Lathyrus-rus: Vinn erteblomstfrø fra Solfang!

mmmmm, erteblomster!
En kan lett bli hensatt til myke sommerdrømmer av denne blomsten 🙂
Etter mange spørsmål om planten i forrige sesong så er det denne våren fokus på erteblomster her på Moseplassen. For erteblomsten er en plante det er enkelt å så, ganske enkelt å stelle og som har potensiale til å blomstre flittig fra høysommer til frost. En plante jeg trygt kan anbefale alle å prøve seg på.

Erteblomster skal såes tidligst seks uker før de plantes ut, og i starten av april kommer det en post om hvordan så erteblomsten for de som aldri har prøvd det før.

Har du lyst på erteblomster i hagen, men ikke kjøpt frø enda?
Fem lesere kan vinne tre pakker med frø hver, og det eneste dere trenger å gjøre er å skrive en kommentar i denne posten innen torsdag 31.mars kl 12.00. Vinnere trekkes og offentliggjøres på kvelden.
Jeg har satt sammen to ulike frøpakker slik at du kan ønske den som passer best inn i din hage: «Sommerbris» eller «Fløyelsdrømmer»

Det er Solfang som stiller frøene dere kan vinne. Solfang er en nettbutikk med spennende utvalg av ting og tang til hagen, alt fra drivhus til fuglekasser og såutstyr. De har også pil, og eieren Jeanette holder kurs om pilfletting. Og så har de altså frø og knoll, med hele 16 ulike erteblomstfrø!
Jeanette har nylig startet hagebloggen Jeanettes hage.

Sommerbris: Ballerina Blue, White Supreme, Elegant Ladies
Fløyelsdrømmer: Matucana, Blue Velvet, Whiltshire Ripple

Kommentarfeltet fungerer slik:
* Fyll inn et navn, trenger ikke være det fulle navnet ditt.
* Fyll inn epostadresse. Må være korrekt ettersom vinner kontaktes via epost. Synlig kun for meg.
* Dersom du har en nettside/blogg så kan du fylle inn denne.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

87 KOMMENTARER

 1. Mamma hadde alltid erterblomster,har hatt det jeg også men ikke de siste årene. Hadde vært artig og prøve igjen. Vinner jeg ikke så får jeg kjøpe meg selv

 2. Oi!! sååå spennende:) I år vil jeg prøve igjen på erteblomster..det skal visst være lett, men har ikke fått det helt til tidligere.
  Ha en fin uke!

 3. Erteblomster har jeg ikke i hagen, så det vil jeg prøve å vinne. De dufter så herlig, og er utrolig dekorative. Koselig konkurranse i hverdagen! 🙂
  Ha en strålende uke!

 4. Erteblomster er et must i hagen hver sommer både ettårige og flerårige ,vil så masse i år ,er noe senere ut med såing enn jeg pleier men det går nok bra.Lykke til alle dere andre som også gleder dere til haging .

 5. Jeg kan love at disse er flotte! White supreme hadde jeg i fjor – og de er utrooooolig vakre. Så supert at Jeanette får litt reklame her hos deg. Jeg var forrige dagen og hentet Sjokolade Cosmos hos henne 🙂 Flott butikk!

 6. Janne, jeg tror en vanlig feil er at man enten sår for tidlig så de får for lite lys, eller at man sår og så glemmer å holde det fuktig til spiren har etablert seg. Det er vel de to viktige tingene jeg kan komme på at kan gå galt iallefall.

  Hanne. White Supreme har jeg også hatt, absolutt flotte, så de ble plukket ut helt bevist ja 😀

  Hyggelig å kunne spre litt erteblomstglede 🙂

 7. Næææ – så spennende side. Søkte på spiring av mungbønner og havnet rett inn på denne siden. Nå er spirene i vann og jeg leser om erteblomster og annet spennende stoff – og dermed er siden din bokmerket :-).

 8. Erteblomster får man aldri for mye av (bare for lite jord å plante dem i). Jeg hadde veldig suksess første år jeg sådde erteblomster. Så trodde jeg det var lett… og siden har jeg ikke fått dem helt til. Men jeg prøver mer enn gjerne igjen.
  😉

 9. Hei Anne
  Ja som jeg sa for en stund siden – jeg planter alltid en drøss med erteblomstfrø rundt rota til Hurdalsrose. Den er tidlig ferdig – og det blir så flott med en helt egen erteblomst-busk! – lukter godt, og folk lurer veldig på hva det er!

  Kunne godt tenkt meg å prøve ut flere sorter erteblomster – i fjor hadde jeg bare hvite og lilla. Høster frø hvert år – men syns kanskje at spire-evnen ikke er like god hele tiden når man gjør dette – hvordan skal jeg oppbevare frøene best da?

  Tone

 10. Du vet å friste, Anne! Jeg skal snart begynne å så det ene slaget jeg har, – min datter kjøpte den gamle sorten ‘Painted Lady’ til meg på Nasjonalgalleriet i Edinburgh, og da må jo moderen følge opp, hihi!

 11. Jeg blir gjerne med på konkurransen =) Erteblomster er noe jeg må ha hver sommer, og Fløyelsdrømmer var nydelige!
  Jeg pleier å så de direkte ut, men da kommer de gjerne litt seinere! I år tror jeg at jeg sår de inne!

 12. Erteblomster er et must i sommerhagen og jeg kan ikke tenke meg en sommer uten. Det er herlig å ha blomster som absolutt bør plukkes for at det skal komme fler og fler og fler og….
  Jeg vil gjerne være med i loddtrekningen 🙂

 13. Jeg har nytt hus og HAGE denne sesongen og da hadde det vært så moro å prøve erterblomster.
  Jeg har aldri hatt det før enda det er så lekkert.
  Må jo bare benytte denne anledingen da….

 14. Anne – du sprer glede. Eg vert gjerne med på trekning. I fjor sådde eg i mjelkekartongar og det gjekk bra. I år har eg kjøpt roottrainers som eg skal bruke. Eg ser at Claus Dalby seier at erteblomster må få ny vekseplass kvart år. Er det andre si erfaring og?

 15. Jeg blir gjerne med på trekningen, erteblomster er vakre 🙂 og aller best resultat fikk jeg det året jeg sådde de rett ut og ikke forkultiverte de inne.

 16. Jeg hadde erteblomster i den gamle hagen min, og har tenkt å så mange her i den nye også!! Hadde vært stas å vinne noen flere sorter også! 🙂

 17. Ops. Jeg har sådd mine alt, litt tidlig det da forstår jeg. Får vinne noen nye fra deg da. Fantastiske blomster.

 18. Skal for første gang plante blomster i egen hage. Hadde blitt kjempeglad om jeg vant frøpakken «sommerbris». 😀

 19. Erteblomster! Veit du, det har jeg faktisk ikke frø av? Har fleire sorter sukkererter, men erteblomstfrø er det dårlig stilt med 🙂 Slenger meg med jeg, Anne 🙂

 20. Kjenner Jeanette og Solfang fra 2 pilekurs, og shopping i butikken. Flott dame! Vil gjerne være med i trekningen, men vanskelig å finne en favoritt blandt pakkene. Alle erteblomstene er jo nydelig 🙂
  Holder en knapp på Fløyelsdrømmer, kanskje 😀

 21. ojojoj, det er klart jeg veldig gjerne vil være med på dette!! sommerbris var bare helt nydelig!! (ja, fløyelsdrømmer også såklart, men sommerbris var nok favoritten!)

  Jeg krysser fingrene, tenk så gøy!! Har veldig lyst til å prøve å få sådd litt blomstererter i år, de er bare helt skjønne og dufter vidunderlig!! :o) og er bare helt herlige å ta inn i buketter! desverre står de jo ikke så lenge, men så raskt de er visne er det nye å ta av ute i hagen! :o)

  Heldige deg som allerede har blomstring i hagen! Her er det fortsatt masse snø ute… Men det begynner å hjelpe på smeltingen nå, heldigvis! Det er deilig!! du som kan så utrolig masse om hage -aner du hvor man kan få tak i gitter til barnesikring av damm, og om dette blir noe tess? har tittet på litt utenlandske sider, men ikke funnet noe sted i norge hvor de tilbyr det.. Regner med at jeg antagelig kommer til å lage sandkasse ut av hjertedammen min om jeg ikke kommer over noe smart.. Trist, men jeg får heller glede meg til damm igjen om noen år.

  Nyyyyydelige ekorn-bilder!!! Du er UROLIG flink til å ta bilder!! Så gøy at du har lyst til å drive med litt kakepynting, det er supergøy! :o) Den «sjokoladerosa» er kjempelett å lage -også er det raskt å lage muffins, så det kunne jo ikke vært bedre! :o) Jeg håper du snart blir frisk! :o)

  Stor klem fra meg til deg!!

 22. Min mor pleier å si at jeg har en sånn voldsom vinnerlykke… Kun på bakgrunn av at jeg en gang vant en orange hjemmeheklet pute på basar i Hegglandsdalen da jeg var 7 og et halvt år. Forresten så vant jeg vel kanskje også en fruktkurv 5 år senere… Med andre ord er det svææææært stor sannsynlighet for at jeg vinner denne trekningen her:)

  Selv om jeg allerede har kjøpt inn 3 sorter erteblomst til kommende sesong skulle jeg gjerne hatt flere. Mye vil ha mer!

  Fløyelsdrømmer hørtes riktig ut.

  God kveld der ute.
  B*

 23. Har ikke funnet den optimale metoden for å få til erteblomstene, men jeg gir meg ikke. Mange fine sorter du hadde også.

 24. Så artig at så mange like erteblomster!
  Jeg skal prøve å svare på alle erteblomstspørsmålene i den bloggposten jeg jobber med nå om å så erteblomster.

  Så om flere lurer på noe så spør i vei!

 25. Hei Anne 🙂 Jeg sådde rosa erteblomster i fjor, for første gang på mange år. De ble kjempestore og blomstret lenge, jeg var veldig fornøyd. Skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke har sådd hvert år. Men det skal jeg heretter.

  Mange nydelige sorter på bildene her. Jeg er gjerne med på trekning 🙂

 26. Ny vår – og nye muligheter i hagen. Jobber i kveld, men tar en liten pause fra kravene og tenker at denne sommeren – endelig – da skal hagen «innredes» og bli seende ut på ordentlig slik den ser ut inni hodet mitt. Kall det gjerne «fløyelsdrømmer»…

 27. Erteblomster blir sådd i år om jeg vinner eller ikke! Ny hage, og 6mål tomt å boltre seg på (slutt på studenttilværelse og blokk…)…har allerede kjøpt inn noen frø, hvite…men fløyelsdrømmene var veldig skjønne!

  Inspirerende blogg du har, jeg er nybegynner i «hageverden» -og fristes lett av pene bilder … Moro å lese om fugler også, vi har i vinter hatt besøk av masse fugler og jammen blitt litt fugleinteressert også! Takk for mange fine tips 🙂

  Hilsen fra Larvik

 28. ojojoj, det er klart jeg veldig gjerne vil være med på dette!! sommerbris var bare helt nydelig!! (ja, fløyelsdrømmer også såklart, men sommerbris var nok favoritten!)

  Jeg krysser fingrene, tenk så gøy!! Har veldig lyst til å prøve å få sådd litt blomstererter i år, de er bare helt skjønne og dufter vidunderlig!! :o) og er bare helt herlige å ta inn i buketter! desverre står de jo ikke så lenge, men så raskt de er visne er det nye å ta av ute i hagen! :o)

  Heldige deg som allerede har blomstring i hagen! Her er det fortsatt masse snø ute… Men det begynner å hjelpe på smeltingen nå, heldigvis! Det er deilig!! du som kan så utrolig masse om hage -aner du hvor man kan få tak i gitter til barnesikring av damm, og om dette blir noe tess? har tittet på litt utenlandske sider, men ikke funnet noe sted i norge hvor de tilbyr det.. Regner med at jeg antagelig kommer til å lage sandkasse ut av hjertedammen min om jeg ikke kommer over noe smart.. Trist, men jeg får heller glede meg til damm igjen om noen år.

  Nyyyyydelige ekorn-bilder!!! Du er UROLIG flink til å ta bilder!! Så gøy at du har lyst til å drive med litt kakepynting, det er supergøy! :o) Den «sjokoladerosa» er kjempelett å lage -også er det raskt å lage muffins, så det kunne jo ikke vært bedre! :o) Jeg håper du snart blir frisk! :o)

  Stor klem fra meg til deg!!

 29. Min Bestemor lærte meg å elske erteblomster,eller blomstererter som hun kalte dem.
  (Men hva kom egentlig først – blomsten eller erten?;) )

  Kunne gjerne tenke meg at «Fløyelsdrømmer» blir virkelighet i vår hage!

 30. Så spennende dette var!

  Erteblomster er jo så vakre…
  Jeg har tidligere sådd de direkte på plassen, men det har ikke vært så veldig vellykket, akuratt. Kanskje jeg skal prøve å så inne først.

  Jeg blir veldig gjerne med på trekningen!
  Ha en fortsatt fin kveld.

  Line

 31. tidigast 6 veckor före??!! å var jag en månad för tidigt ute, faktiskt villedad av en man jag trodde jag stolte på, suck.. Då hade det ju passat bra med en ny försyning, om jag har turen med mig då..
  Ha det fint 🙂

 32. Å, så spennende! Jeg vil gjerne være med:) Jeg elsker lathyrus:) Den siste pakken, fløyelsdrømmer er midt i blinken for meg;) Ha en fin kveld! Cathrine:)

 33. Erteblomster blir sådd i år om jeg vinner eller ikke! Ny hage, og 6mål tomt å boltre seg på (slutt på studenttilværelse og blokk…)…har allerede kjøpt inn noen frø, hvite…men fløyelsdrømmene var veldig skjønne!

  Inspirerende blogg du har, jeg er nybegynner i «hageverden» -og fristes lett av pene bilder … Moro å lese om fugler også, vi har i vinter hatt besøk av masse fugler og jammen blitt litt fugleinteressert også! Takk for mange fine tips 🙂

  Hilsen fra Larvik

 34. Så spennende dette var!

  Erteblomster er jo så vakre…
  Jeg har tidligere sådd de direkte på plassen, men det har ikke vært så veldig vellykket, akuratt. Kanskje jeg skal prøve å så inne først.

  Jeg blir veldig gjerne med på trekningen!
  Ha en fortsatt fin kveld.

  Line

 35. Hejsa.

  De allerskønneste sommerblomster er ærteblomster.
  Jeg har altid Matucana, høster selv mange frø. Men de andre kunne jeg godt tænke mig.

  Mange forårshilsener
  Helga, idehaven, Danmark

 36. Åh, erteblomster! Jeg tror ikke jeg kan få nok av dem 🙂 Vil gjerne bli med i trekningen, Anne!

  Stor klem fra Sørlandet!

 37. Hei :0)

  for 8år siden da en venninde av meg fylte 40,spurte jeg min mann om han kunne lage en litt dyp blomsterkasse med klatrestativ (erterblomster skal ha litt dyp jord)beregnet på erterblomster.jeg kjøptr flere sorter erterblomster ,lekakuler og jord.
  du kan tro hun ble glad for denne gaven,både jeg og min venninde elsker erterblomster.kassen er ennå i bruk.men jeg har ennå ikke fått min erterblomsterkasse,
  men jeg har ennå et lite håp at en dag …..

  mvh torill :0)

 38. Jeg har alltid erteblomster i hagen, det er en av mine store favoritter!

  Og jeg er VELDIG klar for å prøve noen nye sorter.

  Jeg vil også varmt anbefale stauden Bredflatbelg eller Breiskolm. Selv om den ikke har duft, er blomsten like nydelig som den ett-årige varianten, og den blomstrer lenge og i store mengder.

  Blomsterhilsen fra Snefrid

 39. Jeg har alltid erteblomster i hagen, det er en av mine store favoritter!

  Og jeg er VELDIG klar for å prøve noen nye sorter.

  Jeg vil også varmt anbefale stauden Bredflatbelg eller Breiskolm. Selv om den ikke har duft, er blomsten like nydelig som den ett-årige varianten, og den blomstrer lenge og i store mengder.

  Blomsterhilsen fra Snefrid

 40. liker å plante erteblomster ved klematisen, så «blomstrer» den igjen etter at den egentlig er avblomstret! Dvs jeg pleier å så rett i bedet, i år har jeg tenkt å så en del inne og noen ute litt senere, og håper på en VELDIG lang blomstring!!!!! Men si meg, må erteblomster alltid få så bøyd stilk? hvordan får man rette stilker på blomsten? og hvor mye og hva slags gjødsel vil de egentlig ha?

 41. Hei Anne. Erteblomster er såå fint. Jeg er en av de som ikke har lykkes med å få de til. Vil gjerne prøve en gang til.. Håper å vinne frø 🙂
  Ønsker deg en fin vår! Her er det fortsatt masse snø, og det snør, det snør…

 42. Skal prøve erteblomster for første gang i år, tenker å bruke dem i sammenplanting med lavere sorter. F.eks. Margeritter, ringblomst, eføy e.l. Til tross for mye snø i Trøndelag kribler det i kroppen etter vår og sommer 🙂

 43. Hei, og takk igjen for hyggelig kommentar inne hos meg 😉 Du har en superinspirerende blogg som jeg setter stor pris på! 🙂

  Jeg har veldig lyst på erteblomster og blir gjerne med. Disse var vakre. Likte det øverste utvalget best, med de lyseste fargene.

  Klem, Turid

 44. Jeg hadde stor glede av erteblomstene jeg sådde i fjor, og i år skal jeg så flere sorter… inne denne gangen, i begynnelsen av april etter råd fra deg.

  Jeg kunne godt tenkt meg til å vinne frø, og om jeg gjør det tar jeg en liten spasertur ned i veien til Solfang for å hente dem selv ;-).

  Nooria 🙂

 45. Hei Anne!
  Eg elsker erteblomster. Vi er så heldige å ha ett sommerhus helt ute i havgapet i Sogn og Fjordane. Der planta eg noen frø ved tuntreet for mange år siden. De blomstrer hver sommer! Når vinteren ikke er for kald stå stengelen, for den er så tykk og kraftig at det ikke kan kalles stilk, igjen og vokser videre tidlig om våren. Er ikke det utrolig? Trodde ikke erteblomstrene var så kraftige. Men, eg trenger kanskje noen nye etterhvert som kan supplere de som allerede vokser der? Eg vil og bli med i trekningen:)

  Takk for ei fin side!

  Klem Line

 46. Jeg har veldig lyst til å ha erteblomster iår! Min mor var veldig glad i dem, og jeg har hatt det før, men ikke etter at vi flyttet hit. Det er en litt vanskelig tomt, i og med at det opprinnelig er en steinrøys under jordlaget her. Når en setter en spade i jorda støter den nesten øyeblikkelig mot en masse åkerstein, samme hvor på tomta en prøver. Men erteblomster er så elegante og yndige så jeg har lyst til å prøve!

 47. Erteblomster er mine favoritter, så jeg blir gjerne med på trekningen.
  Du har en kjempefin blogg som jeg besøker ofte.

 48. Oisann, her renner det inn kommentarer både fra folk som jeg veit er innom av og til, og fra folk jeg ikke har sett kommenterer fra før. Gøy!

  Og takk til dere som sier dere liker dere her på bloggen, det varmer 😀

  Lilleba, Yvonne Dengin viste et smart triks for ditt problem. Kjøp store murerbøtter, borr huller i bunnen, grav huller i bakken som du setter plastbøttene ned i, fyll i med god jord, og vips, gode dyrkningsforhold.
  Erteblomstene må ha godt med vann, ellers får de meldugg og blomstrer ikke noe særlig. Tomta di høres veldig godt drenert ut, om det er mye stein/grus.

  Line. Det høres ut som om du har sådd og plantet staude-erteblomsten. Disse jeg lodder ut her er bare ettårige, mens du beskriver en som kommer igjen fra år til år. Den du har kan jo få følge av noen ettårige, for å forsterke opplevelsen! De ettårige blomstrer mer og dufter (vanligvis) mer 🙂

  Torill.
  Ulike erteblomstsorter ser litt ulike ut i blomst, noen har mer bøyd nakke en andre, tror jeg. mener å huske.. Må tenke litt på denne. Uansett, ikke noe du kan gjøre noe med, de er som de er. Hvordan gjødsel, tja, jeg tror ikke det er så nøye. Et vanlig balansert gjødsel er sikkert bra, bare det er nok av det. Det sies at man når man planter i krukker med kjøpejord skal ha litt vanlig jord fra bakken opp i pottene, for å få med de mikroorganismer som erteblomsten trenger for å komme i gang med å omdanne nitrogen, men jeg aner ikke om det stemmer…

  Mia, det blir nok planter av de lell. Jeg har sådd en haug med prøveplanter for å vise dere, de fleste av de (de jeg ikke har plaget til å vokse «feil») kommer jeg til å ta vare på og plante ut, de blir bare ikke like fine, og så blir det mer styr med de, enn om man starter seks uker før.

 49. Oisann, her renner det inn kommentarer både fra folk som jeg veit er innom av og til, og fra folk jeg ikke har sett kommenterer fra før. Gøy!

  Og takk til dere som sier dere liker dere her på bloggen, det varmer 😀

  Lilleba, Yvonne Dengin viste et smart triks for ditt problem. Kjøp store murerbøtter, borr huller i bunnen, grav huller i bakken som du setter plastbøttene ned i, fyll i med god jord, og vips, gode dyrkningsforhold.
  Erteblomstene må ha godt med vann, ellers får de meldugg og blomstrer ikke noe særlig. Tomta di høres veldig godt drenert ut, om det er mye stein/grus.

  Line. Det høres ut som om du har sådd og plantet staude-erteblomsten. Disse jeg lodder ut her er bare ettårige, mens du beskriver en som kommer igjen fra år til år. Den du har kan jo få følge av noen ettårige, for å forsterke opplevelsen! De ettårige blomstrer mer og dufter (vanligvis) mer 🙂

  Torill.
  Ulike erteblomstsorter ser litt ulike ut i blomst, noen har mer bøyd nakke en andre, tror jeg. mener å huske.. Må tenke litt på denne. Uansett, ikke noe du kan gjøre noe med, de er som de er. Hvordan gjødsel, tja, jeg tror ikke det er så nøye. Et vanlig balansert gjødsel er sikkert bra, bare det er nok av det. Det sies at man når man planter i krukker med kjøpejord skal ha litt vanlig jord fra bakken opp i pottene, for å få med de mikroorganismer som erteblomsten trenger for å komme i gang med å omdanne nitrogen, men jeg aner ikke om det stemmer…

  Mia, det blir nok planter av de lell. Jeg har sådd en haug med prøveplanter for å vise dere, de fleste av de (de jeg ikke har plaget til å vokse «feil») kommer jeg til å ta vare på og plante ut, de blir bare ikke like fine, og så blir det mer styr med de, enn om man starter seks uker før.

 50. Hei Anne!
  Jeg blir gjerne med på trekningen. Jeg sådde erteblomster i fjor, det var veldig kjekt. men da jeg plantet de ut ble det lite blomster i forhold til bladverk.
  Nå skal jeg følge med på dine innlegg om erteblomstene!
  Veldig flott og inspirerende blogg du har:))

 51. Hei Anne!
  Jeg blir gjerne med på trekningen. Jeg sådde erteblomster i fjor, det var veldig kjekt. men da jeg plantet de ut ble det lite blomster i forhold til bladverk.
  Nå skal jeg følge med på dine innlegg om erteblomstene!
  Veldig flott og inspirerende blogg du har:))

 52. KJempefin hageblogg, nå når våren har kommet (ja, for det har den…) så er jeg innom nesten hver dag for å se om det er noen nye inspirerende innlegg 🙂

  Erteblomster har jeg aldri hatt før, så da er det på tide å prøve? 🙂
  Fløyelsdrømmer er bare nydelige.

 53. Så kjekt 🙂

  Som nyetablert i ny hage melder jeg meg på. Venter med stor iver til snøen skal forsvinne her så vi kan gå ut og klargjør hagen til sesongen. Takk for en inspirerende side 🙂

 54. KJempefin hageblogg, nå når våren har kommet (ja, for det har den…) så er jeg innom nesten hver dag for å se om det er noen nye inspirerende innlegg 🙂

  Erteblomster har jeg aldri hatt før, så da er det på tide å prøve? 🙂
  Fløyelsdrømmer er bare nydelige.

 55. Erteblomster minner meg om mormor, barndom og bryllup vårt, der erteblomster var en selvfølgelig gjest i bukett, hår og knapphull!

  I år har vi endelig flyttet ut av storbyen og fått egen hage 🙂 Derfor gleder meg til innlegg om å lære å plante erteblomster, men har ingen frø og håper på litt flaks i trekningen i morgen. Jippi – endelig vår!

 56. Blue Velvet var det den het, ja, den nydelige lilla. Hadde den for mange år siden og har siden fundert på navnet for om mulig få tak på den igjen. Den blir fin opp mot min sorte levegg.
  Med sykemelding hele høsten og vinteren har det vært et høydepunkt å følge med på alle artige innlegg – takk for fin blogg.

 57. Det er som med skomakerens barn….eg er hagehjelper for andre men ikkje tid til oss sjølve 😉
  Så Fløyelsdrømmer passer perfekt til vår hage i år, den skal få oppbinding oppetter steingarden og kikke opp på den nye frukost terrassen! tvi-tvi-lucky-me

 58. Erteblomster minner meg om mormor, barndom og bryllup vårt, der erteblomster var en selvfølgelig gjest i bukett, hår og knapphull!

  I år har vi endelig flyttet ut av storbyen og fått egen hage 🙂 Derfor gleder meg til innlegg om å lære å plante erteblomster, men har ingen frø og håper på litt flaks i trekningen i morgen. Jippi – endelig vår!

 59. Erteblomster er et must! Sådde faktisk sorten «Pink Cupid» som selges hos Solfang, allerede 8. februar. Heldigvis er det ikke klatrevarianten av erteblomstene, men en sort som blir 15-20 cm høy. Jeg har toppet plantene flere ganger så nå er det alt blitt fine planter. Håper bare våren kommer snart så dem kan være ute på dagtid.

  Om en uke eller to skal jeg så en ny runde av disse uunnværlige plantene. Da skal det såes av klatrevarianten. Jeg har en rest på noen frø fra i fjor som skal i jorden. Hadde jeg vært heldig så hadde jeg vunnet noen flere frø her. Om jeg ikke vinner så handler jeg flere frø hos Solfang av sortene i fløyelsdrømmer.

 60. Da har klokken passert 12, så påmeldingen er stengt. Trekker vinner og offentliggjør i løpet av ettermiddagen/kvelden 🙂

 61. Hei! Erteblomster er nydelige og dufter så godt! Erteblomstfrø vil jeg gjerne vinne! :)) Ha en fin dag! Går mot vår og hagetider! 🙂

 62. Eeeelsker erteblomst duften. Det finnes ikke en parfyme i hele verden som dufter bedre enn denne:)
  Hva er vel bedre enn å kjenne duften som kommer over deg i det en sval bris om sommeren kommer?
  Gleder meg til å sette frø!

 63. […] Lathyrus-rus: Vinn erteblomstfrø fra Solfang! | MoseplassenLathyrus-rus: Vinn erteblomstfrø fra Solfang! mmmmm, erteblomster! En kan lett bli hensatt til myke sommerdrømmer av denne blomsten 🙂 Etter mange spørsmål om … […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her