En bitte liten skjønnhet: Soldanella alpina

Og når jeg sier bitte liten skjønnhet så er det størrelsen jeg tenker på. Planten på bildet er 8 cm på det høyeste (de kan bli noe høyere), bladene holder seg stort sett en liten cm over bakken.

Det vil si at blomsten er så liten at du må helt ned på knærne for å se den! Men den er vel verd grønske på knærne, for når du kommer tett på ser du den herlige blå-lilla flikete klokken, den vakre lilla stilken og det nydelige mørke bladverket.

Skjønnheten er faktisk hjemmelaget, jeg sådde den i 2008 og fikk veldig god spiring. Men ettersom den fikk dårlig stell så gikk jeg lei hele planten før den blomstret, så nå har jeg bare en par planter av den. Angret når jeg så hvor søt den er!

Et engelsk navn på den er «alpine snowbell», et navn den nok har fått fordi den kan blomstre meget tidlig, like etter at snøen har gått. Den liker fuktig jord og beskyttelse mot middags-solen.

Mer blomstring fra hagen akkurat nå finner du i facebookalbum (åpent for alle).  Og har du oppdaget månedens konkurranse? Del hagetips!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  1. Nusselig sak. Jeg har også sådd, men husker ikke å ha sett den i år. Tror min er reist til de evige hagemarker.. Må nok så igjen.

  2. Sukk…. den er bare sååååååååååååå skjønn. Jeg har lett etter den lenge, og i år fikk jeg endelig bestilt 3 stk. Venter på å få en e-post snart. Oh, hva jeg gleder meg. 🙂

  3. Gullbrit, den var enkel å så, så om du vil ha flere så er det verdt å skaffe frø.

    Herlig med slike små yndigheter ja, slutter ikke å la meg facinere over hvor forskjellige blomster kan være!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips