Vinneren av Frøken Frost 2010 ble:

Den skjønne Frøken Gullpalme kan nå smykke seg med tittelen Frøken Frost 2011! Frøken Gullpalme ble fotografert av Monique og presentert på bloggen Grønn fryd hos Moniqe

På andreplass kom Frøken Iskald fra Lenemoras verden. Og på tredjeplass kom Frøken Englefjør fra Strikkebesta i bloggverda.

Så fulgte Frøken Vinterstrå levert av Marte, Frøken Gråtass fra Thelma Louise, Isjomfruene fra Bestemor Drillo, Frøken Isrose fra Hegemors hage og Frøken Sukkersøt fra Mandelhjärta.

Hipp hurra for vinner, finalister og for alle andre som har deltatt. Dere er helt fantastiske til å stille spennende kandidater, det er alltid en fryd å se det flotte dere viser frem. Selv om vi er hagegale og mange av oss lengter etter våren så gjør det godt å la seg facinere og glede over det som er her og nå også.

.
Premiene er som følger:
Frøken Gullpalme og Frøken Iskald vinner praktboken Hager i Norge fra Intermekanika. En hagevandringsbok hvor vi tas med inn i 32 deilige hager, en deilig måte å få en sommerdose i vinterkulda. (les bokanmeldelsen)

Frøken Englefjør vinner en islyktform fra I Gros Hage. Islyktform er en lettvint og genial måte å lage noe vakkert ut av frosten. (Se noen av mine islykter)

Husk å gi meg adressene. har sendt dere eposter 🙂

Alle kandidater og resultat fra avstemningen kan sees i: innledende runde og finalerunde.

Oppdatert: Monique har sendt meg noen betraktninger hun og Gullpalmen har gjort seg om livet, vinteren og konkurransen:)
Det er også med et bonusbilde fra den samme fotorunden.

Poden som avgjorde det endelige bildevalget og impulsivt ga bildet navnet Gullpalme, og fotografen selv, ble gledelig overrasket da vi leste resultatene av finalerunden i konkurransen om Frøken Frost-2011 sent på søndagskvelden. Vi ble sittende så stolte som haner! Og klart vi gleder oss til å få bok i posten!

Alternative bilder var tenkt ut lenge før det endelige deltagerbildet ble plukket ut. Både istapper, isroser og lodden rimfrost var potensielle deltagerbilder. Da siste frist for deltagelse nærmet seg, satt femåringen interessert ved siden av sin mor (som forresten er fersk blogger fra i høst!) da hun kikket over flere frostbilder, som allerede var luket ut på egenhånd fra egen omfangsrik bildesamling. Dette avgjorde utvelgelsen. Barnehaveguttens stemme ble avgjørende – for mamma ville jo være grei, selv om hennes eget favorittbilde dermed måtte legges til side… (Det var forresten ikke så dumt!)

Gullpalmebildet var resultat av en liten fristund med kamera omkring i haven, like oppunder julen, for et par år tilbake. Nærmere bestemt, ble kvisten fotografert i gyldent motlys, like før solnedgang. Hvis tidsinnstillingen på kameraet var korrekt der og da, viser informasjonen i bildet at dette ble fotografert ganske nøyaktig kl. 15, bare ti minutter før solnedgang i denne delen av vårt langstrakte land. Det ble flere nærbilder av rimfrost på planter og trær, i løpet av noen få minutter, for jeg knipset en hel liten serie med bilder. Med kameraet rettet mot ulike himmelretninger, fikk jeg bilder med gylden bakgrunn eller kald blå bakgrunn, alt ettersom. Kameraet som ble brukt denne dagen var en Nikon D-50 og fotograferingen ble temmelig sikkert gjort med automatisk innstilling, som vanlig. (Det har aldri blitt tid til å finlese oppskriften for manuell innstilling!)

Gullpalmen selv, er nok riktig fornøyd med førstepremien! Kvisten hørte vel enten til et lønnetre eller en rogn, som har stått der med god utsikt i tretti eller kanskje førti-femti år og har fulgt med på store forandringer omkring seg i denne tiden.

Hus etter hus har poppet opp i skogkanten, og mange biler har kommet til, mens tre etter tre (etter den gamle skogen som har stått her og fornyet seg gjennom tusener av år) blir meiet ned, samtidig som eldgamle og naturlig glattskurte berg under trærnes røtter blir sprengt bort (etter å ha formet seg gjennom millioner av år) for plutselig å erstattes med A4-flate gressplener rundt prydelige hus for menneskeslekten. Fy og fy, hva folk kan finne på!

Takk og pris, for vårt eget stykke naturtomt og at noen vennligsinnede og fornuftige, blant de styrende av menneskeslekten, har tenkt at noen av Gullpalmens egne nære slektninger er verneverdige! Der skal trær få leve og dø, uten å forstyrres av menneskene. Noe så bra! Kanskje fugler og dyr fra gammel og verneverdig skog kommer hit på besøk også. I vårt nærområde står heldigvis fortsatt enkelte søskenbarn og eldre slektninger av Gullpalmen, eller Frøken Frost-2011 blant innvidde. Det finnes faktisk noen riktig stolte, omfangsrike og imponerende eksemplarer av arten, normalt ikledd enkel grønn drakt, men tidvis ganske så farvesprakende, og kanskje aller mest prydelige utpå høsten. I vanlig vinterbekledning, står løvtrærne oftest fullstendig nakne og egentlig nesten litt stusselige. Bortsett fra et og annet øyeblikk, da en av artens yngre frøkener ikler seg enkel med skjønn Gullpalme-drakt og for et øyeblikk får komme i rampelyset gjennom eiers bloggpost og til og med deltar i konkurranse om årets fineste og kanskje mest elegante vinterbekledning.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

  1. Gratulerer!! Fantastisk flott bildet! Den varme bagrunnsfargen gjør at palmen kommer så fint fram 🙂

    Mange fine bilder med denne gangen også 🙂

  2. Gratulerer til Frøken Frost 2011:) Eit flott bilete, hadde tatt seg godt ut i stort format på ein vegg…
    Og tusen takk til bloggeigar Anne her på Moseplassen som får i stand slike konkurranser. Takk til alle som ga meg ei stemme også, eg er både overraska og stolt over tredjeplassen:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her