Mors herlige georginebedd


Min mor er meget glad i georginer, det startet med noen knoller hun arvet av en venn. Og siden har hun fått georginer av både familie og venner, de fleste er delt fra fra giverens egne. Georginene er jo rause slik, de vokser seg lett større og er enkle å dele. Og slik er det mulig å få en lang hekk 🙂

Ett av stedene i hagen som er plantet til med georginer er langs uthusveggen ved innkjørselen. Der stortrivdes de, med direkte sol halve dagen og god drenering. Bedet er nesten 30 meter langt og utelukkende fylt med georginer. En super velkomst!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Åh, så nydelig. Men litt av en jobb vår og høst når det skal ned i jorda eller opp igjen. Georginer er rause blomster som øser av sin overflod i vakre farger.

 2. Så flott i all sin fargeprakt.
  Sånne jeg vil ha i min hage neste år.
  Husker godt da jeg som tenåring sto hjemme og gravde opp knoller….tror ikke jeg syntes det var MIN jobb;)
  Nå kan jeg godt ta den 🙂

 3. For et nydelig blomsterbed! Synes det så koselig med georginer. 🙂 Litt av en jobb å få alle knollene inn i hus før frosten ..

 4. Utruleg flott!

  Har eit par stk, men har visst fått for lite omtanke..

  Ang. innlegg ang. Rose så ynskjer eg at du må kjenne etter kva som vert rett for deg..

  klem

 5. Nydelig! Har hatt veldig hell med min første georgine (bluesette) i år, som er helt nydelig, og er kjempefrodig. Den står i ei stor potte på terrassen, for å ha den under kontroll…. Men har planlagt å fylle et trekanta bed (mislykka og bregneinfisert bed som må graves opp….) med forskjellige georginer til neste år, siden jeg ble så fornøyd med denne:)
  Klem

 6. Jeg også drømmer om noe slikt. Kan du skrive om/ eller kanskje du allerede har skrevet om, vinteroppbevaring og vårplanting – gjødsling i slik punkt for punkt plan?

 7. Nydelig bed! Kjøpte tre knoller i vår, men bare en av de som viser tegn til liv. Bare noen stusselige blader. Regner ikke med det blir blomster på de.

  Fin tid for hage nå. Klem 🙂

 8. Nydelig med et bed fylt av georginer. Skulle ønske det gikk her. Jeg er glad i georginer men må ha de i potter. Da har jeg bedre kontroll på sneglene. De er nemlig minst like glad i georginene som jeg er.

 9. Ja, det er skikkelig jobb for mor å grave opp og gjøre klar for vinteroppbevaring siden hun jo har så mange og vi i tillegg har leirjord. Hun holder på i mange dager. Men om man kun har en 10 stk så er det overraskende greit, georginer anbefales!

  Ja. Snegler er et skikkelig problem ved georginer. Da er ikke dette en enkel plante lenger dessverre.

  Åshild, jeg har skrevet endel om Georginer før, om du klikker på der det står «Stikkord: georginer» rett under selve teksten så får du opp alle gamle georgineposter. Vinteroppbevaring kan du lese om her: http://moseplassen.com/2010/09/slik-oppbevarer-du-georginer-dahlia/

 10. ÅÅååååh det var et utrolig vakkert bedd! Nå må du skryte masse til din mor! Fargene er jo så nydelige sammen også!

  Jeg har forsøkt 3 gang å overvintre dem uten hell 🙁
  Jeg har lest din bruksanvisning.
  Men jeg gir meg ikke! Blir kjeller i år, har prøvd loft og garasje og under trappen ute uten hell. På planterommet er det mellom 10 og 15 grader. Får krysse fingrene!

 11. ÅÅååååh det var et utrolig vakkert bedd! Nå må du skryte masse til din mor! Fargene er jo så nydelige sammen også!

  Jeg har forsøkt 3 gang å overvintre dem uten hell 🙁
  Jeg har lest din bruksanvisning.
  Men jeg gir meg ikke! Blir kjeller i år, har prøvd loft og garasje og under trappen ute uten hell. På planterommet er det mellom 10 og 15 grader. Får krysse fingrene!

 12. Så nydelig! De gjør seg virkelig sånn på rekke og rad! Håper moren din leser bloggen din!!

  Jeg har dyrket georginer i mange år, og lærer noe hvert år. I år har jeg plantet både i bed og i en rekke, men så var det dette med at de er veldig sprø, og plutselig så knekker de helt nede ved rota. Selvfølgelig er ikke alle støttet opp, tenkte vel jeg skulle det, men så vokser det meg nesten over hodet. Derfor er det veldig greit å ha de inntil en vegg da får de støtte av veggen og så trenger en ikke støtte mer enn forover(+ litt til siden).

  Det er så moro å kunne være raus med buketter både på eget bord, og alle som får en bukettet setter også stor pris på disse nydelige blomstene.

  Jeg har også georginer med enkle blomster i år(selvsådde, blomstene varer ikke så lenge men de blomstrer rikt!

  Gleder meg til flere bilder fra deg Anne!

 13. Hei Anne!
  Nydelig Georginebilder!! Ønsker meg! Hvet du om man kan så de fra frø? Eller er det kun knoller?Når på sommeren blomstrer de? Fikk lyst til å prøve!
  Mvh Line

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her