Høstkrokus

Denne lyseblåe blomsten hoppet frem og angrep meg i dag når jeg var på tur i Botanisk hage. Hva i alle dager heter den? Det en sann skjønnhet, og siden den der har dannet små minitepper så er det lov å håpe på at det er en villig skjønnhet også….

Jeg er klar over at det finnes både høstblomstrende krokus, og tidløs (som ikke er krokus), men jeg veit ikke hvordan skille de ad. Og kanskje er det noe helt annet? Den hadde relativt myke grener, ikke sånne saftspente løkstilker om dere skjønner. Denne vil jeg gjerne prøve å finne igjen, så jeg håper du kan hjelpe meg med korrekt navn!
Oppdatert: Mari Anne foreslo i kommentarfeltet at det var Crocus speciosus, altså en høstblomstrende krokus, og det tror jeg stemmer.

 

Oppdatert2: Jeg var innom det samme bedet noen dager senere. Da så blomstene slik ut, og jeg har ikke lenger like lyst på de…..:

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Crocus speciosus. Hvilken sort kan jeg ikke se. Kjøpte flere poser da jeg var i England, og de står i knopp allerede. Kalles kanskje høstkrokus, speciosus betyr vel vakker om jeg ikke husker feil. (Tror C. sativus har røde støvbærere.)

 2. Takk for hjelp Mari Anne og Villrose.
  Jeg tror nok at det er Crocus speciosus, bildene ligner og ikke minst så fant jeg den igjen i nhm sin søksbase http://www.irisbg.com/gardenexpl_o/ med beliggenhet i det beddet disse sto. Safran var plassert i systemhagen (og bare der), så dersom databasen er komplett så er det ikke den.

  Så begynner jakten på løker!

 3. Takk for hjelp Mari Anne og Villrose.
  Jeg tror nok at det er Crocus speciosus, bildene ligner og ikke minst så fant jeg den igjen i nhm sin søksbase http://www.irisbg.com/gardenex… med beliggenhet i det beddet disse sto. Safran var plassert i systemhagen (og bare der), så dersom databasen er komplett så er det ikke den.

  Så begynner jakten på løker!

 4. Zimtrade har den,(link). Problemet er å få den tidlig nok slik at den etablerer seg før det blir vinter. Dessuten er de ikke alltid like spreke etter behandlingen de har fått langs reiseruten. Jeg var heldig og fant dem i England. Der hadde de fått klare tydelige skudd og skiltet over kassen sa at de måtte plantes umiddelbart. Denne gangen håper jeg at jeg skal få det til.

 5. Takk for tips! Om de har den nå så får jeg håpe de har den til neste år, kjøper jo ikke løk i år grunnet gravingen, dessuten er de jo ikke spesielt ferske lenger.. kanskje jeg kommer meg i en engelsk løkbutikk jeg også 😀

 6. Det er litt tungvindt å huske at jeg skal sjekke om du har svart meg. Synes det er praktisk at jeg får svarene til min e-post. Jeg kan jo velge om jeg vil si opp abonnementet hvis det blir for mange «Enig med siste taler…»

 7. Hei Anne
  Dette er ein Høstblomstrende krokus med navnet :
  Crocus Conqueror.
  Denne krokusen plantes nå om høsten og vil blomstre fint til neste høst.
  Når det gjelder høstblomstrende krokus bør de plantes litt tidligere enn feks. tulipaner. Trenger litt tid å etablere seg på vokseplassen før telen kommer.

  Hilsen Kari på Zimtrade AS

 8. Hei Anne
  Dette er ein Høstblomstrende krokus med navnet :
  Crocus Conqueror.
  Denne krokusen plantes nå om høsten og vil blomstre fint til neste høst.
  Når det gjelder høstblomstrende krokus bør de plantes litt tidligere enn feks. tulipaner. Trenger litt tid å etablere seg på vokseplassen før telen kommer.

  Hilsen Kari på Zimtrade AS

 9. Hei Kari, takker for navntips! Jeg googla og ser at Conqueror er en navnsort av Crocus speciosus så det kan nok stemme. Jeg får sjekke hvor floppy hoder de har neste gang jeg er i parken. Og takk for tips om planting, det blir nok noen slike til neste år ja 🙂

 10. hehe, jeg bruker den ganske mye ja. Akkurat nå blomstrer de andre høstkrokusene i botanisk, kjempeflotte.
  Men de holder dessverre ikke lenge disse, faller fort sammen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her