Konkurranseutlysning: x-faktor blomsterutgaven 2012!

Klar for farger og blomsterinspirasjon? Bli med på konkurranse og del egen hageglede med andre!

I dag er starten på en måned med fargefest. Jeg håper riktig mange vil delta med sine blomsterfavoritter, både sommerblomster, markblomster, stauder, busker og trær. Dette vil bli flotte samlinger en kan bruke som inspirasjon for egen hage, og jeg gleder meg til å klikke meg gjennom alle bidragene og bli kjent med nye blomster og blogger 🙂

Fordelt på åtte innledende runder kjemper blomstene om en plass i solen. Hvilken blomst har det lille ekstra som bringer det finaleplass og seier? Juryen ser etter sjarme og skjønnhet, og som alle juryemedlemmer lar de seg påvirke av en god historie. Dette er altså ikke en ren fotokonkurranse, tekst kan bidra til finaleplassen, og i finalen bestemmer folket!

Konkurransens åtte runder:

Om konkurransen:

 • Konkurransen er delt inn i åtte innledende runder; en farge for hver runde. Påmelding legges ut annenhver dag og er åpen i to dager. Du kan levere ett bidrag til så mange av rundene som du ønsker.
 • Fargene kommer i denne rekkefølgen: Rosa, blå, gul, hvit, rød, lilla, orange og «andre».
 • Juryen plukker ut 24 finalister, og den 20 februar tar dere lesere over og stemmer frem deres favoritter.
 • For å delta må du ha en blogg, nettside, flickr eller lignende. Du legger inn bidraget ditt der, og melder det deretter på i boksen du finner lenger ned i bloggposten.
 • Bidraget må ha et bilde, og gjerne litt tekst om selve planten eller hvorfor du liker den.
 • Dersom du kjenner navnet på planten så oppgir du det, om ikke så håper jeg leserne bistår med detektivarbeide.
 • Jeg setter stor pris på om dere lenker hit til konkurransen slik at flest mulig kan ta del, både som deltagere og tilskuere 🙂

Nederst i bloggposten finner du mer om konkurranseregler og hva juryen legger til grunn for å velge finalister.

_______________________________________________________________________________

Jury:

En jury har ansvar for å plukke ut de 24 finalistene. De er langt triveligere enn sånne «vanlige» x-faktordommere 😉

Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen, forfatterne av boken Hageselskapets Knoller og løker (som er en av premiene i konkurransen). Tommy Tønsberg er redaktør for Hagetidende, foredragsholder, hagefotograf og forfatter for to andre bøker i samme serie. Kenneth Ingebretsen er gartner, hagefotograf og redaktør for Blomstervenners klubbs medlemsblad. Du treffer de i den nylig oppstartede og meget inspirerende bloggen Hageliv

Svein Våtsveen, mangeårig hageentusiast og eier av nettbutikken Planteriket. Planteriket er en liten butikk proppfull av planter og løker du bare kan drømme om å finne hos andre, Svein startet butikken fordi han ønsket å tilby unike planter han savner i vanlige utsalg. Hyggelige priser og ypperlig service!

– Meg.

_______________________________________________________________________________

Premier:

1. premie: Gavekort på 2.500 kr fra Grønt Fokus. Grønt fokus har et stort og variert utvalg drivhus og hagepaviljonger, samt utstyr til drivhus, svømmebasseng, vinterhage, skyvedører, hagelys og gjerder mm. Om drivhus er din drøm så har Grønt Fokus både enkle drivhus for grønnsaksdyrkning og store prakthus hvor du både får det praktiske dyrkningsrommet og en storstue i ett.

La deg gjerne inspirere av kundebilder av drivhus, vinterhager og basseng. Drivhuset på bildet er en Janssen Paviljong, tidligere i uken viste jeg frem Janssen Junior Victorian

.

2. premie: Fra Gardengirl. Buksen «nikkers selebukse roses» og et par hagehansker.
GardenGirl tilbyr kvinner komfortable og praktiske hageprodukter for å gjøre hagearbeidet mer trivelig. Snittet er tilpasset damekroppen og tøyet er praktisk og nett. De selger bukser, topper, jakker, sko, forkler mm, og har også noe frø og hageredskap.

.

.

3. 4. og 5. plass: Fra Cappelen Damm: Boken Knoller og løker av Tommy Tønsberg og Kenneth Ingebretsen. 250 ulike planter beskrives. Inspirerende bilder og informasjon om anskaffelse og utplanting, formering og stell, eventuelle skader og sykdommer. Du får tips om hva som passer hvor, hvordan du kan sette ut løk i gressplenen eller lage flotte sammenplantinger. Kommer i salg siste halvdel av februar.
.

6. 7. 8. 9. 10 plass: Fra Hagemessen: Hver av disse får to inngangsbilletter til hagemessen hver (totalt fordeles ti biletter). Hagemessen foregår 13, 14, og 15 april på Norges Varemesse like utenfor Oslo.
På messen finner du gartnere og blomsterbutikker, hagemøbler, redskap, hageforeninger, foredrag, flotte inspirasjonshager og mye-mye mer, både for villaeiere og de med en liten balkong. Messen har de senere årene jobbet målrettet med å få en grønnere messe med mer fokus på plantene og har utviklet seg til å bli et grønt og inspirerende pustehull.

_______________________________________________________________________________

 

Konkurranseregler og kriterier for utvelgelse til finaleplass:

 • Det skal være en plante som kan dyrkes utendørs i Norge – feks tre, busk, staude, markblomst, grønnsaksblomst, sommerblomst eller planter vi lagrer inne om vinteren.
 • Nærbilde eller et helt blomstrende tre? Utsnittet på bildet bestemmer du, men blomstringen må være sentral.
 • Planten være identifisert med norsk navn eller artsnavn. Det er helt ok å melde seg på uten å kjenne navnet, du får sikkert hjelp av leserene til å finne det før finalerunden!
 • Det er ikke et krav at det er med tekst, men en sjarmerende, morsom, interessant eller informativ tekst kan bidra til å gi finaleplassen.
 • Konkurransen skal vise gleden og engasjementet i hage-Norge.

Antall bidrag:
Du kan bidra med èn kandidat pr farge, og kan bli med på så mange farger/runder du ønsker. Hver deltager kan få med maksimalt tre av sine bidrag til finalen.

Bilde:
Grunnet Norsk lov så kan du kun legge inn bilde som er tatt av deg eller nærmeste familie, og det kan ikke være gjenkjennbare mennesker i bildet.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

40 KOMMENTARER

 1. Hei,
  jeg var litt rask i avtrekkeren her ser jeg.. leste ikke posten og fikk ikke med meg konkurransereglene og vilkår for utvelgelse. Det var dumt, sletter du innlegget mitt, jeg får vel ikke gjort det selv.

  Ha en super konkurranse!

 2. litt kjapp tilbakemelding nå, fikk akkurat inn en premieutbyder til så jeg jobber for å få inn! (hagemessa)

  Men, Hei Meg, (små steg), Lekker, men litt vel eksotisk ja, håper du finner en annen blomst å delta med!

 3. oioi! her triller påmeldingene inn! morro 😀

  Takk til alle som er med, og takk også til de av dere som hjelper til med å spre informasjon om konkurransen, ser den blir nevnt både i blogger og på facebook og twitter, supert!

 4. Jeg er så glad for at så mange vil være med! Hurra 😀

  Jeg er innom og ser på alle kandidatene, og fryder meg stort!. Men, jeg når ikke over å kommentere hos alle sammen, ikke ta det personlig, helsa mi tillater ikke riktig at jeg formulerer meg og skriver hele tiden.

 5. Men oj så trevligt! Jag såg att danskar är välkomna så då kanske även vi svenskar får vara med?

  Hur som helst ska det bli roligt att följa X-faktorblommorna och vilka som blir de främsta och bästa!

  Kram

 6. Javisst får svensker og dansker være med! Bare koselig det. Jeg har faktisk ikke spurt alle de som leverer premie om de sender ut av landet, men det skal vi nå få til tenker jeg 🙂

 7. Hej Anne

  Super fint initiativ – må vi også være med i Danmark? Jeg har lavet indlæg og forsøgt mange gange at linke via din blå knap, men kan ikke få det til at bli OK… hvad gør jeg forkert, når jeg følger anvisningerne?

  Hilsen Ulla
  http://frkanemone.blogspot.com

 8. Fin konkurranse:-) Jeg er med som nummer 70. Og har lyst til å legge til at jeg liker den rosa blomsten så godt fordi både bladene og fargen er så tander og delikat. Og jeg elsker at den allikevel er så sterk og klatrer rakt opp langs husveggen. Dessverre vet jeg ikke navnet …

  fin kveld til deg, Anne:-)

 9. Hej Anne
  Det er en rigtig fin ide, og vi kan lære nye blomster at kende – Den hopper jeg med på.
  Tak for det gode initiativ.
  Håber der kommer mange med.

  hej fra
  Eva, Evigglade

 10. Au! Jeg har gårr rett i baret og misforstått dato for frist. (Inbilte meg at det var flere dager igjen, så jeg tok meg tid til semifinale). ikke mulig å få seket inn en liten rosa sak sånn på etterskudd, vel? Det derier seg om peonen «Sorbet»…

 11. Villrose, jeg svarte jo pr epost, men for alle andre også: jeg tar ikke i mot kandidater etter at påmelding er stengt, greiest å holde meg til reglene når jeg har konkurranse med premier.

  Liza, så flott, det var litt av poenget med dette!

  Claus, joda, jeg har vel sett det, og lilla ikke sant? Jeg er mest glad i lilla sjøl, men grensen mellom lilla og rosa er jo utflytende 🙂

 12. Villrose, jeg svarte jo pr epost, men for alle andre også: jeg tar ikke i mot kandidater etter at påmelding er stengt, greiest å holde meg til reglene når jeg har konkurranse med premier.

  Liza, så flott, det var litt av poenget med dette!

  Claus, joda, jeg har vel sett det, og lilla ikke sant? Jeg er mest glad i lilla sjøl, men grensen mellom lilla og rosa er jo utflytende 🙂

 13. Jeg har ikke vært så aktiv i bloggverdenen i det sist, men kom nå tilfeldigvis over konkurransen din!
  Dette var spennende og jeg er litt lei meg for ikke å ha vært oppmerksom på dette, pytt pytt, jeg deltar på siste runde!!
  Klem til deg Anne!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her