Ny konkurranse starter onsdag: X-faktor blomsterutgaven 2012!

Lei av vinter? Lei av hvite hage, brune stammer og grå himmel? Lengter du etter farger?
Velkommen til fargefest!

Oppdatert: Konkurransen er nå lyst ut, klikk her og bli med!

På onsdag sparker jeg i gang den største konkurransen jeg har hatt her på Moseplassen: X-faktor blomsterutgaven 2012! Hele åtte innledende konkurranser, en fantastisk fagjurye , en stor finale og flotte premier. yey!
Gjennom denne konkurransen kan blomstene få vise frem sine talent og slåss om en plass plass i solen. Hvem har det lille ekstra? Hvilken kandidat lar du deg sjarmere av?

Slik blir konkurransen kjørt:
Konkurransen deles inn i fargetema. Hver annen dag legger jeg ut en ny farge og dere har da to dager til å melde på deres kandidat i den fargen. Du kan levere inn kandidater til hver enkelt farge om du vil, eller bare en farge. Juryen plukker ut 24 finalister, og den 20 februar tar dere lesere over og stemmer frem deres favoritter.

Fargene er: Lilla, blå, gul, orange, rød, rosa, hvit og flerfarget.
– Men rekkefølgen er jeg ikke sikker på, vil gjerne begynne med en av de mest populære fargen, men hvilken er det? Kom med ønske i kommentarfeltet eller i avstemningen på Facebook 🙂
.

Premier:

Grønt Fokus stiller et gavekort på 2.500 kr. Grønt fokus har et stort og variert utvalg drivhus og hagepaviljonger, samt utstyr til drivhus, svømmebasseng, vinterhage, skyvedører, hagelys og gjerder mm. Om drivhus er din drøm så har Grønt Fokus både enkle drivhus for grønnsaksdyrkning og store prakthus hvor du både får det praktiske dyrkningsrommet og en storstue i ett.
Lenke til nettbutikken, og la deg gjerne inspirere av kundebilder av drivhus, vinterhager og basseng. (Bildet her viser en Janssen Viktorian junior).

Fra Hagemessen: 10 inngangsbilletter til messen. Hagemessen foregår 13, 14, og 15 april på Norges Varemesse like utenfor Oslo.
På messen finner du gartnere og blomsterbutikker, hagemøbler, redskap, hageforeninger, foredrag, flotte inspirasjonshager og mye-mye mer, både for villaeiere og de med en liten balkong. Messen har de senere årene jobbet målrettet med å få en grønnere messe med mer fokus på plantene og har utviklet seg til å bli et grønt og inspirerende pustehull.

Cappelen Damm: Forlaget stiller tre eksemplar av boken «Knoller og Løker». Boken er heeelt fersk og kommer ut i butikkene i midten-slutten av februar. Skrevet av Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen og utgitt i samarbeide med Hageselskapet.

Dette er den tredje boken i serien og bygges over samme lest som Stauder og Sommerblomster. Knoller og løker beskriver 250 arter, og det er så mye-mye mer enn vårblomstrende løker å finne. Denne boka forklarer det du trenger å vite om anskaffelse og utplanting, formering og stell, eventuelle skader og sykdommer. Du får tips om hva som passer hvor – i bed og rabatter, i fjellhagen eller i potter – og hvordan du kan sette ut løk i gressplenen eller lage flotte sammenplantinger.

 

GardenGirl: GardenGirl bidrar med et eksemplar av buksen Nikkers selebukse Roses, samt et par hagehansker, tøyet er i valgfri størrelse, (dersom vinner er mann så blir det jo en god presang til en hagevenn).

GardenGirl fører hageklær for damer! De tilbyr kvinner komfortable og praktiske hageprodukter for å gjøre hagearbeidet mer trivelig. Snittet er tilpasset damekroppen og tøyet er praktisk og nett. De selger bukser, topper, jakker, sko, forkler mm, og har også noe frø og hageredskap.

.

Blir du med på konkurranse? Og hvilken farge synes du vi skal starte med?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

29 KOMMENTARER

 1. Har ikke deltatt hos deg før, men nå tror jeg jammen jeg vil slenge meg med 🙂 Hurra for deg, at du orker å dra i gang. Oransje kanskje, en av yndlingsblomsterfarvene. Gleder meg 🙂
  Ha en fortsatt fin søndag.

 2. Kjempeflott initiativ Anne og så morsomt med ny vri på konkurransen. Gleder meg allerede til og delta. Dette blir morsomt 🙂

  Nå er det bare å begynne å lete gjennom bildene etter egna kandidater.
  PS. Flotte premier også 🙂

 3. Så spennende med ny konkurranse, Anne! Dette er akkurat det vi trenger nå =)
  Min yndlingsfarge? Hmmmm, vanskelig å si, men kanskje lilla, eller klar blå?

 4. Hallo!

  Dette blir spennende.
  Lilla er en flott farge som passer godt sammen med mange andre farger. Derfor stemmer jeg for å begynne med den.

  Irene

 5. Så spennende! Lurer på hvilke farger som får flest forslag:) Om det er vanskelig å velge hvilken farge som skal først kan det jo funke å ta det alfabetisk eller trekke lodd?

 6. Det lyder super spændende Anne…….må vist lige et smut i arkiverne for at se om der skulle være nogle charmetrolde at finde :0)

  Farven……tja – hvad med blå :0)

  Knus Dorthe

 7. Flott konkurranse tema og gleder meg allerede til å se alle kandidatene. Selv har jeg nok ikke et rikholdig blomsterarkiv enda så jeg tror ikke jeg kommer til å delta. Jeg får heller fryde meg over alle bidragene og suge inspirasjon til å ta mange bilder det kommende året.

 8. her må det ryddes i fotoarkivet skjønner jeg;) Fin fin konkurranse:)…..tror kanskje det bare finnes rødt og rosa av farger i mitt arkiv;)

 9. Jeg skal prøve å få rotet meg med, hi hi:) Og min absolutte favorittfarge er blå!!!
  Jeg gleder meg til innlegget ditt,du er så flink. Jeg skal se om jeg får sammen en side. men du vet data og meg… Men jeg skal prøve, takker for at du vil lenke:)De er bare såååå lekre de husene, sukk og sukk:)

 10. Dere får meg til å smile 🙂
  Det er alltid veldig spennende når jeg lyser ut konkurranser om det blir populært, og når så mange tar seg tid til å legge igjen en kommentar så tegner det godt!

 11. Dette blir som en forsmak på våren. Jeg gleder meg stort til å nyte alle kandidatene! Men hva skjer med min mystiske favoritt burgunder/maroon/sort? Kan den få snike seg inn under rød i sin dypeste variant? Eller lilla mot det røde? Det er så mange vakre blomster i denne fargetonen, så jeg håper det er plass til den i konkurransen : )

 12. Hei Tordivel& Co, jeg hadde veldig til kvaler her når jeg satt opp farger, nettopp den sorte, skulle jeg ha med den? Synes åtte farger måtte være et tak, men både sort, brun, grå og grønn ble da utelatt. Sort alene ble litt snevert, det er ikke så mange som har så mørke planter i hagene sine, men…
  En periode hadde jeg fargealternativet «fønky», som liksom skulle dekke alle disse, men så landet jeg på at det ble flerfarget som et alternativ. Mulig jeg igrunnen burde endre det tilbake til kategorien for de «rare»? Hmmm.

  *** Hva synes dere?Skal jeg fjerne flerfarget og la det bli en egen kategori for alt som ikke passer inn andre steder?

  Sort er nå uansett velkommen med da, og alle de sorter har jo noe annet i seg, mot rødt, blått eller lilla.

 13. Hei Tordivel& Co, jeg hadde veldig til kvaler her når jeg satt opp farger, nettopp den sorte, skulle jeg ha med den? Synes åtte farger måtte være et tak, men både sort, brun, grå og grønn ble da utelatt. Sort alene ble litt snevert, det er ikke så mange som har så mørke planter i hagene sine, men…
  En periode hadde jeg fargealternativet «fønky», som liksom skulle dekke alle disse, men så landet jeg på at det ble flerfarget som et alternativ. Mulig jeg igrunnen burde endre det tilbake til kategorien for de «rare»? Hmmm.

  *** Hva synes dere?Skal jeg fjerne flerfarget og la det bli en egen kategori for alt som ikke passer inn andre steder?

  Sort er nå uansett velkommen med da, og alle de sorter har jo noe annet i seg, mot rødt, blått eller lilla.

 14. Så bra! Jeg pleier å like de rare outsiderne, og kunne gjerne tenke meg å se hva som finnes av rariteter hos dere andre. Ja til Fønky!

 15. Stemmer for at flerfarget blir fjernet og la det bli noe som ikke passer inn andre steder. Kan bli spennende å se hva som dukker opp.
  Kall det gjerne fønky 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her