Hengende sommerblomster, tre suksesser

Jeg liker godt å ha planter som henger ut over pottekantene, her er tre av sommerens mest vellykkede:

1. Den mest sjeldne, Blodbeger:
Blodbeger har i mange år vært en plante for de spesielt interesserte. Den har rett og slett ikke vært vanlig i handel, eventuelt til en høy pris, men prisen ser ut til å gå ned nå mot et mer oppnåelig nivå. Den går for å være litt vrien å så, jeg har både lykkes og misslykkes selv. Egentlig flerårig men må overvintres frostfritt så mange sår nye hvert år i stedet.

2. Den mest varierte: Surfina/ hengepetunia:
En plante fyller fort ut en diger krukke. Jeg har planter som ble kjøpt som bitte små på våren og som nå er i opp til 80 cm diameter! Ulike sorter vokser ulikt, både i mengde og form. Finnes i alle (?) farger, de fleste er enkle som vist på bildet, men det har også de senere år blitt dyrket frem doble sorter.

3. Den mest tørketålende, hengepelargonia:
Hengepelargoniene tåler godt både steiksol og påfølgende tørke og er derfor noe av det mest vellykkede i små balkongkasser. Finnes i ulike farger og former, primært rosa-lilla-røde varianter, samt hvit. Hengepelargonia er flerårig, men den tåler ikke frost så den må overvintres inne på samme måte som vanlig pelargonia.

Har du noen ampelplanter som har blitt ekstra fine i år?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Blodbeger har en helt utrolig flott blomst, den er jo nesten svart inne i midten.
    Surfina er en fargeklatt, men jeg blir litt lei av og knipe visene blomster.
    Ha en fin kveld , Marit.

  2. Jeg kniper faktisk ikke surfinaen, veit mange sverger til det, men her blomstrer den godt uten kniping, overraskende nok.

    Blodbeger er jo vidunderlig rett og slett, i år er hagen her full 🙂

  3. Kjempelekker blodbeger! :). Selv har jeg surfina som blomstrer utrolig bra. Jeg kniper ikke, men rister den for å få vekk visne blomster. Det virker som den mer eller mindre renser seg selv.

  4. Jeg er svak for blodbeger. I fjor høst tok jeg inn en stor plante. Den laget jeg mange nye plante av i våres.
    Mange har jeg gitt bort. Brukte gjennomsiktige begre med lokk eller brødpose over. Røttene ble fort synlige, i løpet 1-2 uker. Har også sådd vanlige petuniar et par år, de er også flotte.

  5. Den første var bare kjempeflott! 🙂

    Nr. 2 har jeg også, og den kommer nok i alle farger ja. Mine er mørkeosa/røde. Den har blomstret i hele sommer (utrolig her i gården) og står flott ennå. Moro med det man får til, spesielt når man som meg ikke er noen proff. 🙂

  6. Den første var bare kjempeflott! 🙂

    Nr. 2 har jeg også, og den kommer nok i alle farger ja. Mine er mørkeosa/røde. Den har blomstret i hele sommer (utrolig her i gården) og står flott ennå. Moro med det man får til, spesielt når man som meg ikke er noen proff. 🙂

  7. Ingen sommer uten… 🙂
    I år har jeg Blodbeger for første gang.
    Den har vokst seg flott og frodig.
    Fikk den av mamma i vår.
    Nyter synet av den. Hver eneste dag.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her