Jøss, vår?

Jeg ble helt himmelfallen når jeg for en uke siden oppdaget perleblomster og annen vårløk i blomsterbutikken. Hurra!

Nå står vinduet «fullt» av små vårgleder og noen av de har kommet med blomst allerede. Her i Oslo er det verken vanskelig eller dyrt med vårløk i potter, og min erfaring er at det ikke nødvendigvis er dyrere for disse vårgodene i en frittstående (og ofte dyrere) blomsterbutikk kontra en kjede eller gartneri.

De holder ikke lenge når de står slik i stuevarmen, det blir bukett på rot. Men når de er avblomstret så kniper du av blomstene, lar bladene være på og vanner av og til med gjødselvann. Til våren kan du plante de ut i bakken og så kommer de ofte igjen neste vår.

Se etter perleblomster, krokus og pinseliljer på din lokale blomsterbutikk. Og har de det ikke så synes jeg du skal fortelle de at de burde ta inn! La oss jukse litt vår 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  1. Nydelig bilde, perleblomsten er så flott.
    Kjøpte også en perleblomst igår, tror nok
    det blir flere.
    Takk for tipset om hvordan den kan overleve
    til utplantingen.
    Var litt i tvil om jeg greier å holde liv i
    den lenge nok, men med tipset ditt går det
    nok bra.
    Ønsker deg en fortsatt fin helg, nyt den og
    kos deg.
    Klem fra Mio

  2. Jeg så de hadde fått dem inn i forrige uke, men det blir litt tidlig for meg… må vente litt:) Men går gjerne og tar en titt, og nyter dem i butikken:)

  3. Godt å bli minnet om at våren er rett rundt hjøret … 🙂 ja, i hvert fall er det ikke sååå lenge til. Jeg er også svak for perleblomster, kanskje jeg skulle kjøpe meg noen.
    Ha en god søndag! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her