Finalistene for konkurransen om beste hagetips:

39 hagetips har ved hjelp av deres stemmer blitt til 10 finalister. Hvilken av disse tipsene synes du er best? Vinneren vinner gavekort hos Bo-Grønt Rom Hagemiljø for 3.000kr, og du legger igjen din stemme nedenfor alle deltagerne.

Og når du er inne på de ulike bloggene og leser tips, så legg gjerne igjen en kommentar!

Hvordan lykkes med sådden
Trine med bloggen Hagen på Knatten har skrevet en lang artikkel om det å så og stelle sådd.
Hun forklarer sammenhengen mellom lys og varme, og hvordan du bør vanne. Hun går så over til å forklare prikling og topping av planter, og avslutter med råd om herding.

Murerbaljer som plantekar med vannreservoar.
Mari med bloggen Bakkane viser hvordan du kan bruke en murerbalje til å lage en undervannet krukke:
Murerbaljer er store plastkar som koster relativt lite. (selges ofte på Biltema, europris og byggvarebutikker), og de kan bli udmerkede plantekar.

Råd mot rådyr:
Marte med bloggen Marthes Atelie synes ikke det er så kjekt at rådyra spiser opp blomsterene hennes. Hun har et lett gjennomførbart tips for å gjøre blomstene mindre delikate for rådyra.

Fuglebad av rabarbrablad og betong:
Bloggeren Mandelhjärta tipser om at man kan bruke rabarbrablad og betong og støpe fuglebad. Hun viser inspirerende bilder og lenker videre til andre kilder.

Bleier til hagen:
Stein med bloggen Vår svenske sommerhage forklarer hvordan man kan bruke innmaten i bleier for å kunne vanne sjeldnere. Ja, helt vanlige babybleier.

Triks for å skille lekakuler fra jord.
Berit deler på sin blogg Underberget et triks som gjør at du kan holde lekakulene du legger i bunnen av krukker separat fra jorda. Noe som gjør det enklere å gjenbruke begge deler.

Lag drivbenker:
Hanne forklarer på sin blogg Min Verden hvordan hun har laget drivbenker. En drivbenk er en konstruksjon som er godt egnet til plantebarn og tidlig grønnsaksdyrkning, en karm med lokk.

Tomatdyrkning med undervanning:
New Dawn transformerer murerbøtter (dvs store rimelige plastbøtter) til potter for tomatplantene sine. Med undervanning og løsning for å lette gjenbruk av leka.

Vakker levegg for lite penger:
Alba, som blogger på Albas hage, hadde bruk for 10 meter levegg som tålte snø fra snøfreseren. Løsningen hun fant koster lite, er ikke arbeidsom å gjennomføre og er praktisk for klatreplanter.

Hvordan få mer frukt på trærne
Linette i Skippertakshuset gir råd slik at du kan få et epletre eller annet fruktre som bærer mer, og som også blir enklere å beskjære.

Gratulerer til alle finalister!
Og takk til alle dere som har stemt frem finalistene og som nå bidrar til å stemme frem vinneren 🙂


* Du kan stemme på inntil tre ulike kandidater (men kryss av for alle før du trykker vote).
* Avstemningen løper frem til 23. mai kl 22.00
* Vinneren offentliggjøres den 24. mai.

Premien kommer fra BoGrønt Rom Hagemiljø, og er et gavekort på 3000kr.
Vinneren vinner gavekort på 3.000kr. Gavekortet kan brukes i nettbutikken deres, som sender over hele landet og har et virkelig raust utvalg av stauder, klematis, roser, ferdighekk og knoller mm. Eller du kan besøke hagesenteret i Tønsberg.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Mange gode tips! Kjekt at du laget til en slik konkurranse. Her er det masse å lære 🙂
  Har stemt på min favoritt 🙂
  Ønker deg ei god helg, Anne
  Klem Tonje

 2. Så moro å være med i finalen 😀
  Artig å lese gjennom de 39 bidraga og det er fleire ting jeg godt kunne tenke meg å prøve på. Kjekt!

 3. Kjempegøy å være i finalen. Dette blir spennende. Det har kommet inn mange flotte tips, og jeg har allerede brukt ett av de.
  Tror ikke det blir det eneste.

 4. Hei Anne! Du har alltid like hyggelige konkurranser og inlegg, så jeg leser bloggen din flittig. Kjempemorsomt å se at også mitt tips hadde gått videre 🙂
  Jeg kommer til å teste ut mange av tipsene ovenfor! 😀
  Ha en riktig fin dag!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her