Utfordring: Frøken Rose 2011

Rosen, hagens mest hyllede?
Den store skjønnheten, hagens sanne prinsesse!

Frøken Rose 2011 er en utfordring hvor alle kan delta, og hvor målet er å dele vår fascinasjon over rosen. Det kan være din favoritt i hagen, en rose du har fine minner ved, en vakker rose du kom over på ferietur, eller en bukett du har plukket eller fått. Du kan også velge å vise frem roser fra støtte-markeringene rundt om i landet.

Det er helt opp til deg hva du ønsker å dele, men rosen må ha hovedrollen i bildet.

Slik melder du deg på:
• Først: Lag ett innlegg på blogg eller nettside om din rosefavoritt. Kandidaten må få et navn. Det skal ikke være rosens sortsnavn. (Det vil si at det kan være vanlige menneskenavn eller beskrivende eller annet). Dersom du kjenner sortsnavnet så oppgi det i tillegg.
Mange kommer til å bruke denne utfordringen som en inspirasjon for rosekjøp til egen hage. Derfor er det ekstra fint om dere som deler hageroser skriver litt om rosen, og så håper jeg dere alle skriver og forteller hvorfor dere liker rosen dere viser.
Bildet du legger inn her på bloggen må være ditt eget og ikke vise gjenkjennbare mennesker.
Jeg blir veldig glad om du også lenker hit til denne konkurransen og oppmuntrer andre til å delta.

• Du legger selv til ditt bidrag i boksen under her. Der blir det bilde og lenke slik at leserene kan besøke deg og bli kjent med deltageren.

• Har du ikke blogg/nettside/flicker? Jeg tar i mot bidrag pr epost. Men, av hensyn til egen arbeidskapasitet så gjelder dette tilbudet kun de ti første som sender kandidat pr epost. (anne alfakrøll moseplassen.com). Det har vel enda ikke vært ti epost-kandidater, så sleng deg med!

Påmeldingsfrist: kveld 20 august.

Utfordring:
På grunn av posisjonen rosen har hatt i markeringene etter hendelsene på Utøya og i Oslo så har jeg besluttet at det blir en utfordring denne gangen, og ikke en konkurranse. Det vil si at dere presenterer deres kandidater slik som før, men vi stemmer ikke frem en vinner. Dette fordi jeg er redd det kan føles støtende å stemme på de av kandidatene som har knytning til terrorhendelsen, om det kommer noen slike. Takk til alle dere som i kommentarfeltet her og på facebook bidro med deres mening om hvordan jeg skulle handtere dette!
Jeg har planer om å lage en eller flere poster hvor jeg henviser til noen av rosene som er med, kanskje en samling av flotte klatreroser eller noe slikt? Vi får se hvilken kandidater konkurransen bringer, hva dere foreslår og hva jeg blir inspirert til 🙂Slik registrer du kandidat:
– Trykk på blå knapp over her.
URL: Lim inn adressen til posten med kandidaten. (Ikke forsiden av bloggen)
Name: Fyll inn navnet på bloggen OG navnet på frøkna.
Email: Fyll inn din epostadresse. Blir ikke synlig for andre enn meg.
Du tas så til en oversikt hvor du velger bildet som skal ligge her på bloggen.
(husk, spør meg gjerne om du har problemer. Dere som sender epostkandiater legger jeg inn selv).

Husk å klikke deg inn og bli kjent med de ulike skjønnhetene og de flotte bloggene som er med. Og om du faller for et bilde eller en historie så er jeg sikker på at roseeieren blir glad for en kommentar 🙂

Rosen har i alle år vært årets mest populære konkurranse, jeg er skikkelig spent på årets runde!
Klikk deg gjerne innom Frøken Rose i  20082009, og  2010.

PS:
Jeg har fått en par spørsmål, så for å presisere: Disse frøken-konkurransene er egentlig ikke fotokonkurranser. Det er mange som oppfatter de slik, og jeg har aldri korrigert denne oppfatningen for jeg synes det er ok at folk legger det i det som de selv ønsker. Men fra min side så handler det om kandidaten, bildet er viktig, men navn og tekst er også med på å formidle hva du ser i blomsten.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

35 KOMMENTARER

 1. Flott at du drar igang Rose-utfordring for roser har jo fått en litt «sterk» betydning i disse dager. Håper det flommer over med roser her inne på Moseplassen. «Min» rose kommer etter helga:)

 2. Sissel, jeg har skrevet epost. Det er den å-en i domenenavnet ditt som tuller til, så jeg gjør som forrige gang og legger inn via den bloggen hvor jeg legger epostkandidatene, (men jeg har sendt epost først for å få avklart litt)

  Hurra for dere som allerede har meldt dere på, og kjempehyggelig å høre at flere har tenkt seg med etthervert 🙂

 3. Sissel, jeg har skrevet epost. Det er den å-en i domenenavnet ditt som tuller til, så jeg gjør som forrige gang og legger inn via den bloggen hvor jeg legger epostkandidatene, (men jeg har sendt epost først for å få avklart litt)

  Hurra for dere som allerede har meldt dere på, og kjempehyggelig å høre at flere har tenkt seg med etthervert 🙂

 4. Har så mange roser eg er glad i, er det mulig med flere poster denne gangen siden det er en utfording?

  Britt

 5. Hei Anne !
  Melder meg på jeg også! Da jeg linket kom bildet skjevt og noe uklart, men originalen er jo tilgjengelig på bloggen min. Håper du får mange vakre roser til utfordringen din, de betyr så mye i disse dager!
  Klem fra bestemor!

 6. å! så morro å se alle kandidatene 😀
  Og hyggelig at dere er med, og at dere holder ut med tekniske utfordringer. Det er bare å si i fra om det ikke går, så fikser jeg.

  Ramme Alvor, hm. godt spørsmål! Jeg må nesten tenke litt på det, oppdaterer posten om en dag jeg, og tusler inn og sier fra i tillegg.

 7. Koselig utfordring med rosetema! 🙂
  Det finns jo så mange herlige roser, i form og farge.
  Virkelig flotte bilder hos bloggerne rundt om.
  Man kan ikke se seg mett på roser. 😉
  Kunne også tenke meg mer lærerikt stoff om roser. Har ikke så mange roser i egen hage, men kan tenke meg fler. Så å få litt mer bakgrunnsstoff om roser hadde vært toppers. Som når det er bra tid å plante, hvilke sorter som trives hvor i hagen, osv.
  Fint å lese at du er i bedre form nå, Anne. 🙂

 8. Heisann Anne!

  Fint at energien kommer mer og mer, og at kreativiteten følger etter. Herlig mosehjertesmykke. Kan tenke meg du fikk mye oppmerksomhet for det ;:OD)
  Mitt bidrag denne gangen er noe alvorlig . Lejla ble gravlagt i dag. Og det er ‘hennes’ rose jeg vil bidra med. Lejla er en av de flotte ungdommene som endte sitt liv på Utøya!Rosas egentlige navn har jeg for øyeblikket ikke!
  ♥-lig hilsen Bjørg Nina

 9. å! så morro å se alle kandidatene 😀
  Og hyggelig at dere er med, og at dere holder ut med tekniske utfordringer. Det er bare å si i fra om det ikke går, så fikser jeg.

  Ramme Alvor, hm. godt spørsmål! Jeg må nesten tenke litt på det, oppdaterer posten om en dag jeg, og tusler inn og sier fra i tillegg.

 10. Koselig utfordring med rosetema! 🙂
  Det finns jo så mange herlige roser, i form og farge.
  Virkelig flotte bilder hos bloggerne rundt om.
  Man kan ikke se seg mett på roser. 😉
  Kunne også tenke meg mer lærerikt stoff om roser. Har ikke så mange roser i egen hage, men kan tenke meg fler. Så å få litt mer bakgrunnsstoff om roser hadde vært toppers. Som når det er bra tid å plante, hvilke sorter som trives hvor i hagen, osv.
  Fint å lese at du er i bedre form nå, Anne. 🙂

 11. Utfordring er bra – og jeg er med. Jeg har ikke gitt den noe spesielt navn, siden det var en litt spesiell utfordring. Valgte istedenfor å vise litt frem noen av mine virkelige suksesser i hagen i år. Hilsen Hanne <3

 12. Ja Mandelhjarta, jeg har litt rosefaktainfolenker liggende, tenkte å lage en bloggpost på det nå snart. Om noen leser dette og har skrevet lurt om roser, så legg gjerne igjen en lenke her i kommentarfeltet!

 13. Heisann Anne!

  Fint at energien kommer mer og mer, og at kreativiteten følger etter. Herlig mosehjertesmykke. Kan tenke meg du fikk mye oppmerksomhet for det ;:OD)
  Mitt bidrag denne gangen er noe alvorlig . Lejla ble gravlagt i dag. Og det er ‘hennes’ rose jeg vil bidra med. Lejla er en av de flotte ungdommene som endte sitt liv på Utøya!Rosas egentlige navn har jeg for øyeblikket ikke!
  ♥-lig hilsen Bjørg Nina

 14. Åh så mange flotte roser – og takk igjen for at vi utfordres til å fokusere på det som er vakkert.
  Min rose har fått navnet Frøken Takknemlighet. I tunge stunder finner jeg ofte trøst i å fokusere på alt jeg har å være takknemlig for – det være seg fuglene som kvitrer eller som her; en vakker rose.
  Lykke til alle deltakere 🙂

 15. Jeg har absolutt tenkt til å være med, men jeg for har tiden trøbbel med admin-siden av bloggen, så om jeg får fikset det snart, er rosen min med her! 🙂

 16. Hei Anne!
  Hjelp!Jeg har surret det til og ligger nå inne med bilde 26 og 27. Det er det siste som skal stå men jeg vet ikke hvordan jeg fjerner det første!! Er det noe du kan gå inn å gjøre? Klem fra Hege

 17. Hei Anne! Jeg respekterer at du velger å gjøre dette til en utfordring. Roser får jeg aldri nok av!
  Hverken hos meg selv, eller etter den vidunderlige rose-bevegelsen vi har sett i vårt lille land,
  etter massakren.
  Her er min Frøken Vidunderlig!

 18. […] Anne, på hagebloggen Moseplassen, har til vanlig konkurranse hver måned, hvor man kan delta med et bilde og en tekst, som samstemmer med den månedens hage-/naturtema. Denne måneden, har hun imidlertid bestemt seg for å holde en utfordring, grunnet rikets tilstand, med temaet “rose”. Man skal altså ikke konkurrerer mot hverandre, snarere skal man kun dele sine rosegleder med andre hage- og fotoglade mennesker!   Min rose er ikke en frøken, men en fru, da mitt bidrag er oppkalt etter min bestemor. Hun plantet denne klatrerosen som jeg ikke aner navnet på, lenge før jeg ble født, i hagen til min mors- og mitt barndomshjem. Min kjære bestemor, falt dessverre fra, det året jeg kom til verden. Denne rosebusken, og flere til, som hun plantet, lever imidlertid videre, i beste velgående, i et vestvendt bed. Jeg vet ikke akkurat hvor gammel busken er, men den er nok et sted mellom 30 og 40 år gammel.   Å føre videre, det andre generasjoner i familien min hadde glede av å holde på med, gir en slags tilhøringhetsfølelse, til deres tid og -person.   Jeg knytter stor affeksjonsverdi til en rekke gjenstander jeg har, herunder planter; ting som er arvet og ting som er nye, men med gode minner knyttet til seg. Jeg lurer derfor på om det lar seg gjøre å ta avleggere av en slik rosebusk, for å videreføre den, om denne skulle bli sykdomsbefengt. Noen som vet? […]

 19. Hehe, lang ping er helt ok Renate 🙂

  Takk til alle som legger seg til! det er så morro å få se alle de herlige rosene deres 😀
  Jeg kommer innom alle, men er litt på dagsformen om det blir kommentar den dagen eller ei.

 20. […] Anne, with the gardening blog Moseplassen (the moss place), holds a competition every month, where people can enter a photo and -text, which relate to her chosen garden-/nature subject. This month, however, she’s decided to throw a challenge, instead, due to Norway’s state of mind, post terror actions, and the theme is “miss rose”. So instead of competing for the title, we’re to share our roses with other people who’re into gardening and photography, just to share our joy!   My rose is, in fact, not a miss, but a mrs., since my contribution is named after my grandma. She planted this climbing rose, of unknown name, to me, long before I was born, in my mom’s- and my childhood home’s garden. Sadly, my grandma passed away in the year of my birth, but this rose bush, and more too, which she planted, live happily on, in a west-facing garden. I don’t know the exact age of this rose, but I can assume that it is between 30 and 40 years old.     Taking part in the things that my previous generations loved to do, gives me a sense of belonging, and it makes me feel closer to their person and -time. Things, both old and new, with good memories related to them, are very dear to me.     Do you want to see more of my floral photos? You can do so, by opening this internal photo gallery.   You can see the full size of the (deflowered) rose bush, in this photo from the beginning of August.     There are, at the time being, 37 other lovely roses entered into the challenge, and they’re in different shapes and colors, and of different species. The entries are in Norwegian, but the photos speak for themselves, in a universal language, so feel free to enter Moseplassen and check them out!   Norsk versjon.       […]

 21. Når jeg tenker meg om, så tror at at pingen blir så lang, fordi jeg har en link til bloggen din, både øverst og nederst i innlegget, så den tar med det som står imellom dem. 😛

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips