i tillegg, se og nyt 🙂


Frøken Jul fra Som dagene går
Dette er frøken Jul! Hun kan virkelig ta pusten av en fotograf.
I England er rødstrupen julefuglen nummer en, som vi har vår dompap.
Jeg synes den er vakker der den hopper rundt i høsthagen. Den passer så fint inn overalt. Nå gleder jeg meg til å jakte på den i rim og snø. Det har jeg enda ikke fått noen blinkskudd av, men jeg forsøker hvert år.


Frøken Rev fra Vår svenske sommerhage
Mitt bidrag er “Frøken Rev” – selv om jeg mistenker frøken rev kanskje er av hannkjønn? Jeg har forsøkt å være bevisst med å plante busker, trær og annet som vil gjøre hagen vår i Sverige mer attraktiv for egnens dyreliv, men for å være ærlig tror jeg ikke jeg har gjort noe spesielt for å få denne lille krabaten som “leieboer”. Likevel; min lille “Frøken Rev” har altså valgt å lage hi i min skog denne sommeren – og hun/han er hjertelig velkommen!
Jeg oppdager stadig at den lille krabaten sitter og ser på meg når jeg planter og rydder i skogen.


Frøken Musikant fra Hannes hage
«Frøken hagegjest» er et supert tema for meg, da jeg er så heldig å ha mange gjester i hagen, og mange av dem har blitt foreviget denne sommeren.
Det har ikke vært lett å vege en kandidat, men til slutt falt valget på en av mine favoritter, gresshoppen. Hva er vel mer fantastisk enn å sitte i skumringen en varm sommerkveld, å høre på den nydelige musikken disse nydelige musikantene skaper.


Frøken Blåtopp fra Pusterommet
Fuglene gjør hagen til et levende sted – tenk en hage uten fuglekvitter. Om sommeren er nok ikke alle like godt synlige, men vi hører dem og ser de fly mellom trær og busker. Nå på høsten og vinteren trekker flere fuglearter inn mot bebyggelsen for å finne mer mat. Spesielt liker jeg blåmeisen (Parus caeruleus). Den har et herlig uttrykk, nydelige farger i fjærdrakta og er en morsom krabat å se på der den akrobaterer ytterst på greiner eller på foringsplassen der den svinger seg i meisebollen. Hannen og hunnen er svært like, men hannen har sterkere farger og bredere og mørkere øyestripe.


Frøken Vanessa fra Wenches hage
Mitt bidrag denne gangen er en gjest jeg setter veldig stor pris på, nemlig sommerfuglene. Jeg prøver så godt jeg kan å ha planter og busker i hagen som kan fremme besøk av disse fantastiske og fargerike insektene.
Bildet viser en Tistelsommerfugl (Vanessa cardui) som er en ganske hyppig gjest her i hagen, spesielt på Sommerfuglbusken. Dette er kanskje ikke den vanlige måten å presentere sommerfuglene på, men jeg syntes det var et ganske stilig uttrykk i “ansiktet” på den.Nøtteliten fra Koselig
Denne søte lille karen har vi hatt besøk av i hagen nå i høst. Han koser seg med furukongler. Han har selvsagt fått navnet Nøtteliten og er til stor glede for både små og store. Vi har satt ut nøtter og fuglefrø og håper at han vil kose seg her i hagen vår riktig lenge! Noen dager har han også hatt med seg en venn. De er så koselige der de hopper rundt- litt av noen akrobater og se så søt!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  1. Nydelige kandidater, ser flere av mine favoritter er med.
    Da har jeg stemt.
    Gratulerer til alle finalistene og lykke til!
    Ønsker deg en fin lørdag.
    Klem Mio

  2. Min har ikke gått videre :(..men en annen favoritt er her 🙂 så jeg har stemt. Og den er så fin 🙂 ! En av mine gode venner i hagen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her