Mat fuglene! (Lenkeliste til lure innlegg)

Dersom du ikke allerede har startet matingen så er det nå på høy tid! Heng opp mat og bli belønnet med vakre og livlige gjester gjennom vinteren. Her er lenker til noen bloggposter jeg har skrevet om temaet tidligere:

* Om hva man bør tenke på når man kjøper fuglemater, og hvor disse bør henges
* Hva spiser fugler på foringsplassen
* Hva spiser ekorna på foringsplassen
* Lag dine egne meiseboller og bli nabolagets helt/heltinne!

Og kanskje du kan ha glede av:
* Hvordan gjøre en hage attraktiv for fugl, dyr og insekt
* Oversikt over fugler som besøker hagen min.

Jeg er i dårlig form for tiden, så det blir muligens litt forsinkelser på Frøken Hagegjest presentasjonen, men jeg håper at jeg rekker å få den ut i løpet av den 16 som jeg har lovet.

God uke alle sammen!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Takk for alle gode tips! Flotte bilder du legger ut. 🙂 Fint du tenker på fuglene. Jeg skal henge opp et eller annet jeg også!
  God bedring!

 2. Flott med gode tips til fuglemating:)
  Og du, ikke tenk på å stresse med frøken hagegjest, ta den tiden du trenger!!!
  Samtidig ønsker jeg deg bedring i en fei, for din egen del!
  Klem!

 3. Takk for gode tips, Anne. Solsikkefrø har vært en vinner her i mange år men det blir jo alltid litt søl under automaten. Sølet i seg selv er jo ikke så farlig men sist sommer fant vi store mengder inne i veggen; en liten musefamilie har nok kost seg… . Derfor går det kun i meiseboller her 😉
  God bedring 🙂

 4. I går fikk de endelig mat her også 🙂
  Fylte opp med både jordnøtter, solsikkefrø, ferdigkjøpt kokosnøtt med innmat og egenprodusert «meisebolle» i form av en melkekartong.

  I dag har jeg vært og kjøpt mer fett så det blir nok flere både store og små «meiseboller» etterhvert 🙂

  Foreløpig har jeg ikke hatt det store inntoget av de fuglene jeg gjerne vil ha besøk av, men det kommer seg sikkert etterhvert. Foreløpig er det bare masse spor etter skjæra i snøen på terrassen.

  God bedring Anne, håper du kommer deg fort igjen 🙂

 5. Foreløpig har jeg startet matingen med solsikkefrø. Det er spesielt populært hos kjøttmeis og blåmeis. Jeg laget egne meiseboller i fjor for første gang, etter inspirasjon fra deg. Det var en suksess og blir garantert gjentatt i år.

 6. Tusen takk for flotte råd !
  Jeg gir mat til fuglene hvert år,det blir så mye liv og glede i hagen 🙂 og det gleder oss masse også.
  Jeg har ikke prøvd å lage meiseboller selv, så det vil jeg gjerne gjøre iår, sammen med barna.
  God bedring Anne !

 7. I går fikk de endelig mat her også 🙂
  Fylte opp med både jordnøtter, solsikkefrø, ferdigkjøpt kokosnøtt med innmat og egenprodusert «meisebolle» i form av en melkekartong.

  I dag har jeg vært og kjøpt mer fett så det blir nok flere både store og små «meiseboller» etterhvert 🙂

  Foreløpig har jeg ikke hatt det store inntoget av de fuglene jeg gjerne vil ha besøk av, men det kommer seg sikkert etterhvert. Foreløpig er det bare masse spor etter skjæra i snøen på terrassen.

  God bedring Anne, håper du kommer deg fort igjen 🙂

 8. Så bra at du fokuserer og opplyser om dette!! Det kan ikke sies for ofte faktisk!
  God bedring til deg og om det er noe jeg kan hjelpe deg med, så gi meg en lyd:)

 9. Tusen takk for gode råd.
  Her skal de få meiseballer.
  Og når gjerdet snart er oppe skal de få mat i
  fuglehuset.
  Ønsker deg god bedring.
  Klem Mio

 10. Det er så godt å ha deg, blant flere, som mater våre små søte fugler! 🙂 Det er viktig i denne tiden. Jeg skal nå ta en titt på det selvkomponerte foret.. Jeg har skrevet det ned en gang, men finner det ikke igjen.. Takk til kjære deg! 🙂

 11. Jeg lager et innlegg hvor jeg linker til deg hit 🙂 Håper det er greit! 🙂

  I dag har jeg laget selvkomponerte meiseboller, og jeg har plukket opp ting herfra, tusen takk for gode råd! 🙂

 12. Takk for tips, her er det slike ferdigprodukter med kan jo hende jeg får ånden over meg til å lage noe til jula.

  Nå går det fort frem til høytiden. Kan du gi meg et tips for hvor man kan skaffe gode julenek her i Troms?

  Ønsker deg ei god helg og god bedring.

  Hilsen fra Spurven

 13. Takk for tips, her er det slike ferdigprodukter med kan jo hende jeg får ånden over meg til å lage noe til jula.

  Nå går det fort frem til høytiden. Kan du gi meg et tips for hvor man kan skaffe gode julenek her i Troms?

  Ønsker deg ei god helg og god bedring.

  Hilsen fra Spurven

 14. Har et spørsmål vedr. Fuglemating. Vi henger opp både meiseboller, og viltfuglblanding i fuglemater som vi kan se rett utenfor vinduet. Problemet er imidlertid at fuglene ikke spiser alle typer frø i blandingen, og de søler mye som havner på hverandaen. Dette resulterer igjen at mus kommer for å hente restene, og da hende rdet også de kommer inn.
  Det må legges til at dette aktuelle stedet er en hytte i skogen.
  Har tenkt på muligheten av å mate fuglene lenger unna vinduet, men da blir jo gleden av å se fuglene på nært hold borte.
  Vi har mange sorter fugler her og de er vakre å se på.
  Er det noen som har en ide om hvordan vi kan gjøre det så ikke musene får så mye rester fra fuglefatet?

  Veldig koselig å se denne bloggen. Mange fine ideer om ting man kan lage av råvarer man henter i skogen.
  Jeg er selv veldig interressert i denslags.
  Nå skal jeg lage en krans av bjørkekvister som jeg så Kari på video gjøre.
  God førjulstid. Hilsen Kari

 15. Spurven, beklager sent svar. Har litt dårlig form og da hender det jeg setter kommenteringen litt bak i køen. Dessverre har jeg ikke noen tips for gode kornnek noe sted, hverken her sør eller i Troms. Om noen leser her og har tips så kom gjerne med de!

  Viola og Linda, takk for lenking!

  Kari. Du er inne på et kjent problem. Jeg har ikke noen ultimat løsning, men en par forslag har jeg som i det minste reduserer sølet.

  1. Dropp å fore med villfuglfrø. Villfuglfrø = søl! Som du sier sjøl så er fuglene kresne og tar bare det de helst vil ha. Hold deg til en mattype pr mater. Solsikkefrø i en, eventuelt pianøtter i en, og så meiseboller. Meiseboller blir det veldig lite søl av, de er et godt alternativ. (men jeg har sett bilder av mus klatre i trær for å hente seg en bit av meisebollen).

  2. Bruk en fuglemater hvor det ikke så lett blir sølt. Om du ser i den første artikkelen jeg lenker til så beskriver jeg der ulike fuglematere. Min erfaring er at rørmatere oppmuntrer fuglen til å forsyne seg med ett frø, i stedet for å grave og rote og kaste ut masse før de finner det rette. Helt sølfritt blir det ikke, men det hjelper. Eva Solo glasskulen er også ganske god for å unngå søl.

  Lykke til med kransen, håper du viser meg/oss!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her