Årets første avling fra «grønnsakshagen» :)

Det er få ting som bringer meg mer hverdagsglede på vinteren enn små spirer. Og når man så kan bruke denne voksegleden til matglede, (som nytes mens man ser ut på fuglene i det vakre vinterlandskapet), så blir det vel knapt bedre?

Dagens salat er altså hjemmedyrket, på planterommet under lyssoffrør. Mengden er jo ikke allverdens, men det er resultatet av en tynning jeg gjorde i salaten jeg sådde for en uke siden. Nå skal de resterende plantene få stå en drøy uke til, og så har jeg herlig mikrosalat.

Det er superenkelt å dyrke litt salat og urter på vinteren, og du kan gjøre det på tre måter: Spirer (dyrker gjerne uten jord og du plukker de i dette stadiet eller før), mikrosalat (plantene er ca fem cm høye), og vanlig fullvoksen salat. Jo mindre plantene er, jo mer smak får de, spesielt gjelder dette smaksrike arter som ruccola og basilikum.

moms!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Det er en av di tingene jeg lærte i fjor, at man skal så salat tidlig, og da fungerer veldig flott på vinteren.
  Har ikke kommet i gang enda, men kanskje snart…..
  Ønsker deg en flott kveld!

 2. Else og Vivi, morro at dere også driver med dette 🙂

  Vivi, flott kveld ja… hehe, ikke helt. Jeg sitter og pisker på med å skrive konkurranseutlysningsposten, ganske komplisert å få det lettfattelig med så mye informasjon.

  Tullik, prøv, det er superenkelt!

 3. Så gøy med ny,frisk salat i januar.:-) Har ikke kommet igang med salaten enda, men må si at det frister veldig når jeg ser dine søte små blader. Får helt vårfølelse, og veldig lyst på salat 🙂

  Lykke til med arbeidet med konkurransen.

 4. Lysthagen, takk, akkurat nå er jeg egentlig klar for å kaste hele datan i veggen, hehe. Går fort over da 😉

  Bille, det varierer jo, men salat spirer generelt veldig raskt. Disse på bildet er altså sådd for en uke siden. Om en skal ha fullvoksen salat så tar jo det noe tid, men om en holder seg til mikrosalaten så går det altså to, kanskje tre uker før en har klar avling (gjelder sikkert ikke alle slag da).

 5. Else og Vivi, morro at dere også driver med dette 🙂

  Vivi, flott kveld ja… hehe, ikke helt. Jeg sitter og pisker på med å skrive konkurranseutlysningsposten, ganske komplisert å få det lettfattelig med så mye informasjon.

  Tullik, prøv, det er superenkelt!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her