Drøm deg vekk i leserenes hagegleder – finalen

90 flotte deltagere har nå blitt til 15 finalister, og for en praktfullt knippe hagegleder! Under finner du alle presentert, og nederst i denne posten kan du stemme frem din favoritt 🙂

Jeg har lyst til å takke alle som er med på konkurransene. Det er utrolig fint å se engasjementet konkurransene skaper, og hagegleden som lyser ut fra hageblogger, blogger som vanligvis ikke handler om hage, og epostbidrag. Jeg er glad for at så mange velger å delta!

Jeg har forresten en god nyhet til dere. Om alt går i orden så blir det en enda bedre løsning for neste konkurranse. Inlinkz som leverer den lenke-digsten deltagerne melder seg på i kommer trolig til å lage en ny funksjon for dere! Bedre for de som følger konkurransen, akkurat like bra for meg 🙂

Her er de 15 finalistene, husk å stemme på dine favoritter:

Lisemors hage
Det er så mye jeg gleder meg til av hagegleder at det er vanskelig å velge, men dette bilder sier mye. Jeg gleder meg til å fylle opp krukkehagen min, slik at jeg kan nyte dette synet flere ganger for dagen. Det er en lise å komme hjem til dette synet etter jobb.

Sats på inngangspartiet folkens, det er det første både vi selv og besøkende ser når de kommer til oss. Det er et av mine beste hagetips

Kattene mine lager engler i sneen
Hva jeg gleder meg til i hagen i år? – Kyllinger!!
I år skal vi prøve å få tak i befruktede egg og legge inn under hønene etterhvert som de blir klukk utover våren. Når ei høne blir klukk er det samme som at hun legger seg til å ruge ut egg. Hun har da gjerne sanket egg i et rede en stund. Og når hun legger seg er hun forberedt på å ligge i 21 dager til klekking og så litt til i mens kyllingene tørker og begynner å utforske verden fra innunder fjøra hennes.

New Dawn
Først av alt så gleder jeg meg til å se hvordan det blomstrer i beda. Her er Helenium hybrid ‘Moerheim Beauty’ – solbrud.

Jeg ser også frem til å starte på min andre drivhusesesong. Her holder jeg på å herde planter i mai.

Til å høste tomater på sensommeren.

Og til å nyte solnedgangen fra verandaen en lun sommerkveld.

Mandelhjarta
En stor hageglede er f.eks. de små markjordbærene (smultron på svenska), som sammen med noen roser bor under en henge-selje i hagen vår.
Det er så herlig å tasse barbent ut i hagen en strålende sommerdag, og fylle en skål med solvarme, røde markjordbær. (Om man lukker øynene kan man nesten kjenne den søte smaken!) Perfekt til vafler og vaniljeis! Definisjonen av sommer?

Vår Svenske sommerhage
For et par år siden kjøpte jeg en fontenedame som holder en lotusblomst høyt hevet over hodet. Egentlig skal det sprute en vannstråle ut av den lotusblomsten og damen- Ja, hun skulle stå i en hagedam jeg skulle bygge… Problemet er jo velkjent for de fleste av oss; tid og penger! Det er så mye annet jeg skulle ha gjort- og så mye en eiendom under opparbeiding trenger! Så min dame har vært henvist til et liv på lokket av en septiktank De siste årene har hun sikkert lengtet og drømt om å komme dit hun alltid har vært tiltenkt – som «Lady of the Lake – eller i det minste «Lady of the pond..»og det jeg gleder meg mest til denne våren er å realisere «hennes» drømmer!

Ms Djupsand
Sommer… Sånn omtrent fra oktober gleder jeg meg til sommeren. Til et vinterbarn å være, har jeg utrolig sterke aversjoner mot snø og kulde! Visst er vinteren vakker, med sine isroseprydede vinduer og hvite marker, men ingenting kan konkurrere med min lille flik av paradis sommerstid.

For fire år siden fant vi drømmestedet. Et passe stort førkrigshus med masse sjel, og det beste av alt – to mål med gress, busker, store trær og rester av gammel hageglede. Etter å ha flyttet inn tidlig på våren, ble hver dag fylt av gledelig overraskelse etterhvert som gamle stauder og nytteplanter våknet til liv utover forsommeren. og til min store glede – ved siden av en stein på tunet åpenbarte det seg en stor klynge deilige, søtrosa Peoner idet sommeren var på sitt grønneste. Min favoritt!

Glassveranda
Jeg er så utpreget sommermenneske som det bare er mulig å bli, så jeg gleder meg til så mye jeg! :))
Jeg gleder meg til å bære oliventreet ut i lysthuset, og til å gi hekken rundt lusthuset en vårklipp. Mest av alt gleder jeg meg til endelig å kunne sommerpynte lysthustrammen igjen! Og til å bære benken som skal stå ved siden av lysthustrammen ut fra vinterdvalen igjen! Når det er gjort skal jeg åpne alle vindusskoddene i lysthuset, sette lysthusdøren på vidt gap og sette meg ned i stolen ved siden av oliventreet og bare nyte! Nyte tanken på at det endelig er sommer, synet av blomstene, lyden av kvitrende sommerglade fugler, duften av vår, lyset og varmen fra sola og et glass søt sommerlig hvitvin med isbiter i! 😉

Mammadamen
Jeg gleder meg ekstra mye til sommeren som snart kommer:
* Aller mest gleder jeg meg til babyen som kommer i slutten av mai; og til å sitte med det lille nurket på fanget og se på toåringen og Pappaen spille fotball på plenen.
* Jeg gleder meg også til å kjenne duften fra kirsebærtreet mitt når jeg tidlig på morgenen går barbeint over duggvått gress for å hente avisa.
* Og når sensommeren kommer, da gleder jeg meg til å sverme med mannen min på terrassen i de lune sommerkveldene.

Strandhuset
I år gleder jeg meg til en have som er litt mer havete enn i fjor. I fjor var første sommeren her, og det meste handlet om å fjerne thuja og andre buskvekster. Jeg drømmer om den siste sommeren i den forrige haven – den var da fire år gammel og mye var kommet i orden. Det lille drivhuset i plast arvet jeg etter Herr Jahren da han avanserte til større have og større drivhus. Dette drivhuset døde desverre i julen 2009, og har siden oppnådd kultstatus.

Forestill deg en passe varm dag, en passe kald hvitvin og en kald vind. I sånne situasjoner var drivhuset gull! Alle tre fikk plass i sengen: jeg, bikkja og boken! Rosene som står til driving ble satt i jorden da de truet med sultestreik og byttet ut med tomatplanter. Kald hvitvin og varme tomater er en delikatesse!

Line FB

DETTE gleder jeg meg til! Å se rosemandel-treet mitt i full blomst!

Bentes hus og hage
Hva jeg gleder meg til i hagen i år».
Vanskelig å velge. Jeg gleder meg til alt! Til jeg kan begynne å fjerne de gamle, visne plantene og ordne litt i bedene, til krokus og snøklokker titter opp, til å sitte på benken i hagen, eller på terrassen med en kopp kaffe, og bare nyte stillhet, ro og forhåpentligvis fint vær, til å se hva som har klart seg gjennom vinteren og til de vakre tulipanene blomstrer igjen

Mias landliv
Jeg gleder meg til kjøkkenhagen min! Det å så frø, for så å se de spire og gro, og senere å høste grønnsaker er en av sommerens største gleder for meg.

En annen stor glede er å plukke inn blomster fra hagen… og fra grøftekanten. Om sommeren bugner det ab blomster overalt, og det er bare å forsyne seg. Finnes det noe mer herlig enn det?

Og så rosene da… Som jeg elsker dem. Mer enn de elsker meg… eller heller det jeg har å by dem. Men jeg gir meg ikke, og håper at også iår vil de glede meg med sine deilige duft og blomstring.


Krepsemors hage
Hva jeg gleder meg til? Drivhuset såklart ;o)
Det lenge etterlengtede drivhuset, som vi kjørte 150 mil (tur-retur) for å hente rett før sommerferien i fjor! Vi kjøpte det brukt, og det stod i Korgen i Nordland fylke.
Min kjære samboer er verdens snilleste Rødt hjerteRødt hjerteRødt hjerte
Pent brukt, bare to sesonger. 12 kvm, 10 mm polykarbonatplater!
Min kjære far og mor kom og hjalp oss å sette det opp. De holdt på utrettelig i timesvis, selv om været var til tider ufyselig og kaldt. Men i løpet av høstferien ble det endelig ferdig!

Sigrids Hadelandshage
Jeg har grublet lenge og vel. Det er jo så mye å glede seg til.
Vårblomstring med blåveis, villtulipaner og etter hvert alle de andre tulipanene.
Spenningen ved å sjekke om alt har overlevd vinteren og kanskje se en plante i blomst for første gang.
Men det jeg stadig kommer tilbake til er ikke verken nytt eller spennende. Det er det samme år etter år. De er selve sommerdrømmen og høydepunktet i min egen hage: Storkenebb, pioner og Hurdalsrose i full blomst i månedsskiftet juni/juli. Da er det sommer, da nyter jeg i fulle drag. Det er det jeg drømmer om når vinteren er på det mørkeste.

Aud Irene
Å komme hjem fra jobb, kjenne duften og se fargene i sommerhagen..
Å sette meg i dekkstolen for å nyte ettermiddagssolen..
Å bare bli sittende der.. lenge, lenge..
Å kjenne duftene av lavendel, roser og prydtobakk pirre i nesen..
Å kjenne at hagegleden gir meg ro i sjelen..
Det gleder jeg meg til..

Avstemningen er nå stengt. resultat offentliggjøres i løpet av mandag. 

Nelson Garden stiller alle premier til konkurransen. Premiene deles ut basert på antall stemmer i finalerunden. Jeg tar kontakt med premievinnere pr epost.

Førsteplass vinner ett flott lite veggdrivhus, andreplass praktiske roottrainers og tredjeplass gode hansker. I tillegg får alle vinnere de ni avbildede frøposene hver: gule gulrøtter, sorte tomater, fylt valmue og deilige lavendel mm, klikk på bildet så ser du hvilken de er.

Nelson Garden sine produkter er å finne i de fleste hagesenter.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Nei nå fikk jeg smak av sommer altså! SÅ vakre bilder, masse med stemning!!
  Har stemt på en favoritt :))
  Ønsker deg en flottesen helg!
  Varm klem fra Lokki

 2. Så morro å komme til finalen Anne, kjempegøy. Det er jo knivskarp konkurranse her også synes jeg. Ønsker alle sammen lykke til og god helg.

  Klem fra Lisemoren

 3. Hei! Jeg har ikke stemt, men jeg måtte bare kommentere og si TAKK for god blogspot-hjelp! Bloggen min er blitt som ny med tre kolonner og navigasjonsknapper og stor stas. TAKK igjen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her