Georginer! Unike ‘Mary Evelyn’, ‘White Honka’ og ‘Teesbrook Audrey’

Dere som har fulgt meg over tid har vel fått med dere at jeg har georginedilla, noe alvårlig… Har ikke telt opp hvor hvor mange slag jeg har, men det er et spenstig utvalg 🙂 Mannen er også glad i georginer, og så er han veldig glad i å glede kona, så i våres plukket han opp kule nye georginer på utenlandsturer, i dag viser jeg tre av de «rareste».

‘Mary Evelyn’ og ‘Teesbrook Audrey’ har fasongen colarette, det vil si at de har åpent ansikt med et strutteskjørt rundt. De har alle sammen også nokså små blomster, mulig de blir større når plantene er kraftigere, men nå er de vel ca 5mc, Honka muligens større siden den ikke har sprunget ut enda. Alle er dessuten skrevet opp med høyde på 90cm, så høye er de ikke hos meg, men det kan komme av at de kom rekordsent i bakken og ikke har hatt en ideell sommer heller.


Dahlia ‘Mary Evelyn’
Har du sett på maken? For en vanvittig spennende farge og form, helt unik!
Jeg tror den er relativt ny i handel, den er kjøpt i Sverige og kommer fra Stuifbergens blomsterlök.
Mørk mørk burgunderfargede ytre kronblader og korte hvite kronblader inne i hvert av de mørke kronbladene.


Dahlia ‘White Honka’
Denne har ikke rukket å springe helt ut enda, men i følge bildene så skal den nesten rett ut, som en spinkel stjerne. Det finnes en rekke ulike Honka. Orginalen er lys gul, og så har man kultivert frem en ulike farger (med samme fasong). Knollen er kjøpt på flyplassen i Holland.


Dahlia ‘Teesbrook Audrey’
Ligner endel på ‘Mary Evelyn’, så jeg lurer på om de ikke er skapt av den samme gartneriet. Veldig tander og vakker, med fine spennende detaljer. Også fra Stuifbergens blomsterlök og kjøpt i Sverige.
Lys lilla marmorerte kronblader med korte hvite innenfor.

* For flere georginebilder se årets georginealbum på facebook (du trenger ikke være facebookmedlem)
* For mer om geroginer her på blogge, klikk der det står georginer rett under her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Oj! Så fine:-) Det er moro med nye knoller, se hvordan de blir, om de ligner på beskrivelsen! Jeg venter spent ennå på noen, og nå er det snart frostnatt, så da er det ikke sikkert det blir noen blomstring av de sene!Lurer på om det er slik at noen bare er sene eller om det sommeren.

 2. Snill mann du har! Det er viktig å glede sin hageglade kone! Det er helt utrolig hvor mangfoldig georginene er. Så en samlig for noen år tilbake på Gjennestad. Imponerende syn, både i farger og form! Hege

 3. Jeg er også begeistret for georginer. Jeg har de i potter for å ha bedre kontroll på sneglene. Flotte de du viser. Jeg likte spesielt godt ‘Mary Evelyn’
  og ‘Teesbrook Audrey’.

 4. Fine! Georginene mine, som jeg sådde fra frø i vår, så veldig lovende ut. Helt til de råtnet, nå er halvparten døde. Tror ikke det blir noen georgine-blomster på meg i år.

 5. Vakre og spesielle georginer. Planen min er å ha mange til neste år, ikke så utenkelig det når vi får nyte dine vakre georginer, inspirasjonen kommer sigende. Ha en fin dag 🙂

 6. Utrolig fine og spesielle georginer du har fått. Du klarte å smitte meg med din georgindille i vår, så jeg har også noen georginer i hagen. De blomstrer fremdeles, så til våren skal det kjøpes flere knoller. Takk for mange gode tips.

 7. Her er også forsinkelser i blomstringen, men så kom noen av de urimelig sent i bakken, og det sammen med den solfattige sommeren gjør sitt til at det går tregt. Men de som blomstrer er flotte, og de andre er kledelig grønne, og har knopper, så vi får håpe på en lang høst 🙂

  Så morsomt at jeg har smittet med georginedilla 😀
  Hurra for dere som har fått de til, og Hilde, det er leit å høre at de råtna, de tåler dårlig mye regn om ikke jorda er ekstra godt drenert. Sånn ekstremsommer som vi har hatt i deler av landet kan bli trøblete (aner jo ikke hvor du bor da).

  Anne Marit, jeg har merket at noen av georginesortene er raskere enn andre ja. Det kan også ha sammenheng med hvor de står (om det er varmt og lunt) og hvor stor knollen var (små, svake knoller kan være senere)

 8. Kjempefin!
  Jeg kjenner at den basillen har angripe meg også…
  har lykkes med de jeg har og MÅ HA – følelsen er sterkere for hver vår:)
  Takk for hyggelig besok hos meg, Anne:))

 9. Liker bedre og bedre de enkle georginene! Jeg har en som heter Night Butterfly, den er prikk lik Mary Evelyn som du viser bilde av. Nydelig sammen med lyse gule blomster:) Takk for koselig kommentar hos meg:) GOD HELG! Klem Ellen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her