Sydveggen strutter!

På sydsiden av huset inntil grunnmuren så er det et smalt bed. Dette er den aller første plassen jeg plantet noe, nemlig løk vi kjøpte den dagen vi fikk tilslag på huset. Kjøp og overtagelse var på høsten 2007, og når vi omsider fikk hagen så hadde jorda fryst alle andre steder, men her på sydsiden fikk jeg hakket løs nok til å legge ned løkene. To av tingene jeg handlet da var de røde tulipanene som alltid blomstrer tidlig, samt de fantastisk vakre hvite tulipanene som ikke ser ut som tulipaner. De heter Tulipa turkestanica og det var en tilfeldighet at de havnet i handlekurven, de så nemlig ikke fine ut på pakkebildet, men det var så lite å velge i. (Det er altså ikke alltid det er så dumt at pakkebilder ikke ligner på blomstene..)
En kan ikke si at bedet er velkomponert, men akkurat det blåsser jeg i nå på våren, – ja til fargerikt fellesskap!

God påske! Håper du har like fint vær som meg :) og husk å stemme på vårtegn-finalistene.Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Vi blir så glade når de første løkplantene kvitterer med blomster på våren, at komposisjonen av fargeprakten har mindre å si! Ellers liker jeg veldig godt fargene i bedet, og så flotte tulipaner og påskeliljer!
  Jeg bare MÅ ha noe gult som blomstrer når våren kommer! Det ligger jo også litt historie i plantene i dette bedet, i og med at de ble plantet samme dag dere fikk tilslaget på huset!
  Nyt våren, Anne! God påske =)

 2. Så flott syn:) Her blomstrer bare påskeliljer og noen perleblomster har fått god farge. Tulipanene er ikke kommet så langt som hos deg. Første dagen på lenge vi har sol, så regner med at det snart spretter ut både det ene og det andre:)

 3. Det er i tillegg litt blått og lilla i blomst, krokus og perleblomster, derav fargeklæsjen, men de synes jo ikke… hehe.
  Beddet startet opp med snøklokkeflor. De røde tulipanene var andre blomst ut faktisk. Før krokus! (men det kan ha litt med plasseringen å gjøre.)

  Jeg er veldig glad i sydveggen min, og det plumper nok ned noen nye «tidligblomster» her i løpet av sesongen. Resten av hagen har maks 2.cm lange spirer, ja med unntak av blåveistua da, som står på sydsiden men ikke inntil veggen. Når vi en gang får ferdig huset så skal det opp diverse espaljerte trær på veggen der, druer og fersken og slikt. Moms!

 4. Så hærlige bilder. Godt for øyet å se slike fargegleder :). Forstår at bedet har spesiell historie,, slikt gjør gleden ekstra stor :).

  Var med gutten på biblioteket idag. Mens han var opptatt med sitt leste jeg hageblad. Ble så glad da jeg så notis i bladet om Moseplassen! Det var kjempefin omtale med anbefalinger om å besøke deg. Satt nok der å smilte :).

  Har stemt på de flotte kandidatene. Ønsker deg en fin fin påske :)

 5. Det er rart å se så stor forskjell det er. Jeg bor lenger syd enn deg (sør i Østfold). Her er det ikke mye tulipaner i enda. Naboen sine pleier å være tidlig, de har knopper nå, hos meg er det bare krokusen som har åpnet seg. Men liv er det iallefall ute, det ser man fra dag til dag! Herlig!

 6. Hege, vigdis og Marita. God påske til dere også :)

  Tromsøjente, ble nysgjerrig på hvilket blad det var…
  Aina, her er også hvitveis i samme området, fine blomsten :)
  Anne, men du, dette er botaniske supertulipaner. de kom i blomst før krokusen i samme bed!

 7. Hege, vigdis og Marita. God påske til dere også :)

  Tromsøjente, ble nysgjerrig på hvilket blad det var…
  Aina, her er også hvitveis i samme området, fine blomsten :)
  Anne, men du, dette er botaniske supertulipaner. de kom i blomst før krokusen i samme bed!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her