Frøken Solslikk 2011 – finalen

Her er de elleve solslikkerene som gikk videre til finalen. (det ble delt 10.plass, derfor elleve).
Hipp hurra for finalistene!
Avstemningen finner du nederst under alle kandidatene. (Husk, om det står «les mer» så trykk der for å få opp resten av bloggposten)

Avstemningen er åpen frem til og med 22. februar kl 20.00. Plasseringer og premiefordeling offentliggjøres onsdag 23.februar. Resultatene er skjult frem til da, men så åpner jeg slik at du kan se stemmefordelinger for både innledende og finalerunde.

La deg glede og fascinere over disse herlige sommerminner 🙂 Snart kommern, sommern!


Frøken Flanell fra Hagelivet på Solbakkjen
Fra naturens egen hage: Myrullen slikker vårsol Hun heter Frøken Flanell er Norges svar på Sørstatenes cottonfields. Vakker, hvit og luftig i vårsolen.


Frøken Aglais Urticae fra Morgenstemning
Butterfly in the blue ( Nymphalis urticae eller Aglais urticae)
«Just living is not enough,» said the butterfly, «one must have sunshine, freedom and a little flower.» ~Hans Christian Anderson

Frøken Hvitveis fra Lenemoras verden
Bidraget mitt har jeg kalt «Frøken Hvitveis» en liten, spe solslikker som dukker frem nå snart i skogbrynet. Hvitveis er et tidlig vårtegn og gleder meg hvert år, dessuten holder den seg lenge i skogbrynet og kan plukkes til langt ut i mai.

Frøken Butterfly fra Nr★13
Deltar med dette bildet som alltid gir meg sommerfølelse. Det er tatt i pinsehelgen – mai 2009, ved gullgruvene på Bømlo.

Frøken Vårsol fra Bilder fra Granhauglia
Det er noe spesielt med den første gule hestehoven som titter frem i en ellers grå og trist grøftekant på våren.

Frøken Gjestmild fra Jorunns hage og hobby
Frøken Gjestmild står sammen med sin familie utenfor kjøkkenvinduet.
Det er ikke bare jeg som ser frem til blomstringen hver sommer.


Opp-på-tå fra Ms. Djupsand (epost)
Denne flittige humlefrøkna streeeekker seg så langt den bustete kroppen klarer, for å nå opp til tistel-godsakene. Ikke lar hun seg forstyrre av en ivrig snikfotograf, engang. Bzzzz! Ser fram til å se alle mine konkurrenter etterhvert, for nå gleder jeg meg helt VILT til sol og sommer!

Frøken Erotika fra New Dawn
En dag i slutten av juni fikk jeg øye på henne, der hun stod uten blygsel og slikket sol i bedet midt på plenen, og på vei til å folde seg ut i all sin prakt. Hennes fulle navn er så eksotisk som Papaver orientale ‘Nana Allegro’ og hennes ildfulle farger og herlige duft tiltrekker seg mange av hagens beboere.


Frøken Indigo fra Mandelhjärta
Mitt bidrag blir «Frøken Indigo» – en vakker Storhjelm som etter en sommerskur lar solens varme stråler tørke regndråpene hun fikk på sin hatt hjelm. Hun var litt sjenert og ville ikke titte på meg. Forfengelig men elegant.
(På svenska heter den Stormhatt. Monkshood in english.)

Frøken Godværsdag fra Kathrinehagen
Bildet er fra ute i hagen en varm sommerdag, der jeg skulle pusse opp noen gamle vinduer. Blå himmel med noen fine hvite skyer, og en liten Prestekrage som tittet over kanten:)

Frøken Summende glad fra Hannes hage
Solvarm og vakker. Insekter og blomster i tett vennskap. Min absolutt sommerfavoritt!

Avstemningen er åpen til og med tirsdag 22. februar kl 20.00
Avstemningen er skjult frem til vinner er kåret.

OBS: Oppdatert, jeg har glemt å skrive dette innledningsvis:
Dersom det blir flere som deler samme plassering så blir det loddtrekning for å avgjøre hvilken premier de får/om de får premier. Dvs, dersom det er to som deler førsteplass så trekker jeg lodd, og en blir 1. plass og en blir 2. plass. Dersom det er to som deler sjetteplass så trekker jeg lodd på de to, og så er det en som får premie, og en som ikke får premie.

.

Premier:
1. plass: Støvler fra Ilse Jacobsen Stavanger
2. og 3.plass vasen Cocoon fra Holmegaard
4. 5. og 6. plass boken «Hvilken plante hvor» fra CappelenDamm.
Les mer om premiene i konkurranseutlysningen.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Gratulerer så mye til alle finalistene, blir spennede å se hvem som går av med seieren. Har stemt på mitt favorittbilde, og ønsker alle sammen lykke til!
  :o)

 2. Alla tiders konkurranse, spennende og veldig gøy nå som jeg er med i finalen. Takker alle stemmegiverne mine, uansett ranking til slutt. Her må det være hard konkurranse, alle mine favoritter er med!

 3. Så utrolig morro å komme til finalen! Det blir en spennede sluttspurt, med så mange flotte bidrag! Har stemt – så nå er det bare å vente å se!

 4. Har stemt på min favoritt, men kjære alle er råbra, synes virkelig dette er moro Anne!
  Inspirerernde hvor flinke folk er til å ta bilder!!
  Må du ha en herlig uke :))
  Varm klem fra Lokki

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her