Konkurranse: 39 hagetips!

Hageentusiaster deler av sin hagekunnskap. Lær hvordan fikse et problem eller lage noe nytt og lekkert i hagen din!

Månedens konkurranse handler om hagetips. Store og små, grønne og grå, avanserte og enkle. Jeg veit at mange leser hageblogger fordi de setter pris på hageeierenes erfaringer og kunnskap, og håper denne samlingen tips kan bidra til at flere lesere finner frem til tips og blogger.

.

Premien kommer fra BoGrønt Rom, og er et gavekort på 3000kr.
Gavekortet kan brukes i nettbutikken deres, som sender over hele landet og har et virkelig raust utvalg av stauder, klematis, roser, ferdighekk og knoller mm. Eller du kan besøke hagesenteret i Tønsberg. Vinner stemmes frem av dere lesere.Påmeldingen til konkurransen er stengt. Ti finalister gikk videre til finalen. Og så ble det stemt frem en vinner. finalister er stemt frem: Se de ti finalistene. Se vinner og les intervju.
.

Jeg er jo ikke akkurat den første som har samlet hagetips. Jeg kom på at dette kunne være et konkurransetema i vinter, og siden det har blant annet Hagemessen og Fies Notiser laget samlinger. Titt gjerne innom de også 🙂

Flyttet ned fra toppen etter at vi gikk over i stemmemodus.
• Ett bidrag pr deltager.
• Du kan lage ny bloggpost, eller bruke bloggpost du har skrevet før.
• Jeg håper du legger inn en lenke hit til denne samlingen fra ditt tips, så bidrar du til å gjøre andre oppmerksom på konkurransen og gir flest mulig sjanse til å finne frem til tipsene.

Hagetipset kan være kort og konsist, eller det kan være en komplisert lang post. Men, jeg ber om at bloggposten primært handler om hagetipset, ikke en masse annet også.
Hagetipset kan handle om planter, om dyr, om noe du bygger, eller om noe helt annet!

Slik kåres vinner: (flyttet ned etter at innledende stemmerunde var over.)
• Vinner kåres ved at leserene gjennom to avstemningsrunder kårer sin favoritt.
• Dette er innledende avstemning og den er åpen til kl 23.59 18. mai. Du kan stemme på inntil ti ulike kandidater. Du stemmer ved å trykke der det står Vote under bildet og teksten.
• Så går de mellom 10 kandidater med fleste stemmer videre til finalen, hvor jeg presenterer alle kandidater og setter opp ny avstemning.
Finaleavstemningen åpner den 20 mai, og løper frem til kl 20.00 den 23.mai. Vinner offentliggjøres den 24. mai.

Håper du kan lære noe nytt av disse hagetipsene!
Og så ønsker jeg å oppmuntre alle til å bruke kommentarfeltene i de ulike tipsene til å fortelle om du ble inspirert av tipset eller om du lurer på noe.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

50 KOMMENTARER

 1. hei der Anne .
  Da har jeg blitt med med disse Jump Arounds 😉 Et superenkelt men genialt hagetips !

  Og litt humoristisk ikke minst 😉

 2. Jeg hiver meg med, med et innlegg jeg skrev i mars om hva som må til for å lykkes med å få små frøplanter til å vokse opp og bli fine planter.

 3. Glemte i farten å skrive at tipset handlet om å bli hanskes med liljebiller… fikk ikke rettet det opp igjen, nok engang surrer jeg med mine datakunnskaper:)

 4. Jeg tror jeg går i vårrus om dagene. Husker ikke om jeg har takket deg for at du hjelper meg med mine spørsmål. Men en takk kan vel ikke komme for ofte, så jeg takker igjen jeg 🙂 Ønsker deg en flott hageuke! Jeg gleder meg til alle dine innlegg her inne 🙂

 5. Jeg må finne et godt tips! Jeg fyller år da vinneren offentliggjøres.
  Det hadde vært kjekt å vinne da vet du.
  Men da må jeg tenke hva jeg gjør, som kan være lurt og dele…
  Gøy utfordring!
  Hilsen EK 🙂

 6. Hadde gjenbrukshage før(nå bare veranda), derfor ingen bilde.
  Et diger vegg til vegg-teppe skulle kastes.Jeg la det ut på plenen, fyllte på med blanding av sand og litt jord. Kjøpte poser med blanda blomsterfrø til blomstereng.
  Det funka!!!! Ble en nydelig eng med valmuer og blå lin. Ikke burde jeg luke, og plantene holdt seg «på matta». Blomstene kom igjen år etter år.
  En lett måte å skaffe seg blomsterprakt på 🙂

 7. Hei Anne! Jeg synes at temaet denne gangen var utmerket! Og ikke minst nyttig! Her er opptil flere tips jeg gjerne vil forsøke. Og jeg deltar gjerne med mitt minidrivhus! ME

 8. HeiHei 🙂
  Herlige påmeldte! jeg ligger litt etter med å følge opp her nå, var en litt rar helg, men ganske snart skal jeg få lagt inn de som har meldt seg på via epost 🙂

 9. Hei Mari_ Godt å høre at du likte tema. Jeg hadde jo håpet på flere påmeldte, men men, det er jo enda noen dager igjen..

  Mathilde, det røde krysset skal være der. Det kan brukes til å slette eget bidrag om man har skrevet noe feil.

 10. Hejsan!

  Min post om att ta sticklingar av buxbom är en av de mest lästa på min blogg, verkar som att många letar efter det på nätet. Snart dags för en uppföljning om hur det gick… 🙂

  Kram

 11. Da har jeg også kommet med et bidrag.
  Er ikke så flink til lenke til din blogg.
  Utsetter alltid å lære meg det.
  Takk Anne for en flott konkurranse.

 12. Så, nu har jag lagt in ett nytt inlägg med efter-bilder och möjlighet till kommentarer! 🙂

  Jättekul tävling! Ska surfa runt lite bland de andra bidragen nu…

  Kram Birgit

 13. Heiv meg på i siste liten, men glemte å merke innlegget med tips tittel.. skulle vært «vindu i levegg»

 14. Uff – jeg klarte ikke å summe meg til å være med denne gangen. Har vært trøtt og utenfor etter å ha operert ut en visdomsjeksel. Da jeg ikke fant noen bilder i arkivet jeg følte jeg kunne bruke, så maktet jeg ikke å ta meg sammen.

  Men jeg skal selvfølgelig være med å stemme frem de beste kandidatene. Og neste gang … 🙂

 15. Har bare fått avgitt èn stemme, rester blir ikke registrert og det står fortsatt at jeg har 9 stemmer å avgi. Er det noe forbigående tro?

 16. Da jeg hadde lagt inn kommentaren ovenfor så hadde det plutselig blitt registrert 4 stemmer til. Etter litt fram og tilbake, inn på andre sider for så å komme tilbake til avstemningen så hadde resten av stemmene blitt registrert. Merkelige greier, men nå har jeg hvertfall stemt 🙂

 17. Så mange gode tips. Artig at du samler så mange i en konkurranse, anne. Jeg har også hatt trøbbel med å kunne få avgi stemmer. Jeg har bare fått stemt på tre stykker, og det er jo litt dumt, det er flere jeg vil stemme på.

 18. Heisann Anne!

  Jeg henger ikke med med alt lenger. Tida flyr fra meg.
  Leste om tipsene hos timjanoakeleija.
  Fristen har gått ut, men jeg viser til et tips jeg har hatt liggende på bloggen min om å ta vare på spanske margeritter vinteren over.

  http://viltogvakkert.blogspot.com/2009/09/margeritter-sesongen-gar-mot-slutten.html

  Jeg forsømte dem litt i vinter. De tørka ut, men nye er kommet i haven… og de skal passes på og få skikkelig stell i oktober, noevember , desember og fram til neste mai…

  Ha en flott 17. mai ;:OD)

 19. Heisann Anne!

  Jeg henger ikke med med alt lenger. Tida flyr fra meg.
  Leste om tipsene hos timjanoakeleija.
  Fristen har gått ut, men jeg viser til et tips jeg har hatt liggende på bloggen min om å ta vare på spanske margeritter vinteren over.

  http://viltogvakkert.blogspot….

  Jeg forsømte dem litt i vinter. De tørka ut, men nye er kommet i haven… og de skal passes på og få skikkelig stell i oktober, noevember , desember og fram til neste mai…

  Ha en flott 17. mai ;:OD)

 20. Her var det utrolig mye gøyalt! Jeg kjenner at jeg godt kunne tenke meg det gavekortet fra Bogrønt 🙂 Måtte den beste vinne 😉 Jeg er ekstremt fornøyd med benkene som var så og si gratis – og som fungerer absolutt som forventet. I morgen skal jeg grave ut revebjeller som har overvintret og plante ut – også skal jeg så noen nye stauder. Så gøy!

 21. Det er et helt fantastisk opplegg du har med hageblogger , du er åpen for alle og vi kan dele masse ideer og informasjon .
  Det er noe av det en savner når en surrer rundt i hagen helt avlene. Nå har jeg fått så mange nye venner fra hele landet, noe som er lærerikt.
  Jeg vil egentlig bare si takk for at jeg får være med i hageklubben din .
  Ha en fortryllende helg Marit.

 22. He hei, alle hage folk!

  Masse bra tips her altså. Tenkte bare å vise at sedum også er veldig fint i både hagen og på tak!
  Her er en facebook side fra Vital Vekst AS som selger sedum. Ta en titt vis du ikke veit hva det er!
  Kos dere i hagen 🙂

  http://www.facebook.com/pages/

 23. Jeg har aldri vert på denne siden før, men må si at å ha hage kan vere det enkleste du kan gjere. Min hage er bare 4 månder gammel, men er den mest fargeriks, fineste, og herligeste hagen i heile nabolaget. Med 4 små hyperaktive barn og fulltids jobb for meg og far, regn vind nesten kvar dag så får eg gjort alt på under en time per uke. 🙂 Eg har alltid ønsket meg ein fin hage, nå har eg ein takket være mitt nye geniale materiell som beskytter planter og blomster fra ugress og sykdommer! Ingen insekt bitt heller 🙂 Vi nyter hagen vår som vi var på ferie 🙂 (For vi har jo palmer også) 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her