Akkurat nå finnes det intet finere enn georginer!

Fra august til frosten kommer så er det intet finere enn georginer. Både i hagen og i buketter 🙂 Jeg veit ikke riktig når jeg ble georginefrelst, men jeg veit hvor jeg har det fra: min mor.

Første bildet her er fra det 30 meter lange georginebeddet hennes, det ligger skjermet for regn innved uthusveggen og har tålt sommerens syndeflod godt. Her får alle farger og former lov å leke sammen, og buketten under er en miks av de fleste ulike variantene hun har. Jeg tror ikke det finnes finere bed nå i oktober enn mors spektakulære fargebombe!

I hagen min har jeg også satt sammen ett rent georginebed (i tillegg til de som står spredt innimellom). Beddet mitt er syv meter langt med tre rader med planter pakket hardt sammen. Her har jeg samlet alle mine lilla-rosa-hvite georginer, og de er virkelig et syn, langt finere i virkelighet enn på bildet. Som dere ser er det også en oransje luring som har sneket seg inn i rekkene, feilpakket fra leverandør, men jeg har ikke riktig hjerte til å klippe vekk blomstene så da får han stå der som en festlig kuriositet.

Er jeg heldig så kan tar det enda mange uker før vi får frost, og i mellomtiden blir georginene stående der like flotte, riktig struttende av påminnelse om at høst er herlig!

Når frosten så har brent plantene så er det på tide å grave de opp og ta de inn for oppbevaring. Dersom du lurer på hvordan oppbevare georginene dine så kan du lese om det her.

Det er mye flott i hagen på høsten, delta på Herlige herr Høst og del din glede!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Det er helt fantastisk å se din mors og dine georginer.
  Spesielt vakkert er det med dine hvite , lilla og rosa…
  Jeg får virkelig lyst på et georginebed selv, men når jeg tenker på at de skal opp om høsten, så..
  Ha en fin kveld.
  Klem fra Ingunn 🙂

 2. Så heldig du er som har så mange å fråtse i enda! Det som varer lenge om høsten er ekstra kjærkomment.

  Det er nok fordel å ha de inntil en vegg iallefall når frosten kommer, og når været er dårlig! Enklere så de ikke velter mer enn en kant også!

  Mine georginer har frosset, noen har jeg gravd opp, og nå må snart de andre opp for det er kjedelig å grave i snøen for å få de opp(har gjort det noen år, ja..)

  Har spylt de røttene jeg har tatt opp! Håper på bedre overvintring i år!

  Georgine klem fra Anne Marit

 3. Så nydelig! Både din mors bed, og din bukett! 😀
  God inspirasjon, tror jeg skal investere i noen nye georginer til året, etter å ha sett dette 😉

 4. Enn så lenge har jeg ingen georginer. Men dette ga inspirasjon. Og så vakkert som det er med et slikt bed nå på høsten. Men først må jeg visst få mere kontroll på sneglene, dette er desverre godsaker for de ekle brune…

 5. 🙂
  Takk for alle hyggelige kommentarer, jeg skal hilse og overbringe de om mors blomsterbed til henne 🙂

  Flott å smitte med georginedille!
  Før dere handler inn knoller til våren så må dere tenke på tre ting:

  1. Er det varmt nok der du bor? Georginer vil ha sol og varme og lang sesong, så bor du i nordland så er nok ikke dette planta som gir best resultat.
  2. Har du snegler? Isåfall må du vite at georginer står øverst på gourmetlista til brunsneglene…
  3. De må graves opp på høsten. Akkurat det synes jeg virkelig ikke er mye pes, men for noen er det nok til å avstå. Du kan naturligvis kjøpe nye hvert år om du vil, eller så.

  Jeg har skrevet mye om georginer, du finner det via stikkordet i bunnen av artikkelen 🙂

 6. Utrolig flotte bed. Virkelig sukkertøy for øyet. Må bare beundre din mor som spar opp og ned tredve meter georgineknoller høst og vår. Det er nemlig derfor jeg ikke har telefoner, men jammen er de vakre. Kombinasjonen hvite fiolette er bare et syn!

 7. 🙂
  Takk for alle hyggelige kommentarer, jeg skal hilse og overbringe de om mors blomsterbed til henne 🙂

  Flott å smitte med georginedille!
  Før dere handler inn knoller til våren så må dere tenke på tre ting:

  1. Er det varmt nok der du bor? Georginer vil ha sol og varme og lang sesong, så bor du i nordland så er nok ikke dette planta som gir best resultat.
  2. Har du snegler? Isåfall må du vite at georginer står øverst på gourmetlista til brunsneglene…
  3. De må graves opp på høsten. Akkurat det synes jeg virkelig ikke er mye pes, men for noen er det nok til å avstå. Du kan naturligvis kjøpe nye hvert år om du vil, eller så.

  Jeg har skrevet mye om georginer, du finner det via stikkordet i bunnen av artikkelen 🙂

 8. Det er veldig mye jobb med den oppgravingen og nedgravingen når det blir 30 meter av det ja! Hun fortjener skryt for det 🙂 Men det at det er sammenhengende bed gjør det noe lettere, en de som står innimellom i andre bed, for det sammenhengede beddet kan freses opp på våren, sparer litt på graveslitet.

  Åshild, gleder meg til å få lese om det!

 9. Kjempeflotte georginer! Skjønn bukett i hånd og vase!
  Jeg liker også de blomstene veldig godt!
  Har bare èn hvit type nå. Satser på flere til neste år.
  Det litt spennende å ta dem opp om høsten, og se hvor mange flere knoller den har fått. 🙂
  Ha en fortsatt god kveld! Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! 🙂

 10. Kjempeflotte georginer! Skjønn bukett i hånd og vase!
  Jeg liker også de blomstene veldig godt!
  Har bare èn hvit type nå. Satser på flere til neste år.
  Det litt spennende å ta dem opp om høsten, og se hvor mange flere knoller den har fått. 🙂
  Ha en fortsatt god kveld! Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! 🙂

 11. Kjempefine, både dine og din mors georginer. Jeg blir bare enda mer bestemt på at neste år SKAL jeg kjøpe flere georginer.

 12. Jeg burde egentlig ha startet en liten nettbutikk, men georgineknoller, sånn basert på tilbakemeldingene her så trengs det mange flere på markedet til neste år… hehe 😉 Det hadde vel gitt meg en ypperlig anledning til å kjøpe inn enda flere om ikke annet (for nå er det altså egentlig innkjøpsstopp!)

 13. Det har kommet inn koselige historier og bilder både på Moseplassens facebookside og på min twitterkonto 🙂
  Blir en post eller to i fremtiden med noe av alt dette herlige 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her