Frøken Hagegjest 2010 – presentasjoner

wow!
Når jeg lyser ut konkurransene så veit jeg aldri hvor populært temaet blir, eller hva slags kandidater jeg får inn. Jeg blir alltid positivt overrasket, for hver eneste gang kommer det en bråte kandidater som gir meg både glede og kunnskap og ikke minst et innblikk i hva hver enkelt av dere liker.

Frøken Hagegjest 2010 er så absolutt et av de konkurransetemaene som har overrasket meg mest i år, og det er en fryd å vise dere de 41 kandidatene som konkurrerer om tittelen. Det er så artig å se hvem som besøker hagene deres, og hvilken historier de bringer med seg. Jeg håper at dere lesere har like mye glede av å bli kjent med kandidatene som jeg har, og husk å klikke dere inn på de respektive bloggene, for der kan du klikke deg frem til riktig store bilder. Mange av disse kandidatene er så absolutt best når bildet blir større!

Denne avstemningen er åpen til og med fredag 19. november kl 20.00.
Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker. Kandidatene er delt inn i fire puljer for å gjøre det mer oversiktlig. De 6 som får flest stemmer totalt går videre til finaleavsteming, (uavhengig av grupper). Dersom du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så merk av for alle før du trykker “vote”.
Finaleavstemingen åpner fredag morgen. Det er premie til første og andreplass i finalerunden: Gyldendals store fugleguide, og Fuglemater fra I Gros hage.

Nå er jeg spent på hvilken av kandidatene som varmer ditt hjerte!

Frøken Sensommer fra Min verden
«Frøken Sensommer» – er en dagpåfugløye sommerfugl som kom til hagen min helt på slutten av sommeren.
Sommerfugler er en favoritt i hagen og jeg har derfor plantet mye den liker. Denne Rudbeckiaen er en favoritt! Deilig øyeblikk i min sensommerhage.

Frøken Rev fra Vår svenske sommerhage
Mitt bidrag er «Frøken Rev» – selv om jeg mistenker frøken rev kanskje er av hannkjønn? Jeg har forsøkt å være bevisst med å plante busker, trær og annet som vil gjøre hagen vår i Sverige mer attraktiv for egnens dyreliv, men for å være ærlig tror jeg ikke jeg har gjort noe spesielt for å få denne lille krabaten som «leieboer». Likevel; min lille «Frøken Rev» har altså valgt å lage hi i min skog denne sommeren – og hun/han er hjertelig velkommen!
Jeg oppdager stadig at den lille krabaten sitter og ser på meg når jeg planter og rydder i skogen.

Frøken Politi fra Marits hagedagbok
Dette er Frøken Politi som hver eneste dag patruljerer i hagen min. Hun elsker å sitte høyt oppe i et tre og overvåke hagen. Nåde den lille spurv eller kjøttmeis som spiser av hagens godbiter uten at hun har godtkjent det først! Hun er en streng overvåker. Ingen andre får så mye som en liten bit en gang hvis hun vil ha det for seg selv.
Det er sagt mye negativt om skjæra, og mange hater den som pesten. Men jeg liker den, for tross alt er den en vakker fugl .

Blå pil fra Elly Prestegård
I have started to feed the birds again. They need some goodies to be prepared for a winter – maybe as cold as last year? The food is attracting amounts of birds – and some other lovely guests. They are all warmly welcome.
This little squirrel had his daily meals in the garden for a long time last spring. He is more than willing to share his story!
– Hug a tree!!! This was my lucky day.

Frøken Slukhals fra Kattene mine lager engler i sneen
Min frøken Hagegjest er en av ti svaleunger som ble klekket på gården i sommer. Tenk! Ti unger!
Frøken Slukhals har fått navn etter – ja, dere ser jo på bildet. Det må nesten ha vært skummelt å være “mamma og pappa” som kom med mat. For de gikk nesten med i dragsuget de også . Tenk om dette hadde vært ved et vanlig kjøkkenbord med et lite menneskebarn…. “Tut tut – her kommer toget” – og vips så satt du der med både skjei, mat, arm og halve overkroppen nede i gapet på poden! Jaiks!

Frøken Butterfly fra Martes atelie
Sånn ser en sommerfugl ut på nært hold om du lurte……..

Solhattens matfat fra Fjellrosa
solhattens matfat » er der denne humlen satte seg i sommer da jeg var så heldig og ta dette søte bilde

Frøken Lodden fra Hagen på Saga
Humlene som svirrer i hagen er er så fasinerende og søte.Fra de virkelig store til de bittesmå.Når morelltreet vår blomstrer summer det bokstavelig når de jobber seg fra blomst til blomst.Hele sesongen gjennom er de ett hyggelig innslag i hagen vår der de jobber uten stans.

Frøken Fiolinspiller fra Livet på Moen
Jeg syntes at Frøken fiolinspiller (gresshopper spiller jo fiolin, alle har vell hørt Timmy?) er en verdig kandidat! At noe så lite og yndig kan spille fiolin for oss er jo utrolig:) Denne frøkna spilte for oss i sene sommer timer og slo til med en slager el to på dagtid også.
Hun fikk ett godt øye til hanefar og satt på fingeren hans og spilte «need you now» med Lady Antebellum!!
Hønemor ble litt sjalu men det går bra hehe..

Frøken Musikant fra Hannes hage
«Frøken hagegjest» er et supert tema for meg, da jeg er så heldig å ha mange gjester i hagen, og mange av dem har blitt foreviget denne sommeren.
Det har ikke vært lett å vege en kandidat, men til slutt falt valget på en av mine favoritter, gresshoppen. Hva er vel mer fantastisk enn å sitte i skumringen en varm sommerkveld, å høre på den nydelige musikken disse nydelige musikantene skaper.

Du kan stemme på flere kandidater i hver gruppe om du ønsker. Merk av for de du ønsker å stemme på i denne gruppen, og trykk Vote. (men obs, du kan kun trykke på Vote knappen en gang pr gruppe) * Det er fire grupper, de har vær sin stemmeboks. Du kan stemme i alle boksene om du ønsker. * Avstemningen er åpen til fredag kveld kl 20.00 ________________________________________________________________________________

Gresshoppedatteren fra Hobbygåsa Når jeg ser på dette bildet minner det meg om en sang jeg lærte på skolen om en gresshoppefar og en gresshoppesønn som kom hoppende langs med en grøft som var grønn – men siden dette er en Frøken konkurranse satser jeg på at dette er datteren… Den har jo så vakre farger, og sitter og speiler seg i terassedøren min – så her er mitt bidrag – «Gresshoppedatteren».

Frøken Kræsjlanding fra New Dawn Frøken Krasjlanding er vel den hagegjeste som jeg husker aller best. Hun var tydeligvis på insektjakt da hun feilberegnet litt og havnet med et smell i vindusruta. Pusen Frøya, som ikke er noen jeger, var straks på pletten i håp om en godbit, svimeslåtte pippipper klarer selv hun å fange. Heldigvis kom jeg henne i forkjøpet og heller ikke denne gangen ble det fugl på menyen. Her sitter Frøken Krasjlanding trygt i hånden, ør og fortumlet med insektet (om dere ser godt etter) fremdeles godt fast i nebbet. Sta liten dame det her. Heldigvis kviknet hun til etter en liten stund og fløy avgårde med maten i nebbet.

Frøken Edel fra Bentes hus og hage Egentlig hadde jeg lyst til å delta med et av bildene fra 12. oktober, av de tre rådyrene som var i hagen vår, men de var her på kvelden, når det begynte å bli mørkt, så bildene ble så kornete. Av den grunn, deltar jeg med denne sommerfuglen som koser seg på Edelweissen vår: Et passende navn på denne, kan kanskje være Frøken Edel.

Terrasse Meis fra Mokomoko Denne løvmeisen ble litt sliten av å stå på beina, så den satt seg like godt ned på terassen og spiste! Kreativ frøken!

Frøken Prins fra Vilt og vakkert Av og til forviller froskene i dammen seg helt opp ved kjøkkenterrassen, og denne lille prinsen i forkledning søkte ly under den lilla klematisen som blomstret nydelige lenge etter at frostnettene kom på besøk. Nå ligger nok prinsen og drømmer om deilige, varme vårdager under et tjukt lag med vått løv. For de som trenger lupe for å se det lille krypet på selve blomsten, kan jeg fortelle at der befinner det seg en liten edderkopp! Også den har søkt tilflukt for vinteren nå…

Frøken Hyttepadde fra Quiltefia Dette er frøken Hyttepadde!! Hun dukker opp hver sommer på hytta i skjærgården. Vi ser henne aldri om dagen. Bare om kvelden når det er mørkt. Ingen er spesiellt glade i frøken Padde. Over hodet hennes henger det en stadig trussel om å bli kysset……….. Men så langt har ingen våget, så Frøken Hyttepadde er og blir en padde………

Frøken Bolla fra Mitt eige solsystem Vi hadde hyppige besøk av Bolla piggsvin for ei tid sidan! Er så koseleg med sånt besøk i hagen. Vi hadde besøk av to små og ein stor. Og spesielt den store vart riktig så fortruleg med oss etterkvar. Så vi fekk koma ganske så nær med kameraet. Vi satte også ut ei skål med vatn og gav dei litt kattemat. Minner her om at ein bør ikkje mata dei for masse og piggsvin må aldri få mjølk! …For første gang var eg med på å sjå piggsvinet komma så nær at det forsynte seg rett frå skeia som Mannen haldt. Utruleg artig!

Frøken Glupsk fra Tusenfryd Frk. Glupsk er ikke blant de hagegjestene som vekker størst begeistring, hun er ikke en av de søte og yndige, hun er ikke spesiellt uvanlig og hun er definitivt ikke noen sangfugl. Hun er vanligvis dominerende og provoserende når hun stikker innom, tar all oppmerksomhet og jager de andre gjestene. Hvorfor i all verden har jeg da valgt henne? Jo, fordi hun er en av måkefuglene og fremdeles en vanlig fugl her jeg bor, og det håper jeg hun kan være også når mine barnebarn en gang blir voksne…. Om hun skulle forsvinne helt, om skrikene hennes ikke lenger skulle kunne høres er det sikkert fler enn meg som ville synes at sommeren manglet noe vesentlig.

Frøken Sisik fra Borettslaget Dalheim Frøken Sisik er singel og liker turer i skog og mark. Hun har egen hybel i Borettslaget Dalheim.

Frøken Skrekk fra Lindas hagedrømmer Jeg er livredd edderkopper, og det er ikke få scener det har blitt her hjemme pga forvillede edderkopper som dukker opp i huset…. Men i hagen må de gjerne være. De hjelper til med å holde skadedyr bestanden nede, og så lager de jo utrolig vakre dekorasjoner i hagen. Vakre blondebroderier Og når jeg kommer hjem fra nattevakt om morgenen, og ser morgenduggen glitre som diamanter i lyset fra morgensolen… Ja da er jeg jammen glad jeg har disse små i hagen. …Men ikke inne….

Du kan stemme på flere kandidater i hver gruppe om du ønsker. Merk av for de du ønsker å stemme på i denne gruppen, og trykk Vote.
(men obs, du kan kun trykke på Vote knappen en gang pr gruppe)

* Det er fire grupper, de har vær sin stemmeboks. Du kan stemme i alle boksene om du ønsker.

* Avstemningen er åpen til fredag kveld kl 20.00

________________________________________________________________________________

Fuglebrett-terroristen fra Tigerliljes grøne gleder
Denne vesle rovfuglen har verkeleg fått med seg fordelane ved å bo i byen! Fuglebrett med småfuglar, stor bestand av skjorer, byduer og trast, eg skjønar godt at han flytter ut av skogen… Sporvehauken er ingen sjelden gjest her i hagen, og da særleg på vinteren. Ofte ser eg han sitje i toppen av eit tre eller ein stolpe, og da planlegg han sikkert neste angrep mot fuglebrettet: Skal det vere snittflyging rundt hushjørnet eller rett på? Bildet er teke gjennom vindauga. Eg sat i stolen innafor, og såg plutseleg at sporvehauken sat på støtterøret til rosestativet. Merkeleg nok var fotoapparatet i nærleiken.

Frøken Jul fra Som dagene går
Dette er frøken Jul! Hun kan virkelig ta pusten av en fotograf.
I England er rødstrupen julefuglen nummer en, som vi har vår dompap.
Jeg synes den er vakker der den hopper rundt i høsthagen. Den passer så fint inn overalt. Nå gleder jeg meg til å jakte på den i rim og snø. Det har jeg enda ikke fått noen blinkskudd av, men jeg forsøker hvert år.

Frøken Julefin fra Moseplassen
(kandidaten får ikke delta i avstemningen)
Frøken Julefin er en dompaphunne. Her sitter hun i et lønnetre og momser i seg frø, hvem trenger vel å sloss med grønnfinkene på foringsautomaten når man har slike delikatesser 😉
Jeg skrev jo for litt siden om dompapen, og at jeg sjelden så hunnen i hagen enda hannen og hunnen egentlig danner permanente par og henger ut hele året. Men siden dess har jeg hatt jevnt besøk av skjønnheten, og opp til tre stykk på en gang faktisk 😀 Ikke har de vært alene heller, de har hatt med seg det samme antall herremenn, til min store glede. Jeg har til og med fått høre de synge, eller småskvatre. En riktig koselig lyd 🙂

Herr Forfengelig fra Hagemor fotosafari
Frk Hagegjest er nok en Herr i dette tilfellet.. Herr Forfengelig vil jeg kalle ham..om hvordan jeg vet at det er en mann??? Joda, måten han så på meg… hele historien om han finner du her. I et gammelt innlegg..

Luringen Pingu fra Aina (epost)
Mitt første møte med Pingu (barna våre fant på det navnet) var for meg helt forbausende og jeg trodde ikke mine egne øyne ! Rett foran meg opp i et plommetre stod det en rev og spiste plommer ! Jeg har ikke sett hvordan han kom seg oppi der, men det stod en liten stige lent mot treet, så det må være den han brukte ! Er det mulig ?!
Etterhvert ble vi så gode venner at han ble som en «hund» i vår familie 🙂
Guttene lekte ball med han og ertet hverandre med å dra i hver sin ende av et tau. Han ble faktisk så fortrolig med oss at han snek seg ofte inni gangen og stjal skoene, som han dro med seg ut i hagen. Vi måtte passe godt på at døren måtte være lukket (men det er ikke lett på sommeren og med tre små gutter i huset 🙂
Så ble Pingu voksen og forsvant en dag. Kanskje han fant seg sin egen familie 🙂

Frøken Blåtopp fra Pusterommet
Fuglene gjør hagen til et levende sted – tenk en hage uten fuglekvitter. Om sommeren er nok ikke alle like godt synlige, men vi hører dem og ser de fly mellom trær og busker. Nå på høsten og vinteren trekker flere fuglearter inn mot bebyggelsen for å finne mer mat. Spesielt liker jeg blåmeisen (Parus caeruleus). Den har et herlig uttrykk, nydelige farger i fjærdrakta og er en morsom krabat å se på der den akrobaterer ytterst på greiner eller på foringsplassen der den svinger seg i meisebollen. Hannen og hunnen er svært like, men hannen har sterkere farger og bredere og mørkere øyestripe.

Frk. Solnedgangsprimadonna fra Mathildes Eden
Hun er min frekkeste hagegjest; foreløpig fanget i linsen i år. Hun er den mest elegante, men også den mest nærgående. Hun er den lyseste og fagreste, men også den mest glupske og kjappeste.
Hun skyr ingenting for et palehode, og flyr gjennom ild for en leverbit. Hun frykter ingenting, flyr så nært hun må.
Skinnende hvit som den reneste snø. Skjør og vakker som en prima ballerina.
Dansende flyr hun sin vei. I solnedgangen……

Frøken Ubedt fra Berits hageskriblerier
Jeg har ikke mange bilder av søte småfugler. Heller ikke av de store, glupske feinschmeckerne som tygger roser og tulipanknopper, jeg er ikke kjapp nok til å fange dem med kamera. Men det er da hagegjester som er trege nok til at jeg rekker hente kamera og stille det inn.
Frøken Ubedt er av arten Arion ater, svart skogsnegl, og er en hyppig, men uvelkommen gjest i sunnmørshagen min. Her er hun tatt på fersk gjerning midt i et måltid av gammeldags duftende dobbel pinselilje. Hun har en slu måte å få tak i dem på: Hun gnager over stilken nederst så de velter, deretter angriper hun blomsten. Men dette ble hennes siste!

Lille Frøken Flaks fra Fies notiser
«Hallo? Er det noen der? Fuglekassen ramla ned og jeg er her, under taket. Hjelp meg!»
«Det var jaggu på tide! Usj … … som det klør og jeg er …
… helt støl, men nå må jeg skynde meg hjem, altså.»
«Hva sa du? Inn i kassen først? Okei, gir du meg et dytt? Men…
… hei, vær forsiktig, jeg er skjør! Sånn, nå ….. tror jeg det går, på et vis.»
«Mamma, pappa, jeg er hjemme!»
Straks etter redningsaksjonen, var det voksne blåmeis-paret på plass ved fuglekassen. Dog skeptisk og nølende. Vi krysser fingrene!

Frøken Staselig fra Hasigamas Univers
Ikke hver dag en får storfint besøk i hagen -og riktignok var det ikke i MIN hage dette flotte dyret befant seg…I en Hammerfesthage derimot, er dette et vanlig syn 🙂
Når vi er på besøk hos ungenes herlige oldemor og oldefar, så får vi ofte se både rein og rev vandrende i nabolaget… artig og eksotisk for oss byløver!
Så min Frøken Hagegjest 2010 er denne flotte reinen… noe sier meg at dette er en staut kar… men jeg skal da aldeles ikke være kjønnsdiskriminerende… Kanskje jeg får melde på Herr Hagegjest, kanskje??

Frøken Fantasi fra Bekkas blogg
Jeg simpelthen elsker sommerfugler, både de ekte og falske. De representerer liksom noe eventyrlig og fantastisk, og selv om det sjelden dukker opp store, fargerike varianter her i Norge, ble jeg veldig glad for hagebesøk av denne flotte frøkna en sommerdag. Det er ikke alltid så lett å få fanget disse skapningene på film, men her fikk jeg to blinkskudd av denne vakre sommerfuglen. Først på en av kubbene i vedhaugen vår og deretter på hagehellene

Du kan stemme på flere kandidater i hver gruppe om du ønsker. Merk av for de du ønsker å stemme på i denne gruppen, og trykk Vote. (men obs, du kan kun trykke på Vote knappen en gang pr gruppe) * Det er fire grupper, de har vær sin stemmeboks. Du kan stemme i alle boksene om du ønsker. * Avstemningen er åpen til fredag kveld kl 20.00 ________________________________________________________________________________

Nøtteliten fra Koselig Denne søte lille karen har vi hatt besøk av i hagen nå i høst. Han koser seg med furukongler. Han har selvsagt fått navnet Nøtteliten og er til stor glede for både små og store. Vi har satt ut nøtter og fuglefrø og håper at han vil kose seg her i hagen vår riktig lenge! Noen dager har han også hatt med seg en venn. De er så koselige der de hopper rundt- litt av noen akrobater og se så søt!

Frøken FlittigLise fra Grønn fryd hos Monique Maurene som en tidlig sommerkveld hadde et intermezzo høyt oppe, på våre forlokkende og bristeferdige pionknopper, presenteres herved som «Frøken FlittigLise» med kavalér. Disse to maurene, og antagelig tusener flere av samme slag, bor hos oss. Vi følger med på deres liv og virksomhet, rundt maurtuen, her i vår have; fra de tidligste vårtegn, når solen begynner å varme på dagtid, og helt til de færreste av dem våger seg på utsiden av maurtuen, utpå høsten.

Frøknene Ligg-unna-loffen-min! fra Dracurella …Så kom en sulten rådyrbukk – så fin og blank i pelsen. Rådyrbukken fikk nok ikke ha loffen for seg selv – for ut av skogen kom enda en rådyrbukk. Dette var nok en litt eldre kar – litt slitt i pelsen, og ikke fullt så blank og fin. Den første bukken viker unna og lar den andre slippe til. Men førstemann har absolutt ikke lyst til å gi slipp på loffen. Det var jo han som fant den først. Han ser lengselsfullt bort på loffen… Men da får eldstemann nok, og flyr på den yngre – som så stikker av gårde med halen mellom beina.

Frøken Sulten barnehage på tur fra Hagelivet på Solbakkjen Frøken Sulten barnehage på tur. Disse søte grådige sommerfuglungene likte veldig godt mormors verandapryd.- Antar smaken er som vafler for menneskeunger. Ikke et dugg igjen av blomkarsen når de var ferdig. Flinke unger spiser jo opp av matfatet. På toppen av alt har de gått å lagt seg og bredd på seg dynen helt selv. Som med andre unger antar jeg at utbytte står i forhold til investeringen. Velkommen til å berike hagen min neste år!

Frøken Vinterfryd fra Glassveranda Vi har en liten dompapp-flokk boende i hagen vår. De sitter i syrintrærne ved grillpaviljongen vår hver eneste ettermiddag, og nå er de lett å få øye på blant alt det hvite! Hannen er rød, hunnen brun Dette Dompap-kjæresteparet satt og koste seg i et syrintre like ved ytterdøren vår. De fløy opp en gren og ned en gren, og så opp igjen, om og om igjen, og det så ut som de lekte Sisten! De kvitret (vel de skvaldrer vel mer enn de kvitrer), vasket fjær og susset også i den lave ettermiddagssolen!

Frøken Høstkolleksjon fra Nefertitis samlinger Moseplassens konkurranse denne måneden voldte meg litt problemer. Jeg følte liksom ikke at de høstløv-dansende-barna i innlegget under kunne plasseres i noen av disse kategoriene: insekter, fugler, dyr. (Selv om de innimellom kan være dyrisk plagsomme, og de noen ganger spiser som fugler, altså lite … ) Men når jeg tok en kikk i arkivet fant jeg altså denne skjønnheten her. Jeg tok bildet tidligere i år, og som du ser, så befinner damen seg på catwalken, iført en lekker kreasjon i høstens varme farger. Det jeg liker best ved antrekket hennes, er de matchende strømpene. Utsøkt

Fröken Gadd bland stjärnorna fra Timjan & Akleja Efter min omröstning här på bloggen var det dött lopp mellan två bilder så Stefan fick välja, och då blev det det här. Jag gillar ju humlor bäst i allmänhet, men orange mot lila är ju en fin färgkombination… 🙂 Och bin (som Annelie så riktigt påpekar att det är!) hjälper ju till med pollinering av växter, så de är väldigt viktiga i trädgården! Getingar däremot (som jag råkade skriva först, sorry!) är jag inte så förtjust i, i alla fall inte när de svärmar för samma saftglas som jag själv…

Frøken Paddelora fra Maritas Hage Det har ikke manglet på gjester i hagen, men min kandidat må bli Frøken Paddelora Hun hadde reist langt, må vite, og trengte et sted å hvile og da var dammen vår et skikket sted. Mistenker at det var samme frøken som besøkte oss forrige året også. God tilgang på mat i dammen var sikkert en tungtveiende årsak til besøket 🙂

Frøken Vanessa fra Wenches hage Mitt bidrag denne gangen er en gjest jeg setter veldig stor pris på, nemlig sommerfuglene. Jeg prøver så godt jeg kan å ha planter og busker i hagen som kan fremme besøk av disse fantastiske og fargerike insektene. Bildet viser en Tistelsommerfugl (Vanessa cardui) som er en ganske hyppig gjest her i hagen, spesielt på Sommerfuglbusken. Dette er kanskje ikke den vanlige måten å presentere sommerfuglene på, men jeg syntes det var et ganske stilig uttrykk i “ansiktet” på den.

Frøken Felis fra Mias hageliv Tamkatten, Felis silvestris catus, er en tamkatt fra nabolaget som har tatt sin elsk til min hage. Enten lå hun i staudetrappa og lurte på alle sommerfugler eller så kretset hun rundt dammen og håpet på en aldri så lite smakbit av gullfisk tror jeg. Nå gikk det heldigvis bra både med fisker og sommerfugler og det er uneklig koselig med litt selskap i hagen. Gjør deg til venn med kattene, sa min gamle nabo, da gjør de minst skade. Kloke ord, ikke en plante er dratt opp, ikke en blomsterbedd er brukt som do, så jeg fortsetter være gjestefri mot rovdyret og sender en stille tanke om at fiskene skal klare neste sommer og.

Frøken Søringskarv fra Strandhuset Etter mye om og men og lokal småkjekling, er vi alle enige om at det er frøken Søringskarv som skal representere Strandhuset i Moseplassens Frøkenkåring for november. Hun er valgt fordi hun er et flott eksemplar av en art som i løpet av urovekkende få år har gått fra eksotisk nordnorsk fugl til vanlig havefugl i Sørnorge. Jeg har jo sett at måkene er overalt, men denne uken er det dokumentert, riktignok bare i kommentarfeltet her, men dog av tillitvekkende damer, at skarven er hverdagskost både i Hadelandshaver og InærhetenavMjøsa-haver. Det er mulig at jeg trekker opplysningene litt langt, men de står jo som kjent best på spissen. Lykke til i Oslo, Frøken Søringskarv! Men husk – ikke spis konkurrentene dine!

Du kan stemme på flere kandidater i hver gruppe om du ønsker. Merk av for de du ønsker å stemme på i denne gruppen, og trykk Vote.
(men obs, du kan kun trykke på Vote knappen en gang pr gruppe)

* Det er fire grupper, de har vær sin stemmeboks. Du kan stemme i alle boksene om du ønsker.

* Avstemningen er åpen til fredag kveld kl 20.00

Takk til alle som deltar med kandidater og til dere som stemmer frem favoritter!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Da er stemmene avgitt 🙂 Så flott at så mange ville delta 🙂 Artige disse små avstemningene dine! Og så flink du er som lager grupper og sånt 🙂 Ha fine novemberdager, blir spennende å se kem som går av med seieren 🙂

 2. Hei!

  Det er mulig jeg er blind, men jeg ser ikke noen boks for å stemme på de i gruppe 1?

  Uansett en kjempefin konkurranse med utrolig mange hyggelige hagegjester! Kjempeinspirerende! Og så er det så godt å se at hage ikke bare er for de med fotosyntese:D

 3. Wow… Så masse flotte kandidatar! Denne gangen var det verkeleg vanskeleg å velgja ut ein favoritt…
  Utruleg artig! Så inspirerande med desse konkurransane dine. Takk for at du tar deg tid til dette, må vera litt av ein jobb du har å tilrettelegga alt dette…
  Klems

 4. Trøstes min, såå mange da! Jeg har iallefall mange favoritter her:))For en jobb du må ha hatt!
  Håper du har det bra, Anne. Ønsker deg god bedring.

  🙂

 5. Hehe, ja jeg er helt enig i at denne gangen er det enda vanskeligere enn vanlig å stemme. Det er jo så utrolig spenn i kandidatene, og flere av de har sjarmert meg helt i senk 😀

  Tusen takk for stemmer alle sammen! Her ramler de inn, og jeg gleder meg til å se hvem som ender som favoritter.

  Bente:
  ? Fikk du ikke opp stemmealternativ for gruppe1?
  Jeg ser at den har fått et normalt anntall stemmer, så jeg håper det kun gjaldt deg, men om andre opplever problemer med å få opp stemmeboksene så si endelig i fra! Kjempeviktig slik at jeg eventuelt får sett på det tekniske.

  For de som lurer. Formen er elendig, men jeg greier meg fint bare jeg holder meg på lavgir, hehe, jeg har heldigvis et godt utvalg av lavgir å velge i 😉

 6. Jeg vet ikke helt hva det skyldtes men da jeg var innom første gangen så kunne jeg ikke finne noen boks for gruppe 1. Prøvde å oppdatere nettsiden, men den var fortsatt ikke tilstede. Når jeg imidlertid prøvde å innom her litt senere så var gruppe1-boksen også der, så da fikk jeg stemt!:)

  Aner ikke hva det skyldtes, men tenkte det var fint å si i fra i tilfelle flere hadde samme problem:)

  Ønsker deg ellers god bedring! Og lykke til alle konkurransedeltakerne:)

 7. Hei!

  Det er mulig jeg er blind, men jeg ser ikke noen boks for å stemme på de i gruppe 1?

  Uansett en kjempefin konkurranse med utrolig mange hyggelige hagegjester! Kjempeinspirerende! Og så er det så godt å se at hage ikke bare er for de med fotosyntese:D

 8. Så utrolig mange flotte kandidater, ser mange jeg kunne tenkt å få besøk av i hagen min.
  Da har jeg stemt på MANGE, siden det er så vanskelig å velge blant så mange nydelige hagegjester.
  Tusen takk for at du arrangerer disse herlige konkurransene.
  Håper det går bedre med deg og ønsker deg god bedring.
  Klem Mio

 9. Stemmene triller inn 🙂 Tusen takk, og stem på for det er jammen ganske ustabilt hvem som får finaleplass (ganske jevnt mao)

  Og takk for takken, og selv takk 🙂
  klemmer til alle som vil ha!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her