Og det hagetipset dere lesere synes var best ble:

Leserene har talt (stemt), og det var tipset til Alba om å lage levegg med armeringsnett som var mest populært. Les tipset her. Jeg anbefaler også alle som ble inspirert av Albas tips å titte innom artikkelen om armeringsnett på hagegal.
Alba vinner et gavekort fra BoGrønt Rom Hagemiljø på hele 3.000 kr. Og heder og ære naturligvis. Hurra!

På andreplass kom New Dawn med sitt tips om å gjøre om murerbøtter til krukker med undervanning. Hun bruker de til tomatplantene sine. Og på tredje plass kom tipset til Stein som forklarte hvordan man kan bruke bleier for å redusere vanningsbehovet.

Resultatene for innledende og finalerunde er nå på plass. Om du ikke allerede har vært innom og lest de 39 ulike hagetipsene så ta deg tid til det!
Jeg har fått så mye fin tilbakemelding fra lesere som var glade for å få hjelp til å finne frem til alle disse ulike bloggene og deres supre hagetips så jeg har i tillegg lagt til en egen lenkeliste for dere som vil melde på tips nå i ettertid av konkurransen. Konkurransen er jo avsluttet, men jeg kommer til å lenke til denne tipssamlingen mange ganger fremover, rett og slett fordi det jo er så mye nyttig å finne der, så da håper jeg jo at dere synes dette er en fin mulighet for å nå ut til enda flere med hagetipsene deres 🙂

Premien er gavekort på 3.000 kr fra BoGrønt Rom
Bogrønt Rom Hagemiljø er både et hagesenter og en stor og rikholdig nettbutikk. Lang erfaring med å sende og mange gode tilbakemeldinger om firmaet på hagegal gjorde at de var en nobrainer for meg å spørre om de ville stille premie!

.
Oppdatert: Jeg sitter nå her med en lett lysegrønn farge i trynet fordi jeg har prestert å overse en finalist! Den widgeten med bilder som jeg bruker for avstemningen viser meg ikke rangerte resultat i admin området. Så for å finne hvem som gikk til finalen så gikk jeg gjennom alle deltagerens stemmetall manuelt. Dessverre så ble det er det supre tipset til Hannes Hage som viser kjerringråd for å bli kvitt lus på plantene oversett. Dette så jeg altså først nå i ettertid. Beklager Hanne! Tipset er godt, og lus er jo av det de fleste hageeiere får oppleve så gå inn og les og bli lur!
.
Intervju med vinneren:
* Gratulerer med seieren Alba! Spennende tips du delte med oss, hvorfor valgte du akkurat dette?
Selv om jeg snart fyller 40 år er jeg ganske fersk på hagearbeid. For to år siden var hagearbeid synonymt med tujahekk og sommerblomster for flere tusen som døde før sesongen var slutt. Jeg valgt å vise frem dette tipset fordi jeg ønsket å vise at skjerming kan være mer enn en tujahekk, som er fint nok, men ikke er eneste mulige løsning. tillegg ønsket jeg å vise hvordan man kan tenke annerledes og ha mange planter langs en vegg. Kanskje har tujahekkene fått flere enn meg til å tenke at alle plantene langs en vegg må være like. Plantemiksen må jeg takke hagegal for. Jeg holdt på å plante pipeholurt langs alle ti meterne…

* Er du fremdeles fornøyd med armeringsnett-levegg-gjerdet ditt? Har du noe å legge til?
Jeg har store planer for gjerdet. I første omgang venter jeg utålmodig på at plantene skal bli store og dekke mer av flatene, har sådd masse erteblomster i år for å hjelpe til i venteperioden. Jeg vil ha en bue eller et slags tak i overlappet der slik at man får noe å gå under/ inn i når man skal inn i hagen vår, håper det skal gi en trolsk stemning på sikt. Litt som barnebøkene jeg leste om den hemmelige hagen og sånn 😉

Ellers drømmer jeg om å lage en platting der hvor hammocken står, den skal ha et enkelt pergolatak hvor det henger blåregn ned. Hele leveggkonstruksjonen må forankres i plattingen og gjøres mer stabil, for å kunne bære taket.

* Fortell litt kort om deg selv:
Jeg er en 1971 modell med tre barn i alderen fem til sytten og en liten kattepus. Utdannet lærer, jobber i jobber i IT avdelingen i Kongsberg Maritime. Bor i Horten, kort vei til Rom hagemiljø! Og så syr jeg mye , det er min vinterhobby

* Og så vil vi gjerne høre litt om bloggen din:
«Bilder fra Albas hage» er mer et virtuelt kladdeark og huskelapp enn en hageblogg. Et sted hvor jeg legger ut bilder slik at jeg kan linke til de på hagegal.no, ellers noen linker og ting jeg vil huske. Får så mange gode ideer når jeg googler.
Jeg er nyfødt hagegal og syns fortsatt at bilder av hageplanlegging, uteplasser, levegger, pergolaer og slikt er langt mer spennende enn nærbilder av mange forskjellige arter, men hvem vet hva som kan skje?

* Hva rommer din hageinteresse, hva brenner du for?
Jeg ønsker at hagen vår på sikt skal bli romantisk med mange mindre rom! Det er langt dit!! Det viktigste for meg er at prosessen dit inkluderer barna, de skal få være med (om de vil) Og de skal alltid føle at det er plass til dem i hagen vår og at lek er viktigere enn unike stauder. Det skal være plass for en stor og stygg trampoline så lenge barna vil ha den (selv om den står på stedet med best ettermiddagssol, og jeg gjerne ville hatt en sittegruppe der), vi har huskestativ, sandkasse og et lekehus også 🙂
Jeg syns det er fint å lære barna å respektere at alt i hagen har en funksjon, min datter på fem legger hver eneste meitemark hun finner bort til blomstene så de kan lage fin jord til de. På samme måte overvintret jeg mine første pelliser i vinter og det er merkelig med den gleden jeg føler når de nå er fulle av blomsterknopper!

Jeg liker best rosa, lilla, blå og hvite blomster, klematis er de jeg er mest opphengt i og ønsker meg flest av. men har nå kjøpt en lykkefund og planlegger en hurdalsrose. Min datter på snart 15 år ønsker seg lavendelfargede syriner, så må finne plass til det. Min store drøm er vann i hagen som lager rislelyd, det er noe beroligende og flott ved å se på en vakker hage og så høre den lyden!

Hage skal være kos, ikke en forpliktelse og en konkurranse, derfor vokser det mye løvetann og svallerkål hos oss, det skal vekk, men det blir ikke i år!

* Og sånn til sist: Har du ett nettsted med hagestoff som du vil tipse leserene om?
Bloggen Blomsterstjernen!!! Fant han via moseplassens tips, jeg lo så jeg ristet der jeg lå og leste i sengen en sen natt. Ellers er jeg veldig takknemlig for Hagegal, jeg finner alt jeg lurer på der inne, det jeg ikke finner når jeg søker spør jeg om og jeg får alltid svar. Det er en utrolig kunnskapsrik og hjelpsom gjeng!

Og tusen takk til alle som stemte på meg!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Gratulerer Alba! Det var utrolig mange gode tips som kom inn til konkurransen, men ditt var min favoritt. Sikkert fordi jeg, som deg, er fersk hageeier og tenker mye på de store linjene: gulv, vegg, og tak. Vi hadde lignende problem som dere og satte opp et høyt kastanjetregjerde fra Solfang i fjor. I år skal det beplantes med roser, klematis, blåregn mm. Tror det blir veldig bra. Likte virkelig ideen din, så nå funderer jeg på om ikke jeg trenger en levegg et sted av armeringsnett…

  2. Tusen takk for gratulasjonene og de hyggelige kommentarene her og på min blogg. Det var gøy å vinne, særlig med så mange gode tips. Selv har jeg allerede blandet bleier i jorden og tenkt å putte lekekulene i damestrømper. Såpetipset mot rådyr skal jeg dele med mine foreldre. Pappa har anlagt en flott hage og blir like skuffet hver gang roseknoppene ender opp som rådyrmat 😉

    Eierne av de to inspirasjonsbildene jeg hadde «stjålet» har dukket opp og begge syns det var hyggelig at de hadde vært til inspirasjon. *lettet*

    Hilsen Albas hage

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her