Årets fineste snitt-georgine!

Georginer er kjempeflotte i bukett. Men mange har ganske korte stilker og dermed er de vanskelig å bruke uten å klippe så langt ned at neste knopp også blir med. Det gjelder så absolutt ikke denne skjønnheten.

Hun er merket dahlia ‘Dutch explosion’, men jeg er ikke sånn helt sikker på at det er rett (hun er ikke helt lik bildene jeg ser på nett, men hun ligner). Frøkna er dyrket fra en helt ordinær nykjøpt knoll, og har blitt 1.5 meter høy! Blomsterstilkene er opp til 60 cm lange og stive, og blomstene snur ansiktet delvis opp og delvis til siden. Fargen er fin, og blomsten har en spennende utvikling fra knopp til full blomstring. Genialt rett og slett!

Årets fineste georgine vinner hun nok ikke, men «best i snitt» er jammen ikke dårlig 🙂

Husk, om du vil se flere georginer så ligger det et album på facebook, eller du kan trykke her: georginer, så får du opp alle tidligere georgine-poster.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Georginer er for meg barndomsminner.
  Min farmor hadde alltid disse vakre blomstene og vi hadde dem også i vår hage senere. Jeg har aldri hatt selv. Tror det har noe å gjøre med at knollene må graves opp om høsten.
  Når jeg ser sånne bilder så får jeg lyst til å prøve meg likevel.
  Jeg elsker nemlig å plukke blomster og lage buketter fra hagen.
  Veldig koselig å se bildene av ekornet under her.
  Klem fra Ingunn

 2. Vakkert. Skal nok satse mer på georginer neste sommer, de er akkurat så staselige som jeg liker. Og knollene… de kommer jeg ikke til å grave opp igjen, har alt for varm kjeller til å oppbevare dem over vinteren. Ha en fin dag 🙂

 3. Denne var utrolig fin:)
  Du klarte å smitte meg med din georgindille nå i vår, så jeg plantet flere knoller i hagen. Alle disse har blomstret lenge nå, og har fremdeles fine blomster. Artig. Til neste vår skal det plantes flere, for georginer trives bra i min hage også. Takk for gode tips 🙂

 4. Takk for tips om ekornmater. Jeg har en sånn og har også opplevd at de ikke skjønner at det er noe mat der. Ja, ja..tenkte jeg. Fin å se på i alle fall! Men…nå skal jeg prøve med en pinne jeg også.
  Georginer er sååå flotte. Jeg jeg får aldri gravd de opp igjen…så jeg må nok beundre andre sine:)

 5. Det er mange år siden sist jeg så de knallrøde pongponggeorginer,med gul knopp i midten. De kunne sikkert være 8-9cm i diameter.og var som baller. Undres om denne type er utdødd. Eller er det noen som har?

  • Jeg har sett røde pomponggeorginer, har noen selv faktisk. Men mine er relativt små i blomst (under fem cm i diameter) og har en rød-mot-gul farge, med gulere senter. ER nok ikke helt som du beskriver, men det finnes jo tusenvis av georginer så det finnes nok garatnert de du beskriver også

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips