Frøken Markblomst 2011, konkurranseutlysning!

Jeg elsker markblomster, synes de er så vakre og tandre og fulle av sjel og karakter. Hageblomstene har gjerne gått gjennom en perfeksjoneringsfase, blitt kultivert for å få stive stilker og store blomster mm, og står sirlig plasser i tuer i bed. Markblomstene derimot popper opp på de merkeligste steder og danner vakre organiske tepper fulle av overraskelser. Blomstene er sjelden helt like hverandre, og om du titter nøye så finner du kanskje også en mutasjon, en rar ny liten sort med en annen farge, eller litt andre kronblader osv.

Hver måned kjører jeg en konkurranse her på Moseplassen. Den er åpen for alle og har som formål å spre hageglede og å gi dere lesere en mulighet for å finne frem til nye spennende blogger. Tema for juli er Markblomster, og det vil si at jeg håper du forteller oss om en blomst som gir deg glede, eller som du har minner med, eller som du rett og slett synes er fin. Blomsten du synes fortjener å bli kåret som Frøken Markblomst 2011.
Med markblomst så mener jeg ville blomster, altså blomster som vokser vilt der du bor/er. For å gjøre det enkelt for alle å være med så vil det si at jeg også godtar forvillede hageblomster.

Temaet ble valgt basert på ønsker fra dere lesere. Temaene Marblomst og Hagebygge fikk de høyeste stemmetallene og jeg har derfor bestemt meg for å kjøre Marblomst nå i juni og hagebygge i september. (August blir i år som de tre foregående den superpopulære Frøken Rose).

Premie:
Frøken Markblomst 2011 blir premiefri. Jeg har rett og slett ikke vært frisk nok i det siste til at jeg har orket å ordne med det. Men det blir garantert premier for Frøken Rose og Hagebygge. (Og jeg er åpen for forslag, ta kontakt på anne @ moseplassen.com)

Her er alle de 57 kandidatene, husk, du har 10 stemmer!:Og du, husk å klikke deg videre inn på bloggene. Og om du blir inspirert, nysgjerrig eller rett og slett glad så er jeg sikker på at den som har lagt ut bildet blir glad for en kommentar 🙂 Dersom den som presenterer blomsten ikke kjenner navnet så oppmuntrer jeg alle til å komme med forslag i kommentarfeltet.
Jeg håper riktig mange blir med, og jeg gleder meg til å se din kandidat!

Konkurranseinformasjon:
Hvordan melde seg på:
• Først: Lag ett innlegg på blogg eller nettside om din blomsterfavoritt. Kandidaten er et individ og må få et navn. Det skal ikke være plantens ekte. (Bruk vanlige menneskenavn eller beskrivende eller annet). Dersom du kjenner plantens ekte navn så håper jeg du oppgir det i teksten på bloggen, men det kommer altså i tillegg til konkurransenavnet. Det er hyggelig, men ikke pålagt med en tekst som forteller litt om blomsten og hvorfor du liker henne.
Bildet du kommer til å legge inn her på bloggen må være ditt eget og ikke vise gjenkjennbare mennesker.
Jeg blir veldig glad om du også lenker hit til denne konkurransen og oppmuntrer andre til å delta.
• Du legger selv til ditt bidrag via den blå knappen nedenfor alle bidragene. Har du problemer med å bruke den/ikke forstår så si pip!
• Har du ikke blogg/nettside/flicker? Jeg tar i mot bidrag pr epost. Men, av hensyn til egen arbeidskapasitet så gjelder dette tilbudet kun de ti første som sender kandidat pr epost. (anne alfakrøll moseplassen.com). Det har vel enda ikke vært ti epost-kandidater, så sleng deg med!

PS. Kun ett bidrag pr person, men bloggposten din kan gjerne inneholde flere bilder og interne kandidater.
Påmeldingsfrist: 14. juli kl 23.59
Dersom du ikke har vært med på konkurranse før så kan du gjerne titte på den forrige, og spør meg om du lurer på noe.

Hvordan kåres vinner:
• Avstemningen åpnet 15 juli og løper til kl 23.59 den 17 juli. De 10 som får flest stemmer går videre til finale.
• Finalekandidatene presenteres her på bloggen den 19 juli med stort bilde og tekst fra bidraget, og lenke til bloggen de kommer fra. Så stemmer alle på den de liker best. Finaleavstemningen løper frem til den 21. juli kl 20.00
• Vinnere og alle stemmeresultat presenteres den 22. juni i egen bloggpost.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

64 KOMMENTARER

 1. Spennende. Markblomster er så vakre. Jeg må ut med kameraet i helga og knipse litt, tror jeg.

  Tusen takk for den flotte hageboka og den batteridrevne hagesaksa som jeg var så heldig å vinne hos deg (tusen takk til alle som stemte på frøkenen min).

  Håper du får bedre dager framover, Anne. God klem Tonje

 2. Takk for nok en flott konkurranse Anne.
  Da har jeg meldt på min Frk. Yndig, men jeg vet dessverre ikke hva hun egentlig heter.
  Håper det går bra med deg og ønsker deg en fin helg.
  Sommerklem fra Mio

 3. Hurra – jeg tar med kameraet på Norgesferie og satser på å finne mange fine motiver til Frøken Markblomst. Jeg tror jeg snakker på vegne av hele «Hageblogge-Norge» når jeg sier at jeg setter kjempestor pris på innsatsen du gjør 🙂
  God sommer 🙂

 4. Jada, så har lagt inn min lille trassige blå!
  Måtte gi etter for presset…
  – og så jeg som hadde så mange kandidater…
  – men det var bare ikke snakk om!

  Fuglevikker (Vicia crácco) er visst ikke til å spøke med!

  Gøy med konkurranser…
  Synd at det bare er mulig med en kandidat…
  men sånn er det jo i alle missekonkurranser!
  Takk for kjempeflott side!

 5. Jada, så har lagt inn min lille trassige blå!
  Måtte gi etter for presset…
  – og så jeg som hadde så mange kandidater…
  – men det var bare ikke snakk om!

  Fuglevikker (Vicia crácco) er visst ikke til å spøke med!

  Gøy med konkurranser…
  Synd at det bare er mulig med en kandidat…
  men sånn er det jo i alle missekonkurranser!
  Takk for kjempeflott side!

 6. Heisann Anne!
  Var nettopp ute og tok noen bilder av villblomstene i haven for å sende et bridrag til Frøken Markblomst da du kommenterte fivreldinnlegget mitt!
  Gøy å lese om ordenes opphav. Rasmine hadde også en interessant kommentar!

  Det er lett å glemme Frøkenkonkurransene. Det var Mio som fikk meg til å huske på den denne gangen! Ser det allerede er kommet flotte og helt skjønne bidrag. Er moro å være med uansett vinnersjanser ;:OD)

 7. Hei Anne! Takk for komentaren om Moskuskattost ,man lærer noe nytt hver dag.
  Men jeg har jo bomma litt da hvis det er en hageblomst som har forvilla seg hehe.
  Skal jeg fjerne den eller,,,

  Artig med konkurranser og det er mange fine innlegg du har på siden din.Marit.

 8. Heisann Anne!
  Var nettopp ute og tok noen bilder av villblomstene i haven for å sende et bridrag til Frøken Markblomst da du kommenterte fivreldinnlegget mitt!
  Gøy å lese om ordenes opphav. Rasmine hadde også en interessant kommentar!

  Det er lett å glemme Frøkenkonkurransene. Det var Mio som fikk meg til å huske på den denne gangen! Ser det allerede er kommet flotte og helt skjønne bidrag. Er moro å være med uansett vinnersjanser ;:OD)

 9. Hei Anne! Takk for komentaren om Moskuskattost ,man lærer noe nytt hver dag.
  Men jeg har jo bomma litt da hvis det er en hageblomst som har forvilla seg hehe.
  Skal jeg fjerne den eller,,,

  Artig med konkurranser og det er mange fine innlegg du har på siden din.Marit.

 10. Jeg har ingen passende bilder til konkurransen, men satser på at jeg kommer meg ut av hus snart, og får tatt bilder av markblomster. 🙂

  Bildene kommer delvis bak den høyre sidekolonnen, forresten. Du er kanskje klar over det? På den forrige konkurransen, kunne jeg se to bilder i bredden mens det nå er 2 og 1/6 bilde som vises.

 11. Takk for at du sa i fra Renate! Jeg hadde ikke lagt merke til det, men nå har jeg vært inne og rettet opp (den var satt på tre kolonner og ikke to). Jeg får varsel om nye bidrag pr epost, så jeg har ikke sjekket opp denne siden siden det kom mer enn to bidrag.

  Jeg gleder meg stort over bidragene som allerede er med, og gleder meg enda litt mer til alle de jeg håper kommer utover måneden 🙂

 12. Oi! Her var det kommet mange flotte kandidater allerede. Nå er det bare å skynde seg ut med kamera så man kan delta på ballet.

  Elisabeth, fuglevikke (viccia cracca) «er visst ikke til å spøke med» – hva mener du med det? Er det fordi den lett tar over der den vokser? Fuglevikke er en av mine favoritter så jeg ble veldig nyskjerrig på hva du mente.

 13. Å Anne, den som hadde hat din energi til å lage konkuranser og vakre flotte blogginnlegg 🙂

  Video ikke minst, den med ekornet under her var så bare så søt. Har jo noen på nært hold jeg også, en ypling av en tenåring tror jeg nå faktisk, ung og spretten.
  Den maeren din var jo genial da, den hos oss henger opp ned i et fuglemater og spiser den, men jeg skal si det det går solsikkkefrø du.

  Ikke ferie ennå, så blogging blir litt fremover fremdeles. Deilig med helg uansett, opphold også i dag faktisk, og en liten tur ut med kamera på tur ble det jo.

  Ha en superhelg videre vennen!! Alltid kjekt med ditt besøk i bloggen min, vit at jeg setter ekstra stor pris på det besøket snuppa.

 14. Hei Anne 🙂 Så du hadde vært innom bloggen min. Veldig hyggelig!

  Jeg har ikke vært med på de siste frøken-konkurransene, har vært altfor sein, og misset fristen. Men i dag har jeg vært på omstreifing i nærmiljøet og lett opp markblomst-kandidater. Nå gjelder det bare å gå tilbake med kamera før fristen går ut 🙂 (Håper å bli med denne gang!)

  Ønsker deg fortsatt god helg, og god sommer 🙂

 15. Oi! Her var det kommet mange flotte kandidater allerede. Nå er det bare å skynde seg ut med kamera så man kan delta på ballet.

  Elisabeth, fuglevikke (viccia cracca) «er visst ikke til å spøke med» – hva mener du med det? Er det fordi den lett tar over der den vokser? Fuglevikke er en av mine favoritter så jeg ble veldig nyskjerrig på hva du mente.

 16. God kveld Anne!
  Jeg holder på med et innlegg om Frøken Markblomst 2011. Artig med alle konkurransene du har! 🙂
  Jeg beundrer din energi og kreativitet, du er virkelig flink!

  Jeg ble kjempeglad da jeg så at du er min nye følger på bloggen min!! Selveste Anne på Moseplassen, følte meg smigret .. 🙂

  Håper du føler deg i bedre form snart!

  Klem fra meg

 17. God kveld Anne!
  Jeg holder på med et innlegg om Frøken Markblomst 2011. Artig med alle konkurransene du har! 🙂
  Jeg beundrer din energi og kreativitet, du er virkelig flink!

  Jeg ble kjempeglad da jeg så at du er min nye følger på bloggen min!! Selveste Anne på Moseplassen, følte meg smigret .. 🙂

  Håper du føler deg i bedre form snart!

  Klem fra meg

 18. Hei-hei 🙂
  Kjempehyggelig å høre fra dere jenter, og flott å høre at dere planlegger å bli med på konkurranse. Gleder meg til å se deltagere!

  Mamma og mer, fuglevikke er veldig ivrig, sånn «ugress-ivrig». I det hele ikke så egnet i bed for den har også litt pussig vokseform, men veldig fin i grøftekanter eller i en forvillet del av hagen.

 19. Hei-hei 🙂
  Kjempehyggelig å høre fra dere jenter, og flott å høre at dere planlegger å bli med på konkurranse. Gleder meg til å se deltagere!

  Mamma og mer, fuglevikke er veldig ivrig, sånn «ugress-ivrig». I det hele ikke så egnet i bed for den har også litt pussig vokseform, men veldig fin i grøftekanter eller i en forvillet del av hagen.

 20. Hei Anne og tusen takk for kommentar på «settbordet» mitt!
  Nå har jeg lagt inn mitt bidrag til frøken markblomst – en kjær og liten vill en:)
  Blir spent å se fremover og villt dette blir:))
  Ha en fin søandag!
  Klem fra Janne

 21. Hei igjen Anne!
  Da har jeg postert innlegget/bildet. Der står et lite rødt kryss under. Kan du sjekke om alt er i orden, i og med at det er første gangen jeg deltar.

  PS: I fremgangsmåten din står det forresten «lilla» blomst, men det gjalt vel bare forrige konkurranse .. 🙂

  Takk!

 22. Hei igjen Anne!
  Da har jeg postert innlegget/bildet. Der står et lite rødt kryss under. Kan du sjekke om alt er i orden, i og med at det er første gangen jeg deltar.

  PS: I fremgangsmåten din står det forresten «lilla» blomst, men det gjalt vel bare forrige konkurranse .. 🙂

  Takk!

 23. Lisa, det røde krysset skal være der. Det dukker opp på ens eget innlegg, og om noen vil redigere sitt eget innlegg så kan de trykke på det krysset, og så blir det slettet så man kan legge inn på nytt.

 24. Takk for ennå en morsom «konkurranse» her hos deg Anne 😀 Jeg er ikke så god på å beregne bilde ennå men jeg er jo med iallfall og det er kjempemorro! Håper ikke jeg blir diska for at blomsterkandidaten min er en Herre denne gangen men han er jo sånn en tøffing når det kommer til vekstvilkår og overlevelse og tøffinger er det bare Herrer som er her på bruket hos meg thihihi .

 25. Der fikk jeg laget et innlegg jeg også og frøken La humla suse synes det er stas å være med i konkurransen. Mange flotte kandidater som er med, jeg må inn å titte på dem senere!

 26. Da har jeg lagt inn en kandidat til frøken markblomst, men er litt usikker på om en molteblomst kommer under den katagorien? Det er bare å fjerne innlegget hvis du synes det er litt på kanten. Takk for alle konkurransene du holder, det gir en ekstra puff til å komme seg ut å ta bilder.

 27. Jeg håper ikke det blir færre deltakere uten sånne superpremier… Så mange utrolig vakre deltakere 🙂 Gratulerer med bryllupsdagen!

 28. Da fikk jeg endelig gått en tur langs veikanten, ikke langt unna huset vårt så fant jeg min favoritt. 🙂 Mange fine deltagere 😀

 29. Hurra! Så masse fine deltagere 😀
  Kjempegøy at dere vil være med!

  Gunda, det er jo ikke noe rart det funker her, jeg bruker jo ikke blogger eller noe annet google-verktøy for å blogge/kommentere. WordPress hos meg.

  Catalysator, jeg har intet mot at kandidatene er menn! Her er det full likestilling, og jeg anser «Frøken Markblomst» for å være en tittel, ikke en kjønnsbetegnelse 😉 (dvs slik som formann)

  Molteblomsten er med! Klart det, om den så blir en bær etterpå så er det jo en blomst først, en viltvoksende blomst.

 30. Hurra! Så masse fine deltagere 😀
  Kjempegøy at dere vil være med!

  Gunda, det er jo ikke noe rart det funker her, jeg bruker jo ikke blogger eller noe annet google-verktøy for å blogge/kommentere. WordPress hos meg.

  Catalysator, jeg har intet mot at kandidatene er menn! Her er det full likestilling, og jeg anser «Frøken Markblomst» for å være en tittel, ikke en kjønnsbetegnelse 😉 (dvs slik som formann)

  Molteblomsten er med! Klart det, om den så blir en bær etterpå så er det jo en blomst først, en viltvoksende blomst.

 31. Kjempespennende med disse konkuransene!! Jeg prøver meg for første gang og ser at det er utrolig mange flotte bidrag! Utrolig bra å dra med bloggerverden på dette :-))
  Klem Margareth

 32. Så ble jeg visst med denne gangen også =) Det var altfor fristende, vet du!
  Nå må dere har en flott tur nordover, og opp Trollstigen!
  Klem!

 33. >Hei Anne! Nå fikk jeg endelig lagt inn bildet! Det har lagt klart siden forrige helg 🙂
  Kjekt at du blir med på blogglotteri!
  Håper du får en flott sommer!
  Klem
  Lise

 34. Hei igjen Anne 🙂
  Da har jeg fått lagt inn min kandidat. Morsomt å være med igjen 🙂
  Jeg gleder meg til å se alle som er med. Og takk til deg Anne, som tar den jobben det er å arrangere!

  Ha en fortsatt god helg.

 35. Veldig mye flott markblomstprakt du har fått samlet i konkurransen din. Synes bare det er morsomt å se mangfoldet av blomster og bilder. Mange gjør seg stor flid med bilder og tekst. Så først etter at jeg hadde laget innlegget at det var flere med samme markblomst, men det øker jo bare sjansen for at nettopp denne blomsten med så mange flotte egenskaper kommer i finalen.

 36. Nå er frøkna på plass, men som vanlig glemte jeg å sette på navnet!! Så mange fine kandidater av vakre markblomster, som er mine favoritter i Floraen!
  Igjen takk til deg Anne som holder oss i ånde med dine konkurranser!
  Klem!

 37. Nå er vi med i konkurransen! Nattens dronning måtte bare få komme med. Det er vanskelig å velge mellom alle de fantastiske blomstene som pynter opp rundt oss nå, og her er det virkelig mange flotte kandidater til konkurransen!
  Takk for fint initiativ Anne!
  God sommerdag!

 38. No har eg og stemt, flott konkurranse med mange flotte frøknar. Noken var heilt nye for meg, og noken hadde eg gløymt, og jammen kom hestehoven med og, den hadde eg no aldri kome på. Ikkje veks han på mine kantar heller. Nattens dronning har eg aldri sett, men ho har sett varige spor i mannen min sine barndomsminne, og snakkar om ho kvart år. God sommar til alle!

 39. 1, 2, 10, 14, 46 er de kandidatene jeg vil stemme på. Men jeg får det ikke til … !
  Sitter i tjukkeste Oslo, i en fremmed leilighet, og på en fremmed pc – kan du hjelpe meg med å få stemt, Anne?

  Ferie-hilsen fra Elisabeth

 40. Heisann Anne!
  Først må jeg si du har en flott blogg, jeg finner enormt mye artig og interessant hos deg-dine små videosnutter av ekorn og fugler er til stor fornøyelse!
  Som ny deltager i konkurransen du arrangerer, lurer jeg på en ting. Jeg har selvfølgelig vært rundt på bloggene hos alle deltagerne og sett på bidragene til de andre-masse fine foto og bidrag! -men noen sier dette er en konkurranse om det beste foto. Er dette riktig, bør du opplyse om at dette er en fotokonkurranse..bare til etteretning, for dette var jeg ikke klar over.
  Masse lykke til for alle deltagere, og takk til deg Anne som står bak-kjempefint å ha et slags «hovedkontor» i hageverdenen!
  Hilsen Tone

 41. Hei Tone 🙂
  Fint innspill, takk for at du lufter dette for jeg ser at jeg nok bør være klarere.
  Jeg anser ikke dette som en fotokonkurranse, det er en konkurranse hvor vi ved hjelp av bilder og tekst presenterer en kandidat. Jeg veit mange ser på det som en fotokonkurranse, og det er naturlig at bildet blir viktig for kandidaten, men det er opp til hver enkelt som deltar og stemmer hva de ønsker å legge vekt på.

  Det er mulig jeg skulle presisere sterkere hva min ambisjon er, eller at jeg skal høre med faste deltagere hva de anser konkurransen for å være og så formidle det klart til de som deltar. Jeg skal tenke på dette for neste utlysning. Men uansett, det blir alltid slik at folk har ulike parametere. Noen gir sine stemmer basert på utseende, andre stemmer på en plante fordi det er deres personlige hagefavoritt, noen stemmer fordi de synes teksten til kandidaten er gripende, og det er sikkert flere parametere for stemmegiving også.

  Om det er andre en Nefertiti som har problemer med å stemme så si i fra!

 42. Hei.
  Jeg har ikke problemer med å stemme , men mitt bidrag har ikke kommet opp i bloggrollene ettersom jeg har forstått. Men dette er kanskje et bloggerproblem…

  Gøy uansett:)

 43. Au da, ser jeg ble for sen til å være med her. For opptatt med å dra på hytta og fotografere markblomster, så jeg fikk ikke med meg fristen *fnis* 🙂 Skal ihvertfall stemme 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her