Anne 3 år digget høstfloks, og det har jammen vart!

Anne-3år-floksEr jeg ikke fin!
Bildet er tatt hjemme på gården foran et realt høstfloksbed. Jeg er tre år, og bamser og blomster er like viktige 🙂

Jeg har en fast spalte i bladet Gamle Hus, hager og interiør, og denne gangen handler den om nettopp Høstfloksen. Høstfloksen er en gammel staude. Faktisk var den mest populær på starten av 19 århundre med langt flere sorter enn nå, men den er sakte og sikkert på vei inn i gartneriene igjen.

Jeg har som dere ser av bildet vært glad i floks lenge, og når jeg kommer over en ny sort floks, så blir den garantert med hjem.

Har du en livslang hagekjærlighet?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. Jeg kan ikke huske spesielt om jeg var særs glad i hager da jeg var liten, men jeg husker at jeg betraktet pappa da han stelte i hagen, da han klippet av roser og gav videre eller satte i vase inne.

  Skjønn du var Anne! Herlig bilde!

  Klem Tonje

 2. Da jeg var liten var jeg veldig glad i mormors hage, men å hjelpe til i hagen var ikke alltid like morsomt. Husker at jeg syntes løytnantshjertene var så fine, og det var noe jeg ønsket å plante da jeg fikk egen hage.

  Så søt du var, koselig bilde 🙂

 3. Eg hugsar også best løytnantshjerte til bestemormi som eg plukka i stykker når eg fekk sjansen. I tillegg til plassen under ripsbuskane. Herleg søtt bilde.

 4. Jeg tror det er mange som har fine barndomsminner med løytnantshjertet, den er jo en vakker blomst, og morro å dra fra hverandre. Jeg var veldig facinert av storhjelm, den har samme type morsom blomst, som ser ut som noe annet.

  Jeg har alltid likt blomster, men det var blomster. Å luke var aldri noe jeg satt pris på…hehe, plukke blomster og mekke buketter var favorittsyssel 🙂

 5. Hei.
  Så artig bilde da Anne. Jeg fikk en avlegger av en nydelig høstfloks fra en gammel dame jeg kjenner, bedet var sikkert 50 år. Den blomstrer så fint akkurat nå. Jeg har delt den flere ganger og har den mange steder i hagen min. En plante som krever mindre skal du jammen lete lenge etter, den er så takknemlig å ha i hagen 🙂

 6. Så fint bilde! Er helt enig med deg! Høstfloks er en kjempefin plante! Jeg har mange av den i hagen, selv.

  Ha en fin dag!
  Klem fra Bente

 7. Duften av floks setter meg alltid tilbake til barndommen, og jeg har etterhvert på dratt med ca 5 sorter i min egen hage, men ønsker meg flere.

 8. Herlig bilde! Samme her, når jeg setter meg på trappa og lukten av floks strømmer mot meg er jeg øyeblikkelig tilbake i bestemorshagen. Floksen kan man stole på, uansett vær og føreforhold. Klart regnet reduserer blomstene, men de tar seg fint inn igjen. Min favoritt også!

 9. Floks er genial å dele, supergrei. Jeg har både delt rotklomper og satt stiklinger, utrolig enkelt. Morro med arveplanter er det også 🙂

  RandiF, her er faktisk blitt flere enn fem, gjorde storinkjøp på Darwinimporten 🙂 Men de har ikke vært så fin blomstring på et liv i potter og mye regn… (beddet er ikke ferdig vettu).

  Floks er trofast ja. Noen sorter får dog meldugg, for min del gjelder det kun en, og den kasta jeg faktisk til slutt. De godt etablerte tåler godt regn, mens puslete planter synes jeg blir småstygge fortere. Men blomstre gjør de jo lell.

  Jeg ble så glad når jeg fant igjen dette bildet 🙂 Det finnes en par bilder av meg forran blomster som barn, men dette er det fineste 🙂

  Hei Broderen!

 10. Så hærlig bilde:)
  Min barndoms kjærlighet var syriner, jeg satt i timer og plukket blomstene og tredde de på strå, til kjeder og hårpynt. Har nå selv 5 syriner som jeg venter skal bli store og fine med den deiligste duft!

 11. Floks er genial å dele, supergrei. Jeg har både delt rotklomper og satt stiklinger, utrolig enkelt. Morro med arveplanter er det også 🙂

  RandiF, her er faktisk blitt flere enn fem, gjorde storinkjøp på Darwinimporten 🙂 Men de har ikke vært så fin blomstring på et liv i potter og mye regn… (beddet er ikke ferdig vettu).

  Floks er trofast ja. Noen sorter får dog meldugg, for min del gjelder det kun en, og den kasta jeg faktisk til slutt. De godt etablerte tåler godt regn, mens puslete planter synes jeg blir småstygge fortere. Men blomstre gjør de jo lell.

  Jeg ble så glad når jeg fant igjen dette bildet 🙂 Det finnes en par bilder av meg forran blomster som barn, men dette er det fineste 🙂

  Hei Broderen!

 12. Så herlig bilde !
  Mine beste barndomsminner når det gjelder hage, er fra min farmors hage. Erteblomst og gul ballblom er de aller fineste, men georginer kommer hakk i hæl.
  Erteblomst er den eneste blomsten jeg alltid har sådd, hvert år så lenge jeg kan huske ! Sarte blomster med nydelig duft….som minner meg om farmor, sol og sommer!

 13. Herlig bilde Anne. Det finnes veldig mange bilder av meg med blomsterbuketter i handa. Jeg plukket blomster til alle som vill ha og de som ikke ville ha hihi:) Liljer tror jeg er det som har hengt med meg mest. I barndommen gjaldt blomsterdilla alt, men fra sent tenåring pleide jeg å gå rundt i mormor og morfars hage å beundre og snuse på liljene, og liljer det samler jeg på den dag i dag. Får aldri nok.:)

 14. Dette var et veldig koselig bilde av ei blid og go’ jente!

  Hmmmm …de røde og hvite klatrerosene på husveggen til besteforeldrene mine…og i det hele tatt, merker at jeg med tiden setter mer og mer pris på de «gode gamle» tradisjonelle staudene som også vokste hagen i besteforeldrene mine:)

 15. Koselig bilde av deg da, du er lik deg som voksen også:)

  Vi er mange som har minner fra barndommens hager. Vi hadde(har) svær hage hjemme. Kjøkkenhagen skulle holde liv i oss 7 i familien med bær, frukt og grønnsaker hele vinteren igjennom.

  Lukingen likte jeg nok best, da en kunne la tankene flyte mens en luket. Tynning av gulrot er topp:)

  Liker gamle stauder fra bestemors og mors hage best. De solide sterke staudene som det aldri var noe tull med uannsett vær, vind, tørke eller kulde.

  Ha en fin dag da Anne:))

 16. Koselig bilde av deg da, du er lik deg som voksen også:)

  Vi er mange som har minner fra barndommens hager. Vi hadde(har) svær hage hjemme. Kjøkkenhagen skulle holde liv i oss 7 i familien med bær, frukt og grønnsaker hele vinteren igjennom.

  Lukingen likte jeg nok best, da en kunne la tankene flyte mens en luket. Tynning av gulrot er topp:)

  Liker gamle stauder fra bestemors og mors hage best. De solide sterke staudene som det aldri var noe tull med uannsett vær, vind, tørke eller kulde.

  Ha en fin dag da Anne:))

 17. Så koselig et bilde. Blomsterminner fra barndommen må være Løytnantshjerte, eller Bevende hjerte som vi kalte den. En veldig yndig blomst som jeg fremdeles er veldig begeistra for. Og jeg husker godt at vi fikk ta med dyprøde Peoner fra mammas have til å pynte med i klasserommet ved skoleavslutningen hver sommer. Stor stas var det.

 18. Rart med dette med bestemors hage da jeg leser kommentarene her, for også min bestemor og hennes hageintresse gjorde meg glad i det som vokser og gror. Bestemors enorme peoner, epletrær og blomsterrabatt med blåhatt, der det satt en liten rytter inne i blomsten, magisk for en liten unge som meg!! Arvet også kjærligheten til dyr av min bestemor…utrulige hva bestemødre kan utrette…det tenker jeg på nå, fordi jeg snart selv skal bli farmor!!!

  Trivelig med bilde som er så flott!!

 19. Så søt du var som liten (også)! 🙂

  Gressplenen var en av mine favoritter, da den er god til å spille fotball på. 🙂 Etter at jeg ble allergisk mot timotei, er den ikke favoritten lenger – bare på avstand. 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her