97 solfylte hagegleder – stem frem dine favoritter!

At vi er mange som lengter etter sol og varme det visste jeg, men at nesten 100 av dere skulle bli med på konkurranse hadde jeg aldri trodd! (og jeg beklager til alle som ikke fikk kommentar, det ble litt mye for meg..)

Denne gangen ble det så absolutt deltagerrekord. En finfin miks av dere som har vært med flere ganger før, og helt ferske deltagere. Flere av de nye bloggene har jeg ikke sett før de meldte seg på, så nå har jeg noen nye i bloggsamlingen min. En annen ting som gleder meg er at ekstra mange av dere uten blogg har valgt å delta, skikkelig artig!

Premiene har nok fristet ekstra mange til å delta. Hele seks ulike kandidater kommer til å vinne en premie. (Utlysningsteksten forklarer)
Høye gule støvler fra Ilse Jacobsen Stavanger vil jo gi permanent solglede for vinner. To vinnere kan fylle den vakre vasen Cocoon fra Holmegaard med blomster, og tre vinnere kan sette seg ned med den usigelig praktiske «Hvilken plante hvor» fra CappelenDamm.

Dette er innledende runde av avstemningen, avstemningen er åpen til lørdag 19. februar kl 20.00.
De ti som får flest stemmer av alle kandidater går videre til finalerunden, som åpnes den 20. februar. Det er resultat fra finalen som teller mot premie.
Husk. Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker!

Sett deg ned i godkroken og bla deg gjennom de 97 solfylte bildene, les teksten, drøm deg vekk, og klikk deg gjerne videre inn til de ulike kandidatenes blogger. Der finner du ofte flere og større bilder og mer tekst. Og trolig en ny favorittblogg 🙂

Nyt! og ikke glem å stem, gjerne på mange!

Frøken Summende glad fra Hannes hage
Solvarm og vakker. Insekter og blomster i tett vennskap. Min absolutt sommerfavoritt!

Frøken Fasinasjon fra Sigrun Sørheim (epost)
Her ser dere min storfavoritt i hagen, for anledningen kalt Frøken Fasinasjon.
Hun er en Clematis Fascination, og hun fasinerer hele sommeren til ende -og vel så det- her i sone 4-5, i Mjøstraktene.
I min hage lener hun seg inntil Rosa Coral Dawn, på nordsiden av vindfanget. Hun er, tross at hun er en klematis, ikke spesielt god til å holde seg fast sjøl, så hun støttes opp. Da strekker hun seg borti et par meter med sine uttallige små, vakre, dypt mørke auberginefargede klokker med hvite vippskjørt.

Frøken Utedusj fra Linnemi (epost)
Jeg er representert ved Frøken Utedusj, – en smilende ‘Honeysuckle’, eller Kaprifol, som ønsker meg velkommen til sommerens utedusj bak naustet. En umåte villig villvekst med et utrolig vinnende smil. 🙂

Frøken Godværsdag fra Kathrinehagen
Bildet er fra ute i hagen en varm sommerdag, der jeg skulle pusse opp noen gamle vinduer. Blå himmel med noen fine hvite skyer, og en liten Prestekrage som tittet over kanten:)

Frøken Sunshine fra Bestas hus
En nydelig solsikke som lyser av sommer, sol
og lange varme dager.
Endelig kan vi skrive 1. februar,
et skritt nærmere vår…
det kan ikke komme fort nok.

Frøken Pinsesol fra Linejntas småtterier
Etter å ha bladd gjennom utallige albumer på jakt etter mitt bidrag falt valget på dette bildet på grunn av de herlige fargene, eksponeringen, fokuset og detaljene i bildet.
Bildet av det jeg mener å ha funnet ut at er en alpe-aurikkel er tatt i pinsehelga i fjor, 22.mai, i Botanisk hage på Tøyen. Bildet minner om det kjempekoselige turen jeg hadde der med mamma’n min denne fantastiske forsommerdagen i fjor! Denne koser seg skikkelig i sola, og jeg gir derfor bildet navnet «Frøken Pinsesol»!

Frøken Solkarse fra Inger Karins hage
Frøken Solkarse bodde og trivdes i en stor blomsterpotte i hagen min i Hamar for snart 8 år siden. Hun er vel ikke av noen fornem slekt, men det betyr da lite? Se bare hvor stolt hun er der hun soler seg etter en liten regndusj! Og nå som såsesongen starter, så kan hun jo minne både meg selv og andre på at det finnes mange vakre frøkner som er svært enkle å få til.

Frøken Overraskelse fra Hagen på Knatten
Ingen vet hvor jeg kom fra og ingen vet egentlig helt sikkert hvem jeg er. Er jeg en Geum, eller er jeg en Potentilla? Navnelapp har jeg aldri hatt, men det mistenkes at jeg er en Geum ‘Totally Tangerine’. Eieren min oppdaget meg plutselig i fjor sommer, der jeg trengte meg fram mellom dagliljer, aurikler og andre stauder. Ikke var jeg direkte sjenert heller. Jeg bredte armene mine ut over et stort område i staudebedet og de lysende blomstene mine tittet fram både i overkant og nedkant av bedet. Jeg blomstret hele sommeren og kanskje, kanskje har jeg klart å spre noen frø, slik at barna mine begynner å vokse til våren igjen.

Frøken Grønn fra Krepsemors hage
Frøken Grønn heter jeg, og jeg bor i skogen! Jeg ser nok litt mellomfornøyd ut her, for nå lengter jeg mot vår! ;o)
Nå ligger jeg under en guffen, kald hvit dyne, og dessuten er det ganske så kjedelig her nå…..
Ingen som snakker med meg, hører bare litt fuglekvitter innimellom!
Nå skal jeg ligge her og bare vente………..
Snart, snart ER det vår! Jippi !!!

Frøken Indigo fra Mandelhjärta
Mitt bidrag blir «Frøken Indigo» – en vakker Storhjelm som etter en sommerskur lar solens varme stråler tørke regndråpene hun fikk på sin hatt hjelm. Hun var litt sjenert og ville ikke titte på meg. Forfengelig men elegant.
(På svenska heter den Stormhatt. Monkshood in english.)

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00 ______________________________________________________________________________

Jordbærpiken fra Annes hule Min kandidat er en riktig sol-elsker. Hun ligger i bedet og prater med blomster og dyr, mens hun lar solstrålene varme ansiktet.

Frøken Erotika fra New Dawn En dag i slutten av juni fikk jeg øye på henne, der hun stod uten blygsel og slikket sol i bedet midt på plenen, og på vei til å folde seg ut i all sin prakt. Hennes fulle navn er så eksotisk som Papaver orientale ‘Nana Allegro’ og hennes ildfulle farger og herlige duft tiltrekker seg mange av hagens beboere.

Frøken Lilla fra Bestemors hage Frøken Lilla badet i ekte novembersol på kjøkkenbenken.

Opp-på-tå fra Ms. Djupsand (epost) Denne flittige humlefrøkna streeeekker seg så langt den bustete kroppen klarer, for å nå opp til tistel-godsakene. Ikke lar hun seg forstyrre av en ivrig snikfotograf, engang. Bzzzz! Ser fram til å se alle mine konkurrenter etterhvert, for nå gleder jeg meg helt VILT til sol og sommer!

Lille skjønne frøken Blå fra Drømmen om en Romantisk hage – er en av mine små blå favoritter.

Frøken med solstripet hår fra Hagerommet Mitt bidrag blir calluna med solstripe i håret.

Bente på Tomtehaugen fra Bente Sladsvoll (pr epost) Bildet er tatt på mitt småbruk, Tomte. Jeg har plantet en del stauder ved nedgangen under låvedelen i tunet, der min oldemor Dorthea hadde lager av div potetkasser mm, og » sommerplassen» til hønene. Hvis jeg skal kalle meg noe.., så må det bli » Bente på Tomtehaugen».

Frk. Epleglede fra Bare Mio Når jeg kommer om våren, blir hagemor glad. Jeg var litt sen ifjor, Kong Vinter ville ikke slippe våren til. Men omsider ga han opp og jeg kunne starte min blomstring. Ikke bare blomstrer jeg, nei når sommeren er på hell da kommer jeg med de nydeligste eplene. Eplene mine blir igjen til eplekaker, så en kan vel si jeg gleder nesten hele året. Når sola skinner og jeg får besøk av en liten venn, kan det vel ikke bli bedre?

Duggfrisk Blåmann fra Undre Blir bare så glad når denne liljen blomstrer i hagen min om sommeren. Den vokser og blir større for hvert år, og i år kan jeg dele den slik at jeg kan nyte synet rundt om på flere plasser:)

Frøken Prima Ballerina fra Idas Corner Narcisser spiller hovedrollen i hagen her om våren. De elegante ballerinaene ikler seg vakre skjørt, lag på lag, der de danser, nikker og neier i sine gule kostymer, solens farge.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Vil-bli-blåbær-snart fra Adama
Min frøken Vil-bli-båbær-snart, er så skjønn og struttende der hun henger, og bare litt, litt sol til nå så blir hun blå………

Frøken Himmelblå fra Wenches hage
Det er jo ikke noe tvil om at jeg nå begynner å lengte etter vår, sommer, sol og ikke minst blomstringen i hagen. Siden det nok drøyer ennå en stund til blomstringen starter får dele og glede oss over tidligere sommerminner. Mitt bidrag i år blir en blomst i en av mine favorittfarger i hagen, nemlig blått.
Frøken Himmelblå er en Tradescantia ohiensis (blomstervandrer) som er en tuedannende plante med lange, smale irislignende blader og nydelige blå blomster med tre kronblader. Planten blir 60 – 90 cm høy, blomstrer fra mai til august og trives både i sol og delvis skygge.

Frøken Dramatica fra Marits hagedagbok
Denne frøkenen er ikke blyg, men liker å vise seg frem for alle. Hun er en Iris germanica, blomstrer når det er midt på sommeren og når det er masse sol!

Gresk glede fra Ida Lindholm (epost)
Jeg kaller denne bare gresk glede!
Bildet er nemlig tatt av en plante ved hotellet der vi bodde i Hellas- nærmere bestemt Rhodos.
Jeg vet faktisk ikke hva den heter. Jeg synes det var så fantastisk at de hadde brukt så mye tid og krefter på å holde hagene rundt hotellet i stand- og denne planten falt jeg veldig for 🙂

Tulips of London fra Ole-Martin (epost)
Bildet er tatt utenfor Buckingham Palace på forsommeren i fjor! Hagene/parken rundt var helt fantastisk- masse blomster og trær og dammer og slikt. Jeg tok et par bilder til i samme området, men jeg måtte velge ut ett- da ble det dette. Jeg vil tørre å påstå at områdene rundt slottet er like mye verdt et besøk som selve slottet!

Frøken Gjestmild fra Jorunns hage og hobby
Frøken Gjestmild står sammen med sin familie utenfor kjøkkenvinduet.
Det er ikke bare jeg som ser frem til blomstringen hver sommer.

Frøken Vårsol fra Bilder fra Granhauglia
Det er noe spesielt med den første gule hestehoven som titter frem i en ellers grå og trist grøftekant på våren.

Frøken Hjertelig fra Lill Isaksen
Jeg vil gjerne være med på konkurransen din Frøken Solslikk 2011! Dette er mitt bidrag. Hun heter Frøken Hjertelig og hun står på rekke og rad med sine søstre, klar for sol og varme dager!

Frøken Uerfaren fra Hagen på Saga
Frøken Uerfaren er en ung og umoden liten solhattknopp som kikker seg bekymret rundt,i bakgrunnen kan man se de store jentene.
Men om bare noen dager vil hun bli like stor og fargerik som de andre.
Purpursolhatt (Echinacea purpurea)er en av mange i en stor fasinerende slekt og kan fort bli en ny dille.

Midtsommerblomster fra min gamle pottehage fra Lilli Martiniussen (epost)

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00 ______________________________________________________________________________

Frøken Tankefull i blomsterenga fra Mita på Landet Darja elsker å ligge i gresset om sommeren. Hun kan ligge der lenge og lukte på blomstene og leke med fluer og bier som surrer rundt henne – eller bare rett og slett ligge rett ut og gruble. En herlig tid!

Frøken Orkide fra Huset på høyden Min favoritt blomst må nok være hvite orkideer av forskjellige typer, men kanskje aller mest den Asiatiske og Australske Phalaenopsis som er mest kjent og ettertraktet her i Norge. Denne kommer i gul, lilla, rosa, hvit og kombinasjoner av disse fargene. Hvit er som sagt min favoritt, og her kommer et bilde i trykken her på bloggen en ekstra gang – i dag som deltager i en hagekonkurranse

Sol i hjerter fra Koseleg Sol i hjerter er en av favorittene i hagen og en av de staudene som først kommer med sin bladrosett her hos meg. Jeg synes selv det er et fint bilde – kan nesten kjenne solen og vårfornemmelsen krible langs ryggraden når jeg titter på henne! Kan vel ikke legge skjul på at jeg lengter, drømmer og venter på vår!

Frøken Lengter mot vår fra Dagdrømmeren Frøken Lengter Mot Vår viser kanskje ikke blomsterfryd og livlige farger, men absolutt solskinn

Frøken Purple fra Nr14 Oppussing av mitt gamle hus. Frøken Purple lar humla suse en sommerdag i 2010

Insektslykke fra Brita(epost) «Insektslykke» Et sekund som satte seg fast på linsa.

Frøken Butterfly fra Nr★13 Deltar med dette bildet som alltid gir meg sommerfølelse. Det er tatt i pinsehelgen – mai 2009, ved gullgruvene på Bømlo.

Frk Hagemixs fra GundaM – Playing Around Bildet av meg, rosen og ryllikken er tatt av lillebror for et par sommre siden, han er ekspert på å ta bilder av meg og katten ! Og alle elsker vi sola og ikke minst varmen . Og navnet…? Det må bli Frk Hagemix.

Frøken Samos fra Tigerliljes grøne gleder Det var ikkje enkelt å bestemme seg for eit bilde til konkurransen. Så mange hyggelege hageminner og blomsterbilder frå ferieturer dukka opp i bildefilene mine. Men her er det eg landa på, ein kapersblomst ifrå Samos. Eg synest kapersblomsten er utruleg vakker! Som regel ser vi kapersplanten som slyngplante i lange ranker langs fjellvegger og murer, og han er vanleg rundt heile Middelhavet.

Frøken Kufiolett fra Nefertitis samlinger Etter å ha vridd hodet i opptil flere sekunder uten å komme frem til et godt navn på frøknen, måtte jeg be mannen om hjelp. Det kom helt kontant; Kufiolett. Ikke vet jeg hvor han tar det fra, men siden jeg ikke var i stand til å vri ut noe bedre alternativ, så ble det nettopp det – Frøken Kufiolett. Bildet er tatt på en vakker sommerdag på landet hos Mamma. Personlig, så syns jeg at muren og den blå himmelen i bakgrunnen, er bildets største fremtrinn.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Rødtopp fra Hegemors hage
Kjærlighet ved første stikk!!

Frøken Maigul fra Rasmusknatten
Hun var en av noen ganske få tulipaner som mot alle odds trosset både frostnetter og sultne rådyr på Rasmusknatten. Er hun ikke vakker der hun strekker seg på skrå mot solen? Venter i spenning for å se om hun finner det for godt å titte opp av jorden igjen om noen måneder!

Miss Bastarde Extraordinaire fra Mathildes Eden Fra en før-livet-tilværelse gjemt inne i en tulipanløk; kjøpt som en fyldt, HVIT, sen-sommer tulipan, dukket denne freidige frøkenen frekt opp med sin lysende illrosa farge! – Nei og nei! – Etter hvert ble det lagt merke til de usedvanlige smekre, fiolette stilkene og at kronbladene synes å skifte farge etter lyset… Som om MONET skulle ha malt henne; sto hun der og lyste opp mellom sarte, feige pasteller. Når solen sto på sitt høyeste, var det som hun strakte på de multi rosa, spektakulære kronbladene, smilte med øyet som åpenbarte seg og… ja, riktig slikket i seg solstrålene!
Fra da av, var hun yndlingstulipanen våren 2010 og jeg lærte meg enda en gang å sette pris på nok en fargerik personlighet i mitt Eden!

Frøken Hjerteknuser fra Garnkurven
Historien om løytnantshjerte
De gammeldagse pikene fikk hjertebank når de så løytnanter i flotte uniformer, og blomstens hjerteform fikk fantasien i sving. Da oppstod historien om hva som gjemte seg inne i hjertet. Trekkes kronbladene forsiktig fra hverandre får man se et bilde av en pike, tar man deretter de indre kronbladene bort ser man en champagneflaske. I et løytnantshjerte er det derfor først en pike, og deretter champagne.

Drømmen om vår av MariMari Photos

Frøken Freia fra Mitt eige solsystem
Det første eg tenkte på når eg såg det denne gangen skulle handla om sol, farge og sommarglede var den praktfulle utsikta vi hadde frå vårt ferieparadis.
Knallblå himmel og sjø kombinert med frisk grøn eng. Og i midten, Frøken Freia med familie på badetur. Når det er så varmt at sjølv kyrne tar seg ein dukkert, då er det skikkeleg sol og sommar då!

Frk Populær fra Huset i Lunden
Mitt bidrag til konkurransen har jeg kalt «Frk. Populær» og er tatt av en lavendelplante (Lavandula angustifolia) som var veldig populær blant humlene. Her kommer en inn for landing før den forrige har fått lettet!
Fototeknisk er det nok ikke helt på topp, men jeg synes bildet er litt morsomt og minner meg om summende liv i lavendelbedet.

Frøken Vimse fra Bestemor Drillo
Bildet ble tatt i fjor sommer av en av de mange sommerfugler som vimset rundt på blomstene!

Frøken Nytt liv fra Refleksjon på livsvegen
Den herlege følelsen det var å finne henne kan ikkje tolkast med ord.
Så godt når Nytt Liv frå daude gror.
Eg ser verkeleg fram til å finne den fyrste krokusen i 2011!

Min kjøre dronning Angelica fra Elin Kjellevik (epost)
Min kjære dronning Angelica» blir min kandidat til denne kåringen.
Jeg simpelt hen elsker denne tulipanen, «angelique»!
De står og står, først i knopp, så som gryende blomst,
tar jeg dem inn, står de jammen og gleder meg inntill siste kronblad faller ned på bordplaten.
På dette bildet syns jeg ettermiddagssola tryller med den vakre majesteten, der strålene leker seg med fargespillet i den bristeferdige knoppen.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00 ______________________________________________________________________________

Frøken Prest fra I Døsset Jammen med ikke lenge før vi kan fråtse i blomster til pynt i interiøret vårt..helt gratis..fra naturen !

Frøken Solvår fra Cattis verden Siden sola som endelig er kommet tilbake hit til oss i nord, er godt gjemt bak snøtunge skyer og lavende snøfnugg, er dette en flott måte å drømme seg bort til sommer og sol. Tenkte som så at dette var jo en konkurranse som var midt i blinken for Solvår, solsikka som han kompis hadde med hjem fra barnehagen og som ble overlatt til en heller usikker skjebne i mamsns veldig lite grønne fingre og en sommer som viste seg fra den regnvåte siden. Stolt som en hane klarte jeg mot alle odds å få den stakkars blomsten både til å vokse og blomstre, og mener virkelig hun fortjener tittelen Frøken

Smørblid fra Pepperkakehuset Kolonihagehytta vår har vi optimistisk nok gitt navnet Villa Lykkefund. Både etter en av mine favorittroser og fordi jeg var så glad for å ha fått denne lille hytta. Det første året halve året pusset vi opp hytta, slo plenen, klippet hekken og kjempet mot sneglene. Det neste satte vi stauder og roser, slo plenen, klippet hekken og kjempet mot sneglene De eneste blomstene som har overlevd gjentatte snegleangrep er disse smørblide soleiene som fikk hedersplassen i en kopp i vårt eneste vindu i Villa Lykkefund 🙂

Smykkas fra Tankespinn og Fargeklatter Den er oppkalt etter en super flink blogger. som lager de vakreste smykker, Frøkenen her har pyntet seg med regndråper for så å kunne vise de fram i solen. Hun føler seg utrolig vakker der hun står .

Frøken Våryr fra Hilltop House Bildet ble tatt på min paradisøy Jomfruland utenfor Kragerø for noen år siden. I flere år har jeg og to venninner hatt en tradisjonell jomfrutur dit hver vår, for å se den ubeskrivelig vakre hvitveisblomstringen i eikeskogen. Dette året var vi litt tidlig ute. Hvitveisene sto fremdeles bare i knopp, men blåveisene er litt tidligere ute. Det er langt fra like mange av de skjønne blå blomstene, så det føles nesten som et privilegium å få øye på de bittesmå blå frøknene som våryre presser seg fram gjennom tørt løv og kvist, og strutter usjenerte mot sola. Det er ikke mange andre blomster som gir meg den berusende følelsen av at nå – nå – er våren virkelig kommet. Åh, som jeg gleder meg til at den følelsen skal komme i år også.

Frøken El Quseir fra SerendipityCat “Ja, velkommen, velkommen! Hyggelig å se dere her i Egypt, jeg er altså Frøken El Quseir og når er dere vel her for å slikke litt sol, tenker jeg? Ja, vi har mange nordboere som dere altså. Dere trodde kanskje vi bare hadde ørken her i Egypt dere? Åh nei da, bare se på meg! Ja, jeg er ganske populær altså, er blitt vant til å posere nå, for å si det sånn. God ferie da!”

Frøken Honningslurp fra Glassveranda Jeg har krukker med lavendel både på trappen utenfor ytterdøren vår, i lysthuset, i paviljongen, i og utenfor drivhuset, på lysthustrammen, ja over alt i hagen om sommeren, og med lavendel følger en himmelsk herlig sommerduft og dermed også humler! Humlene er ikke bare nyttige, de er snille også! Jeg kan sitte ved siden av lavendelen å lese i en bok, og travle humler flyr forbi hele tiden, av og til kræsjer de i hodet på meg også der jeg sitter, men jeg har aldri noensinne blitt angrepet av en humle. Ondskapsfulle humler finnes ikke! Når humlene kommer frem igjen er det endelig sommer!

Frøken Solfryd fra Randi M (epost) Frøken Solfryd er en Helleborus niger, ei julerose. I nordnorsk mørketid sto hun like før jul og hadde veldig lyst til å få vise seg fram i all sin prakt, nettopp i jula. Fine knopper hadde hun, men hva nyttet det når sola ikke var der og kunne hjelpe henne med å få dem til å springe ut? Et par dager før jul kom snøen og frøkena fikk ei lun dyne over seg. Under denne dyna drømte hun fagre drømmer om en solrik vår. Hun frydet seg slik ved tanken på sola at det fikk knoppene hennes til å strutte og etter hvert stod hun faktisk i full blomst under snøen! En varm og solfylt aprildag kunne hageeieren følge med på eventyret: Gjennom ei tynn isskorpe så hun de nydelige blomstene og time for time ble isskorpa mindre og mindre. Utpå dagen var vårens vakreste eventyr et faktum: Frøken Solfryd strålte mot sola og sola strålte tilbake.

Tante Fiolett får besøk fra Hagebo Litt usikker på om det er sommerfuglen eller planta som er frøken her, men er ganske sikker på at de nyter hverandre.

Frøken Solskinnsmargeritt ganger mange fra Christin Jeg vil i alle fall presentere flere frøkner som strekker seg etter sola, nemlig Frøken Solskinnsmargeritt ganger mange! Hvem forbinder vel ikke Margeritter med sommer? De finnes i flere farger og du har fra de klassiske hvite Margerittene til de lilla og rosasjatterte spanske margerittene. Du kan få de oppstammet og i helt vanlige potter klare til omplanting. Herlig! Jeg gleder meg sånn til sommer når jeg ser dette bildet!

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Hvitveis fra Lenemoras verden
Bidraget mitt har jeg kalt «Frøken Hvitveis» en liten, spe solslikker som dukker frem nå snart i skogbrynet. Hvitveis er et tidlig vårtegn og gleder meg hvert år, dessuten holder den seg lenge i skogbrynet og kan plukkes til langt ut i mai.

Frøken Strålende fra Vårglad
Middagsblomen er ein nydelig blom som står der så optimistisk og stråler i solskinn. Om kvelden lukker den seg, og når det er overskya opnar den seg ikkje, men så snart det kjem sol opnar den seg og stråler i alle slags glade farger. Kanskje litt lik oss mennesker, i grunn 🙂

Frøken Bukke-nikke-leie fra Ninas hage
Dette er min aller første akeleie.
Eg trur det er en akeleie sibirica, men korriger meg gjerne. 🙂
Sjå kor nydelig den er der den koser seg i sollyset!
Den ser nesten salig ut. Nå gleder vi oss til vi kan nyte
vårsolen i ansiktet når vi snart igjen kan grave i jorda.

Salig blanding fra Mona.z
Salig blanding. Liker sommerblomster, her vises en salig blanding av farger og ulike blomster.Jeg har mange fine planter og trær i hagen, men synes der noe eget med sommerblomster.

Frøken Solstråle av Heimdal fra Heimdal

Frøken Rar fra Miras hjørne
Ha øynene med dere, dere som bur der hasselen gror! «Snart får dere se denne søte lille raringen! (Hassel-hoblomsten).
Kanskje ikkje noen frøken vakker? Jo, eg syns det! Et nydelig lite vårtegn!

Prima Vera fra LykkeYade
En søt liten plante bringer minner om vår, der den på mitt stuebord står.
Frøken PrimaVera er hennes navn, og jeg nå innrømme at jeg kjenner et savn…
Min hage ligger nå under snø, og mine bilder av den forsvant…da datamaskinen sa adjø.
Nå håper jeg på tidlig vår…for under snøen i hagen mange fargeglade Primula stå, og venter på at sola skal skinne…Da blir det atter nye bilder som gir varig minne.

Frøken Sommersol fra På skyggesiden
I de siste ukene har jeg frydet meg over alle spirene som vokser. Tror nok jeg har tatt litt godt i når jeg bare måtte se om frøene hadde overvintret hos meg. Noen begynner å bli litt vel store.
Så i min spirefryd kom moseplassen sin føken solslikk 2011 konkurranse som en ekstra påminnelse om att vi virkelig går lysere tider i møte!!

Frøken Solbombe fra Josimo
Jeg har tatt et bilde av min Hestemynte.
Den står og krever oppmerksomhet,og duften er så deilig der den står og steker i sommersolen.
Min plante er ca 120cm høy og pynter bena til et av mine gamle epletrær.Den trekker til seg humler og andre søte hagehjelpere.

Frøken Snøhvit fra Lavendel Mio
Denne hvite skjønne georginen er en av mine favoritter i hagen.
Er like spent hver vår om den har overlevd vinteren, den skinner som en sol
i hagen min.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00 ______________________________________________________________________________

Frøken Solros fra Bakkane Frøknene Solros er av det gjestfire slaget. Her står de og deler ut nektar til tørste gjester. Etterhvert når frøkenes begre er tomme slår de til med en næringsrik buffet for andre vingede venner. Allrighte damer dette 🙂

Frøken Humle fra Livet i Rådhusgata Mine egenskaper innenfor hage er nok mer på et drømmestadie, så det er med stor forundring jeg ser meg selv deltar i et hageforum, men nå gjør jeg altså det.

Frøken Tulippa Tulipan fra Som dagene går Frøken Tulippa gjorde seg skikkelig flid for å få være med i konkurransen. Først brettet hun ut alle sine kronblader, og dusjet godt. Vanndråpene trillet omkring henne, og de skinte som glassperler i solskinnet. Så samlet hun alle sine gamle venner. De plukket av seg blad for blad for å gi til Tulippas kjole på festdagen. Alle de tynne rosa bladene ble dyttet innimellom Tulippas litt sparsomme bladverk. Det støtte henne opp. Hun bruste med bladene, så den rosa ballkjolen kom til sin rett. Sikker på at hun var utrolig vakker, stilte hun seg opp for fotografen. At fotografen i førsten beskylte henne for å være en pion, brydde hun seg ikke om. Hun visste at om han kom nærme nok, ville han kjenne duften av tulipan. Duften av frøken Tulippa Tulipan!

Sommer i Danmark fra Lavendels Blomster Kornet og de to vilde blomster kornblomst og valmue er symbolet på sommer på landet i Danmark for mig. Mange år har vi savnet dem, for når der sprøjtes alt for meget, dukker de ikke op i marken, men der er flere steder her omkring, hvor jeg bor, vi kan se dem og jeg nyder virkelig synet.

Frøken Ørkenrose fra HanneLK Det er tatt i ørkenen Wadi Rum i Jordan. Så til konkurransen kan jeg kalle den Frøken Ørkenrose. For meg symboliserer den alt som var så fantastisk med Wadi Rum. Den tørre, varme sanden. Og så denne busken som gror tilsynelatende opp av ingenting. Den var som en gammel rot, egentlig. Men med noen grønne skudd og disse nydelige små blomstene. (Blomsten er indentifisert som en Genista).

Lille frk Steinbryter fra Randis side Mitt bidrag er «Lille frk Steinbryter». Hun er den tøffeste planten, som med sin purpur farge, varsler omgivelsene om vår i nord. Da frisker hun opp vår arktiske klima etter en lang vinter, sammen med alle de lavtvoksende familiemedlemmene og vennene sine. Navnet Lille Frk Steinbryter har hun fått etter sitt latinske navn. Saxifraga betyr «den som bryter stein». Rødsildren er den nordligst voksende planten i verden. Slå den!

Lille Fröken Nyfiken fra Lisa Matilda En röd kaprifolblomma som sträcker sig ut mot livet… Som har släppt taget om tryggheten för att kunna se vad som händer i stora världen… Fotograferad en varm, vacker sommardag utmed en ringlande stig med havet, stranden och fiskehamnen långt nedanför…

Frøken Sørlandssommer fra Visit Sørlandet Blogg Hagen min har ikke mange blomster enda, men jeg har et tre, et magnoliatre, som jeg er så glad i! Jeg snakker til det, jeg studerer knoppene, jeg pakker inn bunnen av treet i strie og håper røttene klarer seg til neste år. Og når knoppene om våren åpner seg og de nydeligste blomster viser seg frem, da er jeg virkelig lykkelig! Magnoliatreet mitt har bare vært igjennom én sommer i hagen min, lyst med grønne blader utover én sommer og tidlig høst, så jeg gleder meg veldig til jeg ser de sarte, hvitrosa blomstene og de grønne spirene enda en gang. Da er det endelig sørlandssommer.

Frk. Delikat fra Solrosa Så ren, så delikat, så lysende. Helt enkelt. Frøken Pion hos Irenes hus Mitt bidrag blir en underbar blomst som allerede dukker opp i begynnelsen på April, Fröken Pion. Har 7 forskjellige pionbusker i hagen som blomstrer på ulike tider! Och pionen tillhörer ett förhållandevis litet släkte med ca. 30 arter vedartade buskar, halvbuskar och örtartade perenner/stauder. Den kom förmodligen till Europa på 1600-talet från Orienten.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Frøken Aglais Urticae fra Morgenstemning
Butterfly in the blue ( Nymphalis urticae eller Aglais urticae)
«Just living is not enough,» said the butterfly, «one must have sunshine, freedom and a little flower.» ~Hans Christian Anderson

Sedume Sollys fra Agnete
Under mitt nedsnødde hyttetak bor frøken Sedume Sollys og bare venter på sol og sommer.
Tidlig på sommeren er torvtaket grått og trist, med døde rester etter fjorårets flor.
Solen blir varmere, gresset blir grønnere og utpå sommeren eksploderer blomsterprakten, en gulfarge intens og vakker mot den blå rene fjellufta.
Det er frøken Sedume Sollys som hilser sommeren og gleder oss, år etter år etter år.

Frøken Gul-vakker fra Marios verden
Mitt bildet er tatt i august på Hvaler. Ja på en av øyene som man må ha båt for å komme ut til.
Alt på denne øya er som den fineste hagen jeg kan tenke meg.
Timer med bading og svaberg som studeres.
Lav er jo en plante ikke sant?
Frøken Gul-vakker må dette bildet hete.

Ein plass i solen fra Strikkebesta i bloggverda
I dag skin sola inn gjennom stovevindauga og gir kjærkome lys til alle plantene som står i vindaugskarmen, vårkjensla sig på – no kan fotosyntesen kome i gong for fullt!

Frøknene Morgenfryd fra Villroses hage
Frøknene Morgenfryd! Hvilken glede å tumle ut i hagen en tidlig morgen i juni, og bli møtt av disse åpne, livsbejaende, og selvfølgelig smellvakre frøknene. De utstråler en naturlig skjønnhet som går rett til hjertet. Morgengrugg forsvinner som dugg for solen! Rosen bærer navnet Frühlingsmorgen fra Kordes & Søhnes Frühling-serie. Stor og frittvoksende setter den i gang før de fleste artsfrender har summet seg etter vinterdvalen. En klar rosefavoritt i hagen tidlig på sommeren!

Søstrene Solbrud fra Sigrids Hadelandshage
I siste liten slenger jeg med en deltaker til Moseplassens konkurranse Frøken solslikk.
Søstrene Solbrud gjør seg best i mengder og lyser opp i sensommerbedet. Om solen skulle gå bak en sky, lyser de opp på egen hånd med sin varme, rødorange farge som skifter etter hvert som blomsten utvikles.
Det korrekte navnet er Helenium autumnale ‘Moerheims Beauty’, eller høstsolbrud på norsk.

Frøken Rosero fra Vidar/Orchis (epost)
Min kandidat kaller jeg Frøken Rosero fordi hun ser så fredelig ut der hun hviler sin blomst på muren. Rosens egentlige navn er ‘New Dawn’. Hun har sin rot i hagen, men nytes best fra en gammel skolevei som passerer nedenfor. Der strir hun om oppmerksomhet med mange andre planter, kultiverte så vel som ukultiverte. Men av og til smyger hun en gren inn over hagemuren, som om hun forsiktig spør om det er ok med et aldri så lite besøk. Klart det, svarer jeg. 🙂

Frøken Flittig fra Thelma Louise
Bildet skal gis et navn og mitt bidrag døper jeg til frøken Fittig solslikk 2011.

Frøken Humlesnurr fra Sang Tao
Det er litt morosamt å sjå i bileta mine frå dei to siste somrane. Dette biletet er frå sommaren 2009, då
florerte det med hagebilete. Sommaren 2010 var det derimot lite hagebilete å finne. Då var det nemleg komen baby i hus;)

Frøken Aprikos fra Ulla-Bella
Min favoritt i hagen er Frøken Aprikos. Hun har florlette blader som svaier i vinden, og fargen er den vakreste av dem alle. Med beundring følger jeg planten fra knoppstadiet til bladene faller, og de flotte frøkapslene står igjen. Denne planten gleder gjennom hele sesongen.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00 ______________________________________________________________________________

Frøken Papegøye hos Monique Ifjor satte jeg tulipaner i egne bed for aller første gang, et utvalg av flere spennende typer, som viste seg å bli artige fotoobjekter, helt fra ganske tidlig vår, til nærmere midtsommer. Det ble prinsessetulipaner, frynsetulipaner, papegøyetulipaner og polkagristulipaner (men akkurat sistnevnte sort, ble faktisk en bitteliten skuffelse for familiens yngste… Joda, tulipanene var riktig så fine, men småfolkene hadde jo sett for seg å kunne høste søte og gode polkagriser, av disse som modern hadde snakket så mye om…) Papegøyetulipaner ble forøvrig absolutt en av favorittene ifjor; gøyale og varierte i form og farve, dekorative og elegante fra knoppestadiet, og etterhvert i omfangsrik og freidig utfoldelse på solskinnsdager. Her på bildet er en av fjorårets kull med vakre papegøyefrøkener, som åpner seg mot de første solstrålene, etter skyggefulle morgentimer.

Frøken Gigant fra Hagestussla Dette er en Allium ‘Giganteum’ Den største av dem alle, både i høyde og blomst. Stor blomsterkrone, som en ball, med hundrevis av fiolette blomster i juni. God til å tørke. Høyde opp til 120 cm. Dette er et spennende innslag i hagen !!!

Urtevenner fra Randines hageblogg Urter elsker sol og sommer og er nok noen av mine og humlenes favoritter. Vennene er her representert med Sitrontimian som brer seg uhemmet utover, en hvit appelsintimian som er en litt mer forsiktig, den hvite og blå lavendelen står staute i bakkant og lyser opp…

Frøken Sol fra Lins Blogg Snøen ligger tykk og myk utenfor her jeg sitter, men solen tar skikkelig tak nå. I dag la jeg meg rett og slett ned i snøen, og lå der nesten en halv time og lot solen gjøre sine ting. Jeg kunne formelig kjenne hvordan energinivået steg i meg! Litt sånn føles det når jeg ser på disse Narcissene også! De er nesten små soler i seg selv! Narcissus cyclamineus heter de, og er min favoritt-vårblomst. De ser liksom ut som om de har reist i høy fart!

Frøken Flanell fra Hagelivet på Solbakkjen Fra naturens egen hage: Myrullen slikker vårsol Hun heter Frøken Flanell er Norges svar på Sørstatenes cottonfields. Vakker, hvit og luftig i vårsolen.

Frøken Vinke på sommern så kommern fra Parkveiens hageglede
Et av mine favorittbilder fra sommeren 2010 er valgt ut til å bli med på konkurranse.
Juryen bestod av Handyman.
Og her er hun… min kjære Cosmos som gir meg stor lengt til sommeren.

Frøken Vitamin C fra Strandhuset Frøken Vitamin C virker mot alt som er vondt og vanskelig i verden. Hun gir energi og ro, avhengig av behovet. Hjelper mot magesmerter og venneløshet, snestorm og gnagsår. Og får smilet til å sitte litt lenger på et vinterblekt ansikt enn det ville gjort uten. Hun er avgjort min kandidat.

• Du kan stemme på så mange kandidater du ønsker, men om du ønsker å stemme på flere i samme gruppe så må du krysse av for alle før du trykker vote (du får kun trykke vote en gang pr gruppe).

• Kandidatene er delt inn i grupper for å gjøre det mer oversiktlig å stemme. Det er de ti kandidatene som har flest stemmer uavhengig av grupper som går videre.

• Avstemningen er åpen til og med lørdag 19. februar kl 20.00
______________________________________________________________________________

Takk til alle som deltar med kandidater!
Takk til alle som bidrar til å stemme frem vinner!

Har jeg glemt noen? Surra med navn? Tulla med lenker? Si i fra!!

Og pst, om du synes dette var artig og kunne tenke deg å være med på en konkurranse: De lyses ut den 1. i hver måned.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

41 KOMMENTARER

 1. Du godeste for en blomsterprakt 🙂 Den ene vakrere enn den andre, nesten litt helligbrøde å kun velge noen få… Men det har jeg likevel gjort! Lykke til alle sammen!

 2. Gratulerer med vel overstått tilretteleggings jobb. Jeg tar av meg hatten for innsatsen! Innsats for at vi alle skal kunne nyte sol, sommer og blomster midt på det kaldeste. Tusen takk, Anne!

 3. Så mange flotte bilder det var her:-) Nå har noen utvalgte fått min stemme…og lykke til videre alle sammen;-)
  Tusen takk til Moseplassen for flott initiativ!

 4. Hei Gry. Det er bare å beklage, du har ikke gjort noe galt, det er jeg som har lest bidraget ditt for raskt, og så vips så tok jeg feil bilde.
  Det er rettet opp nå, beklager som sagt, og så håper jeg ikke det påvirker stemmegivningen for mye. (skal gi deg litt bonus om du kommer nær vippen for finalegruppen)

 5. Gosj, her var det mye flott! Og for en jobb du må ha hatt Anne – ære være deg (nok en gang) 🙂

  Med så mange flotte er det vanskelig å velge, jammen godt man kan velge flere!

 6. Fantastiske bilder av en flott blomster verden. Stemt og gleder meg til å se resultatet. Lykke til ;D

 7. Sååååå mange fine bilder!! Bare ett problem: Jeg får ikke stemt..! Har lastet inn siden på nytt og på nytt, men får bare frem bildene, ikke avstemningsfeltet…. Flere som har samme problem, eller er det bare duste.pc’en min..? 🙁

 8. Ms. Djupsand
  Næmmen, får du ikke opp avstemningsboksene?
  Da er det nok noe med nettleseren din, jeg har ingen problemer og stemmene raser inn her. Jeg mener å huske at jeg hadde noen lesere med tilsvarende problem for et år siden. Sender deg en epost så kan vi diskutere der.

  Jeg er veldig stolt over å ha så flinke lesere som stiller med så mange vakre og varierte kandidater. Hurra!
  Og tusen takk for hyggelige hilsner og heiarop. Hyggelig å høre at dere setter pris på presentasjonen 🙂

 9. Oioioi, for en fantastisk flott jobb du har gjort, tør ikke tenke på hvor mye tid du har brukt på dette. Men flott ble det og utrolig mange kjempeflotte bidrag.
  Blir nok en tøff konkurranse om palleplass for våre frøken-kandidater. ;o)

  Blir spennede å følge med når stemmene skal telles opp!

  En god klapp på skulderen og en klem for sinnsykt bra jobb!

  -klæm-

 10. Hei Anne.:-) Mitt bidrag er feil…det er det jeg hadde med i 2010 og det er ikke lov..-)) Mitt bidrag for 2011 er

  http://thelma-louise-oslo.blog

  jeg må jo ha klart å sende feil link ? skjønner ikke annet..vet ikke om det er for sent å endre dette nå.
  Men det bidraget fra meg som er med nå, var også med på frøken solslikk 2010

  Gry

 11. Så mange vakre kandidater! Har stemt på mange favoritter, for her var det mye vakker blomsterpryd. Filler`n at jeg ikke fikk med meg denne før den var gått ut, men er veldig glad jeg rakk å stemme. Herlig konkurranse med nydelig fargepryd! 🙂

 12. Oioioi, for en fantastisk flott jobb du har gjort, tør ikke tenke på hvor mye tid du har brukt på dette. Men flott ble det og utrolig mange kjempeflotte bidrag.
  Blir nok en tøff konkurranse om palleplass for våre frøken-kandidater. ;o)

  Blir spennede å følge med når stemmene skal telles opp!

  En god klapp på skulderen og en klem for sinnsykt bra jobb!

  -klæm-

 13. Utrolig mange fine bilder, dette gir meg jo bare enda mer lyst på sommer! Da har jeg stemt på mine favoritter, skal bli spennede å se hvem som går videre.

  Lykke til alle sammen 🙂

 14. Oj, for en fantastisk jobb du har gjort (og tydeligvis gjør hver mnd), Anne! Ble helt imponert her nå! Og har kost meg med å stemme og se på bilder! Kjempegøy! Takk for at du arrangerer og takk til alle som bidrar! Dette var herlig lesning! <3

 15. Stemmene raser inn!
  Kjempeflott at så mange tar seg tid til å finne sine favoritter.
  Og tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger!

 16. Takk for en fantastisk jobb du gjør Anne!
  Vanskelig å velge blant nesten 100 flotte kandidater,
  godt det går an å stemme på flere.
  Da har jeg stemt.
  Lykke til alle sammen!
  Klem

 17. Hei!
  Utrolig mange flotte kandidater som gjør drømmen om sommer litt mer virkelighetsnær!
  Jeg har stemt på mine favoritter ut i fra grad av blinkskudd: motiv, vakkert lys og tiltalende tekst til bilde. Gleder meg til fortsettelsen…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips