Jukse-vår i utekrukker, NÅ! Disse kan du tyvstarte med:

Her på Østlandet har vi hatt et helt fantastisk vårvær noen dager, og selv om det fremdeles er for tidlig for de fleste å finne løk i hagen, så går det da an for mange å jukse!

Og hvordan jukse? Jo, plant til noen krukker med frostherdige blomster. Den aller tøffeste planten er faktisk småblomstret stemor som tåler det utroligste, og andre gode tolerante planter er perleblomst, krokus, pinseliljer og påskeliljer. Alt dette kan du mest sannsynlig få kjøpt på din lokale blomsterbutikk, og alle de nevnte plantene tåler perioder med 5-8 minus.

Før du fyller hagen med de nyanskaffede vårgledene, husk på at plantene må tilvennes utelivet: de må herdes. De har vokst opp i et beskyttet miljø og trenger en liten uke ute, skjermet for vind, sol og strengeste frost, før de kan plantes i krukkene. Jeg setter pottene ut i en papirpose eller eske. Der er det lunt og skyggefullt, og det blir enkelt å løfte papirposen inn de første nettene til planten har vent seg til kulden.

Plant blomstene sammen i krukker og pynt mellom plantene med mose, kongler o.l. Gi krukkene en lun plassering inntil husveggen, ved inngangspartiet eller hagebenken. Da kan du sette deg ned med en kaffekopp og et pledd og nyte den deilige våren!

God hagedag 🙂

Deler av dette innlegget ble opprinnelig publisert i magasinet BoligDrøm våren 2011.


Pst: Har du sett finalistene og stemt frem din favoritt i x-faktor blomsterutgaven 2012? Snakk om blomsterglede!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Jeg har foreløpig beholdt krukken med påkeliljer inne, men det gir jo vårfølese det også 🙂 Ute nyter vi juleroser og snøklokker :)Har de små filolene kommet i butikken alt?!

 2. Nå er nesten hele terrassen vår fri for snø, våren har stormet inn her se site par dagene! Måtte det bare vare…
  Gjett om jeg skal på hagesenter snart!

 3. Koselig med krukker. Jeg har gjort det samme her. I tillegg har snøklokkene dukket opp i sørveggen og blåveisen er på tur borti solhellinga.
  I går var det riktig så fint å sitte på terrassen og nyte våren og fuglekvitteret.

 4. Smukke billeder af forårsblomster! Jeg er vild med den frække vinkel nedefra!
  Jeg må ud og kravle med kameraet og prøve at lave nye blomsterbilleder. Tak for inspirationen!

  Her i Danmark er sneen forsvundet og på onsdag lover de 13 grader! Skønt!

 5. Mari Anne. Flott tips! ja jeg tenkte å skrive om de litt senere egentlig, synes ikke de tåler riktig like mye som stemor og løk. Når det gjelder ranunkel så er ikke jeg helt venner men den, men har vel mest vært uheldig med plantene jeg fikk fra gartneriene.

  Ingerid, jeg har jukset litt og løftet blomsten opp fremfor å krype rundt, men javisst, jeg her helt enig, det er deilig å se blomstene nedenfra, man ser alltid noe helt nytt 🙂

  God helg alle sammen! *klem*

 6. Takk for tips! Var nettopp inne hos deg for å se om du hadde noen vårblomst- tips, og ble kjempeglad for å finne nettopp det. Har hatt våropprydning ute i dag, og fikk jo kjempelyst til å gå i gang med litt planting. 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her