Førtifire Fantastiske Frost-Frøkner

Vinter er vakker! Utrolig hyggelig at så mange av dere valgte å bli med på konkurransen, virkelig artig å se alle de ulike sidene av vinteren som dere har valgt å trekke frem 🙂

Jeg er av de som både gleder meg over frost og som lengter til sommer, og premiene reflekterer det. Hager i Norge – En bok som tar deg med ut på vandring i 32 deilige sommerhager. Og islyktform (som var utsolgt en periode men nå atter er å få i nettbutikken).

Dette er innledende runde av avstemningen, avstemningen er åpen til onsdag 19. januar kl 20.00.
De seks som får flest stemmer av alle kandidater går videre til finalerunden, som åpnes den 20. januar.
Husk. Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker!
Håper disse frøstfrøknene kan glede og inspirere, og klikk deg gjerne videre inn til de ulike kandidatenes blogger, der finner du ofte flere bilder, større bilder og mer tekst. Og kanskje en ny favorittblogg?
Utlysningsteksten til Frøken Frost 2010

Frøken frostrose på glass og ramme fra Furulunden
«Frøken frostrose på glass og
i ramme» er mitt bidrag til
frøken frost 2011

Den optimistiske Frk Rose fra Adama
Dette bildet ble tatt ganske sent i høst og denne rosen var veldig optimistisk. Hun prøvde virkelig……før frosten tok henne, stivnet i en vakker positur……

Frøken Iskald fra Lenemoras verden
Livet er kontrastfylt.
En sart rose opplever et plutselig snefall og blir til en isrose.
Vakrere enn noen sinne!

Frk Vinterblom fra Bare Mio
Mitt bidrag er lille Frk. Vinterblom, en frøken som kommer tidlig på året,
dette bildet er tatt 02.02.08.
Hun ser ut til å være vant med å beskytte seg mot frosten,
ser ut som hun bruker bladene sine og pakker seg godt inn.
Synes nesten det ser ut som hun er i «farta».

Frøken Sukkerfrost fra New Dawn
Frosten her på Sunnmøre kom så altfor tidlig i høst, men når den skaper sånne flotte sukkerblomster i hagen blir den nesten tilgitt. Heldigvis så var jeg ikke på jobb denne morgenen, og iført termodress og varme sko bega jeg meg en ut på en fotosafari i hagen. Dette er bare ett av flere bilder jeg knipset denne morgenen før sola kom sukkeret smeltet.

Miss Christmas fra Nr14 Oppussing av mitt gamle hus
På selveste julaften landa Miss Christmas i matfatet av is. Et etterlengtet besøk for fuglene ville heller være hos naboen;) Nå er matfatet godt besøkt og isskåla skal erstattes med annet når den smelter.

Frøken Iskald kjærlighet fra Sånn går no dagan
Denne vakre buketten fant jeg i bryllupssuiten hos Alta ishotell i 2008, forhåpentligvis var det ikke like iskaldt under skinnfellen til brudeparet 😉

Blåfrost fra Linejntas småtterier
En fantastisk vinterdag i -20 kalde, ut på fotosafari! Himmelen var så utrolig blå, akkurat som på bildet, og de nedsnødde greinene på treet står så fint i kontrast til den knallblå himmelen! Hvilken nydelig vinterdag!

Monroe frost fra Marios verden.
Jeg har lagd lyslykter i over 4 år nå. Min lyslyktform fikk jeg av gode naboer som
feiret jul i Stockholm og fant denne på et designmarket.
Den var dedikert til meg og siden den gang har jeg pyntet med lyktene .
Jeg har brukt mange serviettmotiver, Fylt med blomster , ting og tang som går ned i formen.
Da Solsnufesten gikk av stabelen tenkte jeg å få litt humor inn i Lyslyktene og ga mine mannlige naboer litt feminine lykter.
Selvfølgelig må jeg da være med på Annes Konkurranse!!!
Så da blir bildet under med. Tatt på en fantastisk januardag.

Frøken Tung fra Grys bilder
Frøken Tung: ¨På tide å få av seg det som kom på i julen…!

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de seks kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med onsdag 19. januar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Vindusfrost fra Kaulum gård
Frøken Vindusfrost er mitt bidrag til Frøken Frost 2011 hos Anne på Moseplassen. Selv om det nå har blitt mildere ute holder hun stand på soveromsvinduet og gir oss en fin ramme å se verden utenfor gjennom.
I et gammelt hus med gamle vinduer er det ofte frostroser på vinduene og de fin pynt og stemningsskapende. Så får vi heller ta på en ullgenser ekstra og sove med pledd over oss når det er som kaldest og hele vinduet er dekket av is og krystaller.
Pent er det iallefall!

Isjomfruene fra Bestemor Drillo
Jeg deltar med Isjomfruene ! Synes det er fasinerende å se hvor halstarrige disse sivplantene står der de er fastfrosset i isen!

Frøken Istilslørt Bondepike fra Hagelivet på Solbakkjen
Alle de andre eplene havnet i mormors fryseboks som eplemos. Dette gjenglemte eplet gjordet imidlertid naturens eget fryseri om til
Frøken Istilslørt Bondepike.

Frøken Iskunst fra Mitt eige solsystem
Dagens bilete er frå ein liten vintarleg fotosafari Mannen og eg var på i slutten av november. Då var det masser av fin frost og is ute. Så då gjekk vi på jakt etter iskunst. Og vi fann masse!
Skal ein få fanga dei gode bileta må ein gjerne leggja seg ned på bakken både her og der… Her er Mannen i gang med å få nokre nærbilete av isen i ei lita elv vi passerte.

Frøken Englefjør fra Strikkebesta i bloggverda
Biletet mitt vart knipsa med mitt kamera av mellomste jenta mi i romjula, då vi hadde sol og minusgrader i fleire dagar i trekk, noko som er litt uvanleg på denne kanten av landet.
Saman med borneborna var eg ute og tumla i snøen, og ikkje kva som helst slags snø, nei, det var engelfjør-snø:)
Vi kunne plukke opp inntil fem centimeter lange “fjør” som i følgje borneborna mine smakte himmelsk!
Derfor heiter frostbiletet mitt Frøken Englefjør.

Frost i Fjæra fra I Døsset
Dagens tur gikk til Biskohavn her på øya, og det er her ifra dagens søndagstur-bilde er tatt.

King of Hearts fra Norrskenets trägård
Dicentra»King of Hearts». Fänrikshjärta.
En liten växt som blommar otroligt mycket hela sommaren ,
den blommar som synes ända tills frosten beströr den med frostflingor.

Frøken Sommerminne fra Hannes hage
Mitt bidrag er «Frøken sommerminne», en nydelig bunndekkende rose, som gir så mye glede om sommeren. Litt sen var hun med å ta vinterkappen på seg i høst, så jeg tror nok hun er litt kald der hun står og hutrer.

Snøsløyfe fra CecilieS

Frøken Hval i nød fra Frøken Solhat
I en lille våge på fjorden var et Marsvin (nise) fanget af isen i flere dage og i takt med at frosten tog til blev vågen mindre og mindre. Til sidst måtte den lille hval med møje og besvær kæmpe sig op til overfladen igennem grødisen for at trække vejret…. desværre med større og større interval imellem, da den blev mere og mere afkræftet som dagene gik. Det eneste selskab Marsvinet havde i flere dage var en enlig svane som desværre en morgen lå død på isen. Et redningsforsøg blev sat i værk da biologer og forskere fra DMU – dansk miljøundersøgelser – forsøgte at fange Marsvinet for at sætte en sender på den og køre den til havet. Desværre mislykkedes forsøget og Marsvinet forsvandt under isen for ikke at vende tilbage.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de seks kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med onsdag 19. januar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Snøfokk fra Fies Notiser
Når vinden slår seg sammen med kulden, føles det grusomt kaldt, mye kaldere enn hva gradestokken viser. Du kjenner selvsagt fenomenet. Det kaldes vindavkjøling, og en kalkulert «effektiv temperatur» viser hvor mye naken hud avkjøles når vinden forsterker kulden.
I morgen ventes det 10 kuldegrader samt en vindstyrke på 8 sekundmeter, det vil si frisk bris, når små trær begynner å svaie. Dette gir en effektiv temperatur på 19 kuldegrader ifølge tabellen – brrrr! Vindavkjøling er ingen eksakt størrelse, men det gir likevel en god pekepinn på hvor mye kulde du får rett i fleisen. En god anledning til å holde seg inne!

Frøken Diamant fra Refleksjon på livsvegen
Sjå kva eg fann i skogen:
Ein «ekte» diamant!
Og her er mitt bidrag: Frøken Diamant 🙂
Ein finn mykje rart på sin veg berre ein har augene med seg.

Sjarmerende Frøken fra Tankespinn og fargeklatter
Valget falt på denne som storkoser seg ut for stuedøren .
Her finner hun all slags godsaker i det som var en juledekorasjon på stuen.
Nå er det epler , hjemmelagde meiseboller og diverse annet. .

Frøken Hodepryd fra Lysstreif
En grå og kald vinterdag var jeg på spasertur i skogen. Jeg holdt på å krysse et snødekt vann, da jeg fikk øye på Frøken Hodepryd. Hun var så vakker der hun stod, at jeg nærmet meg for å ta et bilde. Plutselig hørte jeg henne hviske: ”Pass på så du ikke kommer for nær!” Det tok litt tid før jeg forstod henne. Jeg stoppet to-tre skritt unna. ”Sånn er det bedre. Du skjønner, jeg må være veldig forsiktig.” Jeg nikket. Hun var sikkert redd meg, jeg var jo en fremmed. Men det var visst ikke slik hun mente det. Hun fortalte meg sin historie. (…fortsetter)

Frøken Vinterstrå fra Marte (levert pr epost)
Denne frøkna har altså gått ned i bro og danner en perfekt bue mot det hvite fløyelsteppet Kong Vinter har senket over hagen min. I høyre billedkant kan man skimte sporene etter Herr Fancypants, hagens musejeger og udiskutable hersker.

Frøken Isfot fra Strandhuset
Frøken Isfot ligger og spreller over frossen tang og har gnagsår av solstråler.

Spinn i Frost fra Rosehagen
«Spinn i Frost» er mitt bidrag Frøken Frost 2011.
Bildet er tatt ute i november, ved i 22 minus, av min niese Vilde.

Helt Naturlig fra Vilt og vakkert
Naboens juletre med naturens egen pynt, er mitt bidrag denne gangen.

Frøken Islilje fra Lindas Hagedrømmer
Min deltager må bli denne isavstøpningen av bladene til en av mine vannliljer; Frøken Islilje.
Vannliljene mine er jeg veldig glade i. De gleder meg hele sommeren. Ikke fordi den blomstrer hele sommeren (men de har lang blomstringstid), men fordi den liksom gjør noe med hagen uansett I hvilken fase planten er i. Bare vannspeilet bøtten er vakkert. De danner vakre knupper som speiler seg I vannet, og plutselig en dag er knuppen åpnet seg. De er helskjønne. Hver kveld lukker den seg sakte, for så å åpenbare den vakre blomsten igjen neste dag.
Men I år har jeg har de gitt meg litt ekstra glede (og litt bekymring…)I høst også. For frosten kom som sagt raskere enn ventet og kapslet inn vannliljebladene I isen. Men nå står de trygt I bøtten I drivhuset, og små spirer viser at det står til liv.
Så da er det bare å glede seg til neste sommer
Imens nyter jeg et eventyrlig vær, hvitt, hvitt og atter hvitt.

Frostlig fra For det meste meg
Selv om frosten favner om deg,
Selv om vinteren truer,
Om du er nedgravd av snø,
Vil det engang smelte og
Våren atter gjenoppstå.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de seks kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med onsdag 19. januar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Gullpalme fra Grønn fryd hos Monique
Dette er et av mange frostbilder jeg har fotografert i senere år;
her er en enkel kvist i gylden ettermiddagsbelysning.
Jeg kan ikke lenger huske hva dette egentlig var,
bare omtrent hvor i haven jeg stod og fotograferte.
Kanskje det kan ha vært en forfrossen rognebærstilk?
Men, det ligner sannelig på en forgylt palme, gjør det ikke?

Frøken Bjørk fra Bekkas blogg
Denne bjørka stod i hagen til moren og faren min i alle år.
Helt til de for et par år siden byttet soverom til et rom som lå ut mot
bjørka – og med bjørkeallergi fungerte det dårlig. Og da måtte bjørka vekk…
Disse bildene tok jeg i jula for to år siden. Med alt rimet på var den utrolig vakker!

Frøken Spirea fra Idas Corner
Dette er min kandidat.
Frøken Spirea
Isrosene, eller frøkenen fantes på en vinternaken Spireabusk i hagen her.
Nå har de(n) regnet bort…
En liten påminnelse om at vi må ta vare på øyeblikket.

Frøken Iskalde Rose fra Nefertitis samlinger
Her er min kandidat: Frøken Iskalde Rose. Jeg tyter og maser, så snart jeg får en sjans, om det nye kameraet mitt. Men faktum er, at jeg ikke skjønner bæret av hele greia … Heldigvis har jeg en flink, snill og tålmodig nabokjerring, som stadig bringer meg nærmere det å se lyset.
Englefrost og Den Iskalde Rose ble foreviget i romjulen. Da hadde nabokjerringen og jeg en fotoseanse i forbindelse med ‘ut å lufte vetet’ 😀

Frøken Sukkersøt fra Mandelhjärta
Bildet er tatt en av de første frostmorgnene.
Det er første året Hortensian blomstrer i friluft, etter at jeg plantet den ut.
Nå fikk den også «sukrede» kanter denne morgen. Søtt!
Vinteren har meldt sin ankomst i min hage.
Snart forsvinner fargene mer og mer, og alt blir hvitt og kaldt.
Fryser den?

Frøken Frost Is fra MissMette
Jeg velger å gi bildet mitt navnet: Frøken Frost IS
Bildet ble tatt 16. januar i 2010 i fjæresteinene like ved her jeg bor. Jeg syntes det er så vakkert når sola skinner i isen og vannet er brutt opp på denne måten – så dette blir mitt bidrag i konkurransen 🙂

Frøken Hvile fra Lev Livet Lett
Min lille frøken ligger og hviler, – omsvøpt av iskrystaller, – det er så stille.
Da jeg tok bildet følte jeg en andektighet,
en ro og en takknemlighet for stillheten, for pausene – for hvilen.
Jeg ønsker dere alle fortryllende januardager,
med mye god hvile…

Frostfuru fra Hagen på Fjeldberg
Post-kasse-treet vårt blir utrolig vakkert i kulda! 🙂

Frøken Isrose fra Hegemors hage
En formiddag jeg skulle skrape vinduene på bilen var de dekket av vakre isroser! Jeg blir alltid fascinert av hva naturen viser av små og store kunstverk og vil at dette skal være mitt bidrag til årets Frøken Frost

Kjæresteparet Frost fra Tigerliljes grøne gleder
. Mitt bidrag har eg kalla «Kjæresteparet Frost». Dei er midt på bildet, omgitt av venner…. Sjå kor vakkert dei lener seg mot kvarandre!

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de seks kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med onsdag 19. januar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Gråtass Frost fra Thelma Louise
Bildet er tatt av min
datter 31.12.2009 på Berg Gård .
Ja vi husker vel alle denne kulda. Godt den har tatt en pause igjen nå her hos oss.
Det er jo knapt en mellomting nå om dagen. Men men det er jo tross alt vinter.

Nyperim fra Rosehagen
Mitt bidrag til konkurransen må bli disse nypene.
Bildet ble tatt i januar 2010.

Istapp fra Moccashusblogg
He en gutt her som fikk seg kamera i julegave, og sida da så har han knipsa masse bilde av alt mulig. Kjekt e jo det men så kom han og lurte på om eg kunne legge ut noen bilder av dei han hadde tatt og bruke dei på bloggen min, og ja hva kan en mor si til det. Ja selvfølgelig vil ej det. Så her kommer noen flotte bilde som Sean har tatt =)

Frøken Fossefall fra Bentes Quiltehage
Her er Frøken Fossefall. Jeg traff henne på en av de kaldeste turene jeg har gått i vinter

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de seks kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med onsdag 19. januar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Tusen takk til alle som er med i konkurransen. Og så håper jeg riktig mange av dere tar dere tid til å legge igjen noen stemmer 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

  1. Moro Anne – du gjør det så flott!!
    Vet du – mang ei frøken har fått en stemme nå – her er det sannelig mye vakkert :))
    Ønsker deg en nydelig uke!!
    Klem Lokki

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her