Og årets Frøken Hagegjest ble:

Frøken Rev fra Vår svenske sommerhage! Gratulerer til både Svein og Reven! Boken Gyldendals store fugleguide kommer i posten.
Avstemningen var latterlig jevn denne gangen, lenge var det kun en par stemmer som skilte topp og bunn, men så gradvis rykket Frøken Rev fra.

Andreplassen gikk til Nøtteliten fra Koseleg, som får tilsendt en nydelig fuglemater fra I Gros Hage.
Det var kun en stemme som skilte andreplassen fra tredjeplass, som var delt og gikk til Frøken Jul fra Som dagene går og Frøken Blåtopp fra Pusterommet.
Og med en stemme mindre ble det delt femteplass til Frøken Musikant fra Hannes hage og Frøken Vanessa fra Wenches hage.

Premiene

Det var altså kun to stemmer til femteplassen og en stemme til tredjeplassen som forhindret at jeg fikk århundrets hodepine med femdelt andreplass!

Tusen takk til alle som bidro med deltager eller stemmer, og gratulerer til finalistene med flotte plasseringer 🙂
Du kan nå se alle kandidater og stemmefordeling i innledende og finalerunde.

Og så over til det tradisjonelle seiersintervjuet. Les hva Svein og Frøken Rev har å si om seieren og livet:
Samtale med Frøken Rev
* Gratulerer med seieren, hva føler du nå?
Takk for det. Jeg drømte ikke om at jeg skulle komme blant finalistene en gang, så jeg føler meg vel mest beæret og litt stolt akkurat nå!

* Hvordan skal seieren feires?
Noen ganger oppsøker jeg en bensinstasjon i nærheten for å tigge pølser som ikke ble solgt i løpet av kvelden. Jeg skal sannelig stikke innom og unne meg et festmåltid der i kveld tror jeg.

* Hva er dine ambisjoner som Frøken Hagegjest?
Min største oppgave er å gjøre de nye skogseierne klar over at de bare har skogen til låns. Det er oss dyrene som er de egentlige eierne, så jeg pleier å sette meg i nærheten for å overvåke at deres skogsbeplanting går riktig for seg. Det er viktig at planter og trær som plantes også kan være til nytte og glede for både to- firbente og bevingede innbyggere!

* Vil du fortelle noe om humøret eller livet eller tanker når bildet ble tatt?
Jeg må innrømme jeg var litt skeptisk når de nye menneskene dukket opp, så jeg måtte stikke innom å ta dem nærmere i øyesyn. Mennesker er så uberegnelige, så jeg var jo litt skeptisk i øyeblikket bildet ble tatt…

* Vil du fortelle litt om deg selv?
Jeg liker å holde orden i skog og mark. Området har mye markmus, vånd (jordrotter) og annet småkryp som jeg har min fulle hyre med å holde på et rimelig antall, ellers vil skader på skog og mark bli for stor, så jeg ser på meg selv som et sjarmerende, oppfinnsomt og viktig nyttedyr i skogen vår.

Og noen ord med Stein:
* Hvorfor valgte du ut akkurat frøken Rev til å representere bloggen din?
Frøken Rev var en av skogens første innbyggere som kom og hilste på oss når vi ankom vår nye hytte i Sverige. Hun/han er en nysgjerrig liten krabat som visstnok elsker å tigge pølser på en bensinstasjon i nærheten. Vi kunne jo ikke motstå ham/henne vi heller, så når hun valgte å bygge hi i skogen vår var vi kjempeglade!

* Vil du si litt kort om deg og bloggen?
Helt siden jeg kom til Oslo for snart 17 år siden har jeg savnet en skikkelig hage. Terrassen i leiligheten vår har lenge vært overfylt med blomster og det har vært hyggelig nok, men når vi endelig fikk råd og mulighet å kjøpe en eiendom i Sverige på hele 12 mål ble drømmen endelig oppfylt! Vi har vært så heldige at den ligger omgitt av natur, så jeg har ønsket å beholde den stemningen i hagen vi nå forsøker å bygge opp. Det ble en naturlig og nyttig ressurs å blogge om mine erfaringer, gleder og fiaskoer der borte!

* Jeg ser du skriver at du ønsker å tiltrekke deg dyrene i hagen, vil du si litt om hvorfor/hva du får ut av det?
Siden vår eiendommen ligger omgitt av natur har det etter hvert blitt viktig for meg å tilpasse hagen til den. Det er jo en ekstra gode å oppleve fugler, fisk og pattedyr besøke hagen vår, så det har vært viktig for meg å tilpasse skogen vår til dyrene som lever i den. Med andre ord plante busker og trær som vil gi ly og mat til dem.
Til slutt: Tusen takk til alle dere som stemte på min lille Frøken Rev! Det var kjempehyggelig! Og jeg gleder meg til å motta – og lese fugleboken grundig!

Mange hilsen Stein og Frøken Rev!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Rev i hagen her er nok ikke så sansynlig, men jeg tar gjerne et ekorn ja 😉
  (ekornet mitt er jo så innmari sporadisk av seg, jeg tror jeg må spionere ut hvilken nabo som lokker det vekk..)

  Forresten, stikk innom i kveld da! Da kommer ny utfordring. Desember blir konkurransefri, men jeg kjører utfording og håper flest mulig stiller opp. Lyser ut i dag slik at man rekker å komme i gang før julestria lammer helt 😉

 2. Tusen takk til alle som stemte på vår «Nøtteliten» i Frøkenkonkuransen! Nå gleder jeg meg til å få pakke i posten! Venter spent på utfordringen og kommer innom her til kvelden.
  Vi har faktisk også hatt besøk av Mikkel i hagen, men bare på «gjennomreise» og aldri lenge nok til at jeg får tatt frem kameraet. I tillegg dukker han gjerne opp om kvelden etter at det er blitt mørkt.
  Ønsker deg en fin dag videre Anne (og alle dere andre også)!
  Mvh Monica

 3. Rev i hagen her er nok ikke så sansynlig, men jeg tar gjerne et ekorn ja 😉
  (ekornet mitt er jo så innmari sporadisk av seg, jeg tror jeg må spionere ut hvilken nabo som lokker det vekk..)

  Forresten, stikk innom i kveld da! Da kommer ny utfordring. Desember blir konkurransefri, men jeg kjører utfording og håper flest mulig stiller opp. Lyser ut i dag slik at man rekker å komme i gang før julestria lammer helt 😉

 4. Hei Sigrid, så artig at du la merke til det, hadde ikke sett det sjøl engang. Jeg har fått bladet tilsendt men har ikke rukket å finlese enda. Hyggelig blad, og veldig hyggelig at de anbefaler meg 🙂

  Monica, gratulerer som sagt, ekorn er og blir kos 🙂

 5. Gratulerer så mye til vinnerne.
  Flott konkurranse igjen.
  Kunne godt tenkt meg et ekorn i hagen.
  Ønsker deg og de andre en nydelig torsdag.
  Håper du blir med på himmelsk lek hos Petunia.
  Klem Mio

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her