Heucheraer og heucherellaer i rimkjole

Heuchera og heucherella har den magiske egenskapen at bladene tåler endel før de blir stygge. Nå har vi hatt noen runder med snø, og en hel masse av og på med pluss og minus, men se så fine bladene fremdeles er!

Jeg er veldig glad i bladstauder, altså planter med ekstra dekorativt bladverk, og av bladstaudene så er det igrunnen ingenting som slår heuchera og heucherella. De dekorative bladene er vakre i seg selv og pynter opp helt til snøen dekker de, og enkelte av sortene har i tillegg nydelige blomster. Heuchera og heucherella brukes både i bed og krukker, jeg synes de er finest i litt store tuer slik at bladene virkelig kommer frem og ikke bare blir en liten ettertanke.

Dessverre så går de fleste etter blomstringen når de velger planter, men nå ser det ut til at det har blitt en økt interesse i markedet for bladene de senere år, og dermed også et bedre utvalg i gartneriene. Og bedre utvalg i gartneriene fører også til at enda flere forstår at dette er en super plante, vil jeg tro. Jeg har nå forøvrig en sterk følelse av at «vanlige» (dvs ikke de som er grundig rammet av hagegalskap) holder seg til stauder de kjenner igjen fra andres hager. Jeg skulle derfor ønske at butikkene var flinkere til å vise frem hva planten har å by på over hele sesongen, et bilde av en blomst på et potteskilt holder ikke!


For større bilder: Klikk på første bildet og bla deg mellom bildene med piltast eller ved å klikke på høyre side av bildet. Bildevisningen fjernes så ved å klikke utenfor bilderammen.

Jeg kan ikke sette navn på alle akkurat nå, flere av de er veldig like og merkingen er ikke tilgjengelig. Men den grønne og brune er Heucherella ‘Stoplight’, den sorte like nedenfor Stoplight er Heucherella ‘Burnished Bronze’, og den lyse med rynkete bladkanter er Heuchera ‘Ginger Peach’.

PS: Julefri bloggpost i dag, men i morra skal jeg fortelle om det nyvaska juletreet… 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Alunrot är så tacksam i hagen jag gillar verkligen bladens färger, mer än blommorna nästan. Og så skönt med ett inte julatkigt inslag, jag blir smått stressad av allt jag läser och inte fått gjort 🙂

 2. Dette er ei plante som har overraska meg positivt også akkurat med det at den er dekorativ langt utover blømimg. Ei plante står som ein del av mose/lav dekoreringa i ei potte hos meg. Skinner så fint med sine raude blad der. Det er vel kos med litt hageprat i førjulstida også !!

 3. Hei:) Dette har blitt en favoritt…fantastiske blader og stor variasjon. Invisterte i noen nye planter i høst…men merkingen er jo håpløs!
  God kveld til deg,Anne:)
  PS…fikk du e-posten min?

 4. Jeg har vært bladfrik ganske lenge nå, og har ikke tall på hvor mange Heuchera`er jeg har, men jeg elsker dem alle sammen 😉 Blomstrer gjør de jo som regel kun kort tid, så derfor har jeg gått etter bladplanter! De er utrolig forskjellige, og så vakre!
  (Gleder meg til å se det nyvaskede juletreet, og lurer litt på hva du har funnet på nå =)

 5. Marit, rim er nå virkelig en gave da, alt blir penere med rim på 🙂

  Krepsemor, ja en får fort dilla på disse om en først har sansen. Har ikke tellinga på heuchera sjøl jeg, blir spennende til våren når jeg skal plante ut alle venteplantene for det ble litt kaos for meg i sommer, hehe.

  Inger Marie, klem, det er det jeg har å si nå. Epostsvar kommer i morra, men for nå. KLEM!

  Tulik, ja sammen med lav blir den jo vidunderlig. Vinter-høstkrukker er den genial for 🙂 den er jo såpass tøff at det kan gå greit å overvintre i krukke for mange klimasoner om den er stor nok og står greit til

  mia, hehe, julestress er ikke kjekt, hyggleig at jeg kunne bidra til å senke skuldrene 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her