Jeg: En plantemisshandler, fortsatt….

Ting gikk ikke helt som det skulle med frøsådden i år, dessverre. Jeg hadde en periode hvor jeg ikke var i god nok stand (form) til å stelle og vanne, og dermed var det endel som døde, blant annet alle erteblomstene, (ca 70 planter fordelt på 14 slag…). Det synes jeg var så kjipt at jeg ikke har orket å følge opp hele erteblomstskole-opplegget mitt, jeg beklager det og håper alle fikk plantene sine i bakken lell. Om noen har noen spørsmål så still de nå, så skal jeg gjerne svare 🙂

Men, jeg skulle ikke egentlig dvele med det kjipe, jeg skulle heller le litt av enkelte planters trassighet. Se på bildet, flott plante som rett nok er litt strekt etter å ha stått for mørkt, men kraftige fine blader og små sideskudd har den fått til. Og så ser du ned på potten….

Det er utrolig hvor mye livskraft en liten plante kan ha, snakk om å leve på luft og, vel, teoretisk, kjærlighet.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Kremt , tror jeg fortjener titlen plantemishandler litt mer en deg 🙂
  Har faktisk nesten gitt opp …
  Jeg klarer ikke en gang å få solsikker til å leve ..
  så da får jeg heller kose meg å se på dine bilder 🙂
  Ha en fin helg 🙂

 2. Jeg er visst en mishandler i år, jeg også. Jeg har hatt så vanvittig mye oppfølging på ungene, og det har vært så mye dårlig vær, at blomstene er helt overlatt til seg selv. Hadde det ikke vært for den naturlige vanningen, så hadde nok hele årets sådd vært en saga blott by now … Kommer sterkere tilbake – er det ikke det de sier?

 3. Villblomsten, hehe, vi kan vel alle være plantemisshandlere, eller hva 😉

  Nefertiti, hurra for de plantene som greier seg selv!

 4. Hihi den praktspraglen din ville tydeligvis bare spragle den, i all sin prakt, samme hva den støter på ;)) Ja man har ambisjoner, men så skjer ting, sånn kan det gå. Ikke alltid ting blir som man hadde tenkt, som her i gården også…jeg sådde praktspragler med tja…nær 100% spiring, så vips! en natt med frost og drivhusdøren vid åpen, ja så døde de…med unntak av to, lilla som din. Så lønner seg være lilla da tydeligvis 😉

 5. Dette kaller jeg standhaftig.. Herlig! =D

  Nydelige bilder under her også.
  Venter spent på resultatet av den første avstemningen til frøken lilla.. =o

  God helg! =D

 6. Hos meg har lite spirt i det hele tatt, både i potter og i kjøkkenhagen. (Har det vært et dårlig spire-år i år tro??)
  Men det er nok på’n igjen til neste år, like forhåpningsfullt 🙂

  Praktspraglen din var flott, Anne, det har jeg ikke hatt på mange år. Kanskje jeg prøver meg på å så de neste år 🙂

  God helg!

 7. Hos meg har lite spirt i det hele tatt, både i potter og i kjøkkenhagen. (Har det vært et dårlig spire-år i år tro??)
  Men det er nok på’n igjen til neste år, like forhåpningsfullt 🙂

  Praktspraglen din var flott, Anne, det har jeg ikke hatt på mange år. Kanskje jeg prøver meg på å så de neste år 🙂

  God helg!

 8. Du er nok ingen pplantemishandler, det blir bare ikke alltid som vi ønsker eller vil. Blomstererter får jeg ikke til, men sukker-erter blomstrer også.

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

 9. Tusen takk for komentaren….
  Sletter navigeringslinja når jeg ikke klarte å få opp noen bilder på enkelte temaknapp.

  Mener jeg har gjort alt som du har nevnt i videoen, men det kan selvfølgelig være at jeg har oversett noe når jeg har holdt på. Får se og prøve ut en gang til.

  med hilsen
  Hill-Iren

 10. Tusen takk for komentaren….
  Sletter navigeringslinja når jeg ikke klarte å få opp noen bilder på enkelte temaknapp.

  Mener jeg har gjort alt som du har nevnt i videoen, men det kan selvfølgelig være at jeg har oversett noe når jeg har holdt på. Får se og prøve ut en gang til.

  med hilsen
  Hill-Iren

 11. Hei Hanna, så hyggelig da!
  Jeg må summe meg litt, men kanskje jeg sier ja takk, sender en epost jeg 🙂

  Hill-Iren, jeg har svart hos deg nå.

  Allemannalle, takk for hyggelige kommentarer 🙂

 12. Hei Anne
  Har vært inne på bloggen din mange ganger, men legger nå igjen en beskjed for første gang:) For det første takk for en fantastisk programoversikt, for det andre så er du kanskje lik mangen av oss andre (noe går veien og andre ting ikke) og for det tredje leste på Claus Dalby sin blogg at du sannsynligvis ikke ville klare et hagebesøk dette året men kanskje neste år. Nå skal jeg reise ned med min mor og jeg skal tenke på deg når jeg er der nede, tror nok du hadde trengt det mer enn meg så la oss håpe at du får det til neste år. Sender deg en uutalelse etter besøket så får du på en måte være med du også.
  Sommerhilsen fra Unni:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her