Vinneren av Frøken Vårtegn 2011 ble:

Stemmer er telt, og etter en utrolig jevn kamp om første og andreplass så ble vinneren til slutt Frøken Million fra Berit T. Hennes frøken kan nå smykke seg med tittelen Frøken Vårtegn 2011, og Berit T kan hygge seg med 3000 kr i nettbutikken (eller butikken) til BoGrønt Rom Hagemiljø. Hurra!

På andre plass kun en stemme bak kom Frøken Scilla fra Krabbelure, som vant rydningssaks og håndverktøy fra Fiskars. På tredje kom Mandelhjärta og hennes Frøken Freidig, hun vant beskjæringssaks og håndspade og kultivator fra Fiskars. Og fjerdeplassen gikk til Frøken Påske presentert av Lenemoras verden, som vant håndspade og kultivator fra Fiskars.

Gratulerer til dere fire premievinnere, og gratulerer til alle andre finalister med fine plasseringer, og takk til alle som var med, kjempeinspirerende å se deres vårtegn 🙂
Alle kandidater og stemmeresultat kan sees i Innledende runde, og finalerunde.

Premiene ble levert av BoGrønt Rom hagemiljø og Fiskars

Vinner og andreplass viste tepper av blomster, den ene scilla, den andre krokus. Og med omtrent en halv gang så mange stemmer som tredjeplassen så viser stemmene at dette var noe som virkelig slo an blant dere lesere. Her i Oslo er ikke scillatepper så uvanlig, en finner de i mange parker, feks på Botanisk hage (blomstrer vel nå tenker jeg, om de ikke er avblomstret). En kan også lage blomstertepper av snøstjerner, snøklokker og gullstjerner.
Mange lurer nok på hvordan man kan få til slike tepper, så derfor poster jeg en bloggpost i morgen med de tips jeg kjenner til. Og om du har noen tips til hva man bør tenke på så er det flott om du deler de i kommentarfeltet slik at jeg kan ta de med i morgendagens bloggpost. Sammen er vi lurest! Jeg vil gjerne også ha forslag til fine steder i Norge hvor man kan oppleve slike store blomstertepper, og se dine bilder av blomstertepper.

Intervju med Berit T og hennes vakre Frøken Million:
Gratulerer med seieren Berit!
Tenk at så mange likte dette bilde at vi vant , det var utrolig stort.
Tusen takk til dere alle som stemte, jeg er meget glad over at mitt bilde med millioner av krokus gikk av med seieren og blitt Frøken Vårtegn 2011.

Hvorfor valgte du ut nettopp denne kandidaten for konkurransen?
Kanskje det var mengden av alle krokusene og fargene…. og en drøm som sikkert mange har – å få til et slikt teppe.
Jeg valgte dette bildet blant mange andre fra denne hagen. Det var fordi det viste hvordan krokusteppet «beveget». Steingarden som gav ly, og de gamle trærne som stod bøyd av nordavinden.

Tema for konkurransen denne gang var jo vårtegn. Hvordan er våren hos deg?
Det gror så en nesten hører det. Gåsungene er gule å lubne, bjørka har fått museører og hvithveisen er kommet, og jeg har fått sett blåveis for første gang i mitt liv. I går ble jeg overrakt en fin tue med disse skjønnhetene, og er nå plantet i utkanten av hagen på hytta, der skogen er nærmeste nabo, og håper at den kan spre seg etterhvert i et naturlig område. Blåveis vokser ikke her til vanlig, så jeg håper at den vil klare å trives.

Vil du fortelle litt om deg selv Berit?
Litt om meg selv… er en godt voksen dame i sin beste alder, gift, har to voksne jenter, svigersønner og tre barnebarn + hunden Laika.
Jeg liker veldig godt å fotografere, og er stadig på farten, enten gående eller krypene, stadig nye vinkler, og det hender folk stopper å spør om det er noe galt med meg.
Bloggen bruker jeg til å vise det jeg er opptatt av i øyeblikket. Derfor er innholdet nokså varierende gjennom året.

Og hagen din?
Hjemme er hagen ganske enkel. For det meste vintergrønne vekster. Det er fordi vi er på hytta hele sommerhalvåret, dermed blir det hagen der som blir prioritert. Litt vanskelig å finne spadybde der, men utnytter det som er. Spennende er det å se hva som kommer opp hver vår, om det har overlevd vinteren.
Det som er så trist er at en rådyrmor med sine små har funne ut at her går det an å leve godt, så det meste med nye grønne skudd forsvinner, tulipaner, påskeliljer, krokus, blir som regel tatt før jeg har fått sett blomst. Dermed blir det satset mer på rohdedendron for de får står i fred. Sommerblomster i krukker og kar som kan flyttes er også greitt.

Du får jo et realt gavekort fra BoGrønt Rom i premie, har du begynt å tenke på hva du skal bruke det til, noe som mangler i hagene?
Gavekortet blir antagelig brukt på litt nye redskaper, og et hav med krokusløker som skal spas ned i plenen til høsten, med tanke på å oppnå litt av et slikt teppe som denne hagen hadde der jeg tok bildet. Tror jeg satser på plante på plenen hjemme, for der får de kanskje stå i fred for rådyr…

Jeg veit det er mange som lurer veldig på denne hagen du har fotografert, vil du fortelle litt mer om hagen og hvor den ligger?
Denne hagen såg jeg bilde av på Facebook, dermed tok jeg kontakt med dama som viste bildet derfra, og spurte hvor det var. Det viste seg at det var på Karmøy der jeg bor, nærmere bestemt på Torvestad, kun 20 minutt unna med bil!
Dermed bar det av gårde den første dag med sol, og på leit etter hagen. Jeg prøvde å få kontakt med eieren, men de var ikke hjemme, dermed tok jeg meg til rette…. Huset som hørte til hagen stod tomt. Måtte se meg godt føre hvor jeg tråkket, for her var det tett i tett. Dette var overveldende og utrolig vakkert og en opplevelse å få sett.

…..

Takk til Berit for at hun stilte opp til intervju, alle krokusbildene er hentet fra bloggposten, det er enda flere der. Og igjen: Takk til alle som deltar på konkurranser! For neste runde så får påmeldingen en vri som jeg håper gir enda bedre eksponering av de ulike deltagerne. De fine menneskene på Inlinkz har lagt til en funksjon basert på mine ønsker, så heng med 🙂

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Tusen takk for for «Missetittel» og flott gevinst, jeg er utrolig glad! Takk til alle som stemte Frøken Million frem. Gratulerer til alle de andre flotte Frøknene!

  2. Tusen takk til alle som stemte på min linerle – så gøy at jeg kom med på «pallen» denne gang! 🙂 Flotte premier!
    Gratulerer til de andre vinnerne også! Alle flotte på sin måte!
    Ha en fortsatt fin vår, og riktig god påske! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips