Den sjenerte kirsebærknoppen som slettes ikke ville fotograferes…

De av dere som følger med på Moseplassens facebookside har kanskje fått med dere at jeg har noen uvillige kirsebærknopper stående til driving. Jeg spurte facebook-leserene om råd for hvordan drive de frem raskest mulig, og fikk en fantastisk respons.

Her er tipsene jeg fikk:
• Lange skråsnitt. Skjær gjerne et ekstra snitt inn i margen på kvisten, i snittflaten.
• Spabehandling: Ligge litt i lunkent vann, stå i dampfullt rom. Eventuelt lag et fuktig mikroklima ved å tre en plastpose over.
• Næring i vannet
• Stå varmt, gjerne på varmekabel om natten (eller hele tiden om du har godt lys der du har varmekabel)
• Stå i sola
• Forsiktig føning av knoppen (obs, ikke for mye, da tørker de ut)

Tusen takk til Isabella, Linda, Berit Gro og spesielt Marte for tips 🙂

Nå pleier ikke jeg å være fan av å dille. Grenene trenger ikke alt dette styret for å lage blomster, og jeg lar vanligvis ting få gå sin gang og greie seg selv, men denne gangen hastet det litt med å få frem blomstene. Planen var nemlig å bruke de i en styling for februarutgaven av spalten min på NiB. Det har jo blomstene skjønt, så nå tør de vel rett og slett ikke..?

Disse kvistene var kjøpt inn fra butikk, jeg tror det fremdeles er for tidlig å ta inn kirsebær og plommer ol for driving fra hagen. Men gullbusk (forsytia) burde gå, jeg klippet av noen greiner i forrige uke – så får vi se 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Ja du har jobbet godt for de der, he, he:) Jeg er er vel mer som deg, lar blomstene/greinene/naturen gjøre jobben selv, mens jeg nyter:)

  2. Domme knoppene vil jo ikke.. de står fremdeles der. Men nå har jeg lært altså, bristeklare kjøpeknopper er ikke så bristeklare som man skulle tro.
    hrmpf

    jeje, jeg har mange andre fine blomster jeg som gjerne ville være fotomodeller, så da får den bare ha det så godt den kirsebærknoppen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her