Frøken Vårtegn – Finalister. Deilig vårglede!

Etter en uke med Hurra! innlegg her på Moseplassen så passer det utrolig godt å avslutte med disse 14 kandidatene for finalen i Frøken Vårtegn 2011. Våren rommer utrolig mye å glede seg over. Hurra!

Gratulerer til alle finalister. Nå kan dere stemme frem deres favoritter, og om du gikk glipp av innledende runde så anbefaler jeg at du tar en titt på de 70 deltagerne.

Det var egentlig meningen å ha 12 deltagere i finalen. Men ettersom hjernen min kortslutta litt tidligere i måneden og jeg på facebook lenket spesielt til to ulike kandidater så har jeg nå valgt å ta inn 14 til finalen slik at det er sikkert at ingen gikk glipp av en finaleplass på grunn av mitt dårlige valg. Jeg tenkte ikke over at en slik lenke ville kunne gi konkurransefortrinn ettersom lenkene ble lagt ut før avstemning, og jeg beklager ovenfor andre deltagere.

Her er de 14 kandidatene som håper på tittelen Frøken Vårtegn 2011. Avstemningen ligger nederst i posten, og klikk deg gjerne inn til de ulike deltagerne og legg igjen en kommentar!


Frøken Hjertelig fra Vårglad
Like sikkert som at snøklokker og krokusar kjem fram kvar vår, er det også at motorsagene kjem fram.
Eg elskar lukta og lyden av motorsag, og forutan grasbrenning er dette det beste vårtegnet eg veit. Dessutan er det flott at det blir rydda i skog og kratt. Trea blir finare då, og lys, sol og utsikt får sleppa igjennom.
Og har greinene litt spesiell form, kan det også bli eit fint merke i treet, slik som her.
Frøken Hjertelig traff eg på min luftetur i vårsola i dag morges, og ho var så fin at ho får bli mitt bidrag


Frøken Viljesterk fra Tilflukt
Eg har kalla ho for Frøken viljesterk av di ho allereie har trassa snø, vind og blæst for å vera her og har ikkje vist noko teikn til å bukka under eller gi etter for naturens alle prøvelser. Tua vert ikkje mindre med åra, og ho står der og gleder både oss i bygården og naboar som vandrer forbi. For tida utgjer sambygdingane hennar og ho eit vakkert teppe, og er vi heldige så held dei til påske.

Frk Gul fra Nr13
Idag har snøen endelig regnet vekk, så nå venter jeg på sola! På fredagens trilletur, fikk jeg øye på noe som lyste så flott opp i veikanten. En nydelig liten hestehov hadde sprunget ut, og den er et sikkert tegn på at nå kommer våren snart!

Frøken Solslikk fra Sidsel Lyngroth

.

Frøken Knopp fra I Døsset
Mitt bidrag til dette har jeg tatt i dag på søndagsturen min…en flott søndag med deilig vårdrag i lufta «smil». Vårtegnene står ikke akkurat i kø her enda, men noen flotte eksemplarer dukker nå opp her og der!


Frk. Blått til lyst fra Tusenfryd
Jeg plantet for noen få år siden ei lita tue med blåveis (kjøpt og betalt for) og nå gleder den meg med de nydeligste blå vårblomstene en kan tenke seg. Her på våre trakter er det langt mellom blåveistuene i skogen, og derfor er gleden ekstra stor over å ha sin egen private tue som ingen får plukke av.

Frøken Freidig fra Mändelhjarta
Mitt bidrag er denne freidige frøken, som spankulerer så majestetisk over plenen, i jakt på insekter og byggmateriale. Ett av mange fine vårtegn. Noe annet enn blomster, men også en flittig og nyttig hagegjest.
Svart og grå og hvit er jeg, som våren bringer hjem til deg.
Linerle er det fine navnet mitt – jeg kan vippe på stjerten litt!
Det skal være «visning» her idag, undrer om «boet» blir til behag.
Men insekter må jeg ha – da blir livet bra!
Vi blir nok venner du og jeg. Jeg fanger jo insektene for deg!
Våren har kommet når du ser meg. Må det bli en fin tid – også for deg!

Frøken Skilla fra Krabbelure
– En stor, gammel, glemt hage…
…full av blå, bølgende Skilla…
– Å springe i det blå er nesten som å fly…
– Så uendelig vakre! Så uendelig, deilig VÅR!!!!!
Hvite strømpeben og pene gullsko springer og springer og springer…!
Lungene blir fulle av kald, frisk vårluft.
Røde kinn…
Lykke!


Frøken Påske fra Lenemoras verden
Det er et sikkert vårtegn når påskeliljene lyser opp i vårens enda så grå omgivelser. De minner oss om at snart er alr grønt og skjønt omkring oss. Hos meg får påskeliljene stor plass i denne tiden.


Frøken Million fra Berit T
I dag her jeg vært i hage
med så mye krokus
som jeg aldri har opplevd før.
Et vakrere syn skal en leite lenge etter.
De stod tett i tett,
og dannet et teppe.
Lunt med en gammel steingard
som gir ly mot nordavinden,
og store trær rundt omkring.
Det gamle huset var fraflyttet…
Et nydelig sted på jord,
og det er på øya her dette er.
Helt utrolig vakkert sted.


Frøken Stella-Magnolia fra Min verden
Det er mange vårtegn i hagen nå. Bitte små tupper av pion, krokus, allium og tulipaner. Noen keiserkroner er også på vei. Dessverre har jeg ikke Magnolia selv – men jeg har mange i «nabolaget». UMB har en samling magnolia som jeg er og ser på hvert år. Selvsagt tar jeg også turer til Drøbak når det er sesong og jeg titter rundt hjørner og kikker i vei. Jeg vet stort sett hvor de er nå. Jeg passer meg for ikke å bli altfor nyskjerrig og tar ikke bilder opp mot huset til folk – men i UMB-parken knipser jeg vilt.
Dette er Frøken Stella-Magnolia. Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne ha henne i hagen – men inntil videre vil jeg vente. Det er leit nok når rosene er helt nedfrosset!


Frøken Fryd fra New Dawn
Min kandidat denne gangen er Frøken Fryd. Navnet sitt har hun fordi det er nettopp hun som fryder meg aller mest om våren. Med sin nydelige blålilla farge lyser hun opp i hagen som fremdeles er grå og trist etter vinterdvalen. Nå er det ingen vei tilbake – våren har kommet!Frøken Brumle fra Lotte

Billedet er taget 24/3-11 og det er frøken Brumle der er travlt optaget af at komme så langt ned i den hvide krokus som muligt. Jeg følgte hende en tid, helt beruset af pollen var hun. Ganske uimodståelig.
Knus fra Lotte på Lysthaven


Frk Evighet fra Mathildes Eden
Se på meg! Se på meg!
Jeg er en nyfødt danserinne!
Med mitt lilla kronbladskjørt, inviterer jeg deg til å danse med meg!
Til tonene av nyankomne trekkfugler og varmen fra solens deilige stråler
vil jeg danse med deg. Og jeg vil danse meg inn i den vakre, livgivende våren.
Danse til dagene blir lange og nettene blir hvite.
Danse til skoene mine går i stykker og skjørtet mitt blir matt og glissent.
Danse til jeg ikke orker mer. Helt til jeg går i frø… Da kan jeg danse for evig…

PS: Kandidatene er fremstilt i tilfeldig rekkefølge, den har ingen sammenheng med resultat i innledende runde.
• Finaleavstemningen løper frem til den 20.april kl 20.00
• Vinner og alle stemmeresultat presenteres den 21 i egen bloggpost. Det er resultat fra finalerunden som teller mot premieplassering.
• Premievinnere kontaktes pr epost.


Premier:

Og for noen premier! Jeg synes det er såå kult å kunne tilby deltagerne disse godsakene:
1. Premie: Gavekort på 3000 kr fra BoGrønt Rom Hagemiljø!!!
Gavekortet kan brukes i den velassorterte nettbutikken eller rett i butikken i Tønsberg.
2. Premie: Rydningssaks medium sideskjær + Premium planteskje og kultivator fra Fiskars. Verdi 693 kr
3. Premie: Beskjæringssaks powergear sideskjær + Premium planteskje og kultivator fra Fiskars. Verdi 458 kr
4. Premie: Premium planteskje og kultivator fra Fiskars.
Verdi 208 kr.

Eksempler av utvalget hos Bogrønt Rom Hagemiljø: Peon 'Bowl of Beauty', Julerose 'Blue Lady', Ekte kuletistel, Solhatt, Rødkvann. Klematis 'Best Wishes', Rose 'Honorine De Brabant', Georgine 'La Recoleta', Hosta 'Big Daddy', Blå Agapanthus
2-4 premie fra Fiskars: Rydningssaks, Premium plantespade og kultivator og beskjærningssaks

Takk til alle som bidrar med stemmer! Og god påske alle sammen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Hei Anne.
  Avstemningsknappene er blitt borte? Eller er det noe gærnt med min PC? Med så mange flotte kandidater, så har jeg selvfølgelig lyst til å stemme 🙂

 2. Får du ikke opp stemmemuligheten Aud Irene?
  Det skal stå «vote» under hvert enkelt bilde nederst her. Om det er andre som har samme problem så si i fra!!

 3. Trodde jeg hadde stemt, men har bare gått inn på bloggen til de tre jeg likte best og lagt igjen kommentar der. Regner med at «stemmelisten» kommer snart:)

 4. Jeg fikk nå en epost fra de som tilbyr stemmedingsten. De har en bug som de driver og fikser nå. Regner med at de fikser det temmelig raskt.

 5. Hurra!
  Da funker den igjen.
  Takk til folket på Inlinks som fikset så raskt 🙂

  Om noen fremdeles har problemer så trykk refresh på siden. Hjelper ikke det så er det viktig at dere sier i fra, sånn i tilfelle buggen ikke er fiksa lell.

 6. Så gøy! Morsomt at du orker å holde på med dette. Veldig gøy for oss 🙂 Morsomt at Frøken Stella Magnolia er videre også. Da har jeg noe å blogge om i dag også…. trallala… Det er begrenset hvor interessant brune roser er i lengden!

 7. ble nesten litt bekymret jeg nå… fikk jo ikke deltatt med bilde (det er heldigvis i orden nå) og så så jeg meldingen om at avstemmingen var over også… Men heldigvis får jeg stemt da iallefall:):) Ikke bare bare med data:) Flotte kandidater, ikke lett å velge. Jeg ønsker alle lykke til:)

 8. Da er stemmingen unnagjort, mange fine kandidater men noen skilte seg litt ekstra ut…. Da er det bare å følge med på hvordan det går.

  Fint initiativ Anne!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her