Tomatoberry, en av sommerens beste!

Mannen har hatt storstilt tomatutprøvning i sommer. Dessverre så var ikke sommeren varm, og vi har ikke vært så flinke til å stelle den siste mnd så det er litt NM i tomatsykdom på gang, menmen 😉

Men det var ikke bare elendet, det ble da også gode fine tomater. En av tomatene mannen er mest fornøyd med er Tomatoberry. Skikkelig røde og med et høyst unikt utseende, jordbæraktig. De er små, søte og runde med en god smak. Men de smaker tomat altså, ikke la navnet forvirre deg 😉

Har sommeren gitt deg noen tomatfavoritter? (eller nye spennende sykdommer *ler*)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Hei! jeg for første gang i mitt liv plantet jeg tomat planter i drivhuset… det gikk kjempe bra! masse deilige tomater. de smakte og luktet nesten som de jeg spiste som barn i Hellas ; ) men nå på slutten fikk plantene et slags mugg. jeg bare tok dem ut av drivhuset. de hadde gjort jobben sin likevel. så nå er jeg full av drømmer om neste vår! det blir silteagurker og paprika og chilli og….. ja mye ; )

 2. Hei Anne! Årets tomater har hatt et traumatisk liv hos meg. Utfallet ble en ganske så ubetydelg innhøstning av diverse cherry-varianter, men med god smak! Dette til tross for at de har hatt en vekst bak et stuevindu! Jeg har beskrevet det i bloggen under Tomatens uutholdelige lengsel…:-) Fortsatt god helg og lykke til med resten av tomathøsten!

 3. Demie, det høres ut som om du har fått meldugg, helt vanlig sykdom som gjerne oppstår i drivhus. Godt at du fikk masse godt ut tomatene dine i år, og heldige du som har drivhus!

  Mathilde, gleder meg til å lese!

 4. Jeg har tomatene i drivhus, og nesten hver høst kommer melduggen, det er ikke noe å gjøre med, tomatene skades ikke. Tar ut bladverket, og det går i biosøpla, ellers komposteres det meste her. Det hender tomatene sprekker før jeg får spist de! Det er ærgelig, for da er muggen der ganske fort!Vet det kommer av uregelmessig vanning, men på høsten blir det ikke så regelmessig!
  Jeg har laget hemetiske tomater i år, blir spennenede å smake på de! Oppskrift hos Camilla Plum(dansk dame som har hatt program på tv).Har alltid mange forskjellige slag da det varierer når de modner! Det er så godt med hjemme»lagde» tomater!!

 5. Spennende tomatsort, den var ny for meg. Jeg har også tomatene i drivhus. Det er det sikreste her på vestlandet. Utover høsten blir det ganske fuktig i drivhuset og da kommer gråskimmelen. Jeg har ikke vært plaget med meldugg på tomatene i drivhuset, men gråskimmel er nesten umulig å unngå om høsten. Det hjelper med lufting og vifte for å sirkulere luften.
  Favorittene i år var Sungold, Gardner’s Delight og Favoritta.

 6. De hermetiske tomatene til Camilla har jeg også sett før, og har hørt mange har laget de og er veldig fornøyd. HAr ikke prøvd selv, men jeg kan altså ikke spise tomater så det er nesten like greit.. hehe

  Flott at du fortalte at meldugg på tomatene ikke er spise-problem Anne Marit!

  Mariann, jeg har hørt mange har snakket mye om Gardners Delight, den kommer vel på prøvelista til neste år muligens, takk for tips!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her